altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Orchestra Naţională Radio - Concert in Parcul Herăstrău

-In această seară, Orchestra Naţională Radio vă aşteaptă să luaţi parte la concertul pe care formaţia il va susţine in aer liber, pe scena Teatrului de Vară Herăstrău din Capitală. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, cu violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail ca solişti, Orchestra Naţională Radio va prezenta pagini de mare popularitate de Rossini, Ciprian Porumbescu, Gershwin, Mozart, Saint-Saëns, Bizet, Strauss şi George Enescu. Ora de incepere este 21 şi 30 de minute. Concertul inseamnă o avanpremieră a prezenţei Orchestrei Naţionale Radio in cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai, din data de 29 iulie.

"Gotan Project" - Pentru a treia oară la Bucureşti

-Grupul "Gotan Project" revine in această seară la Bucureşti pentru un concert inclus in turneul de promovare a celui mai recent album al formaţiei, ce se intitulează "Tango 3.0". "Gotan Project" este apreciat pentru stilul original pe care l-a consacrat, ce imbină tangoul cu sonorităţi electro şi din zona jazzului. Formaţia - al cărei nume este o anagramă a cuvantului "tango" - a fost infiinţată de francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff şi de suedezul Christoph H. Müller.

Aurelian Octav Popa - Solist la Ateneul Roman

-Răzvan Cernat conduce in această seară concertul Corului şi al Orchestrei simfonice ale Filarmonicii "George Enescu". Solist: clarinetistul Aurelian Octav Popa. Din program fac parte poemul simfonic "Macbeth" de Richard Strauss, Concertul pentru clarinet şi orchestră semnat Wolfgang Amadeus Mozart şi "Messa di Gloria" aparţinand creaţiei lui Giacomo Puccini, prezentată cu participarea tenorului Călin Brătescu şi a bas-baritonului Răzvan Georgescu. Ora de incepere este 19,00.

In Capitală urmează "Noaptea Institutelor Culturale"

-Aproape 70 de evenimente derulate in 11 puncte din Bucureşti; filme, expoziţii, lansări de carte, concerte de muzică tradiţională şi clasică, spectacole de pantomimă şi teatru - pe scurt, "Noaptea Institutelor Culturale". Ajuns la cea de-a patra ediţie, evenimentul se derulează pe parcursul a peste 16 ore, porţile centrelor şi ale institutelor culturale, precum şi ale partenerilor acestora fiind deschise publicului in tot acest interval. Pe durata evenimentului, RATB pune la dispoziţia publicului o cursă specială care va circula intre toate punctele care organizează manifestări. De la ora 18,00, la Centrul Cultural al Republicii Ungare va avea loc recitalul Chopin al pianistului Toma Popovici. In program : Balada a IV-a şi Sonata a III-a op. 58. In această noapte, la ora 2,00, in curtea Centrului Cultural Ungar vor concerta chitariştii Leszek Cichoński din Polonia, Paolo Loveri din Belgia, A.G. Weinberger, cu participarea flautistului şi vocalistului maghiar Török Adam. La ora 18 şi 30 de minute incepe, in Sala Mare a Institutului Cultural Roman, a treia intalnire din seria "Restul e muzică", pe care o propune compozitorul Dan Dediu. Seara este dedicată clasicismului vienez iar invitaţi sunt membrii ansamblului "Romanian Piano Trio".

Stiri din tara

Nicolae Moldoveanu conduce concertul de final de stagiune la Filarmonica din Cluj

-Filarmonica "Transilvania" din Cluj-Napoca işi incheie stagiunea in această seară prin concertul condus de Nicolae Moldoveanu, in care invitată ca solistă este pianista niponă Naoko Anzai. Publicul prezent in Casa de Cultură a Sindicatelor va putea audia uvertura "Ruslan şi Ludmila" de Mihail Ivanovici Glinka urmată de Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră semnat Camille Saint-Saëns şi de Simfonia a IX-a aparţinand creaţiei lui Dmitri Şostakovici. Ora de incepere este 19,00.

"Vecerniile" de Rahmaninov, in concert la Craiova

-Radu Popa dirijează Orchestra simfonică a Filarmonicii din Craiova iar Emil Maxim - Corala Academică a instituţiei intr-un program integral rusesc. Acesta cuprinde Serenada pentru orchestră de coarde de Piotr Ilici Ceaikovski şi "Vecerniile" op. 37 de Serghei Rahmaninov. Ora de incepere este 19,00.

Corul "Madrigal", in Festivalul "D. G. Kiriac" de la Piteşti

- Continuă, in sala Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti, Festivalul Internaţional "Dumitru Georgescu Kiriac", dedicat muzicii corale. Programul se va deschide, la ora 18,00, cu o intalnire dirijorilor, compozitorilor şi muzicologilor participanţi la ediţiile trecute ale evenimentului, sub semnul implinirii a patru decenii de cand festivalul are loc in zona Argeşului şi Muscelului. Vor urma recitaluri ale Corului Naţional de Cameră "Madrigal" dirijat de Emanuel Pecingină şi Coralei Bărbăteşti de Muzică Bizantină din Patras, Grecia.

Incepe, la Iaşi, ediţia a III-a a Concursului Internaţional "Ion Voicu"

-La Iaşi incepe astăzi ediţia a III-a a Concursului Internaţional "Ion Voicu", dedicat tinerilor violonişti cu varste cuprinse intre 18 şi 30 de ani. Din juriul, prezidat de Bujor Prelipcean, mai fac parte Hervic Zack din Germania, Petru Munteanu, Şerban Lupu, Galina Buinovsca din Republica Moldova, Florin Ionescu-Galaţi şi Octavian Raţiu. Premiile, in valoare de 7000 de euro, vor fi disputate de 8 concurenţi din Germania, Republica Moldova şi din ţara noastră. Concursul se desfăşoară in trei etape, festivitatea de premiere şi gala laureaţilor fiind programate vineri, 2 iulie. Astăzi, de la ora 19,00 va avea loc concertul de deschidere a Concursului "Ion Voicu", moment cu care se incheie stagiunea 2009-2010 a Filarmonicii "Moldova". Solişti vor fi laureaţi ai ediţiei a II-a a competiţiei - Li Le, Wuang Huan din China şi Alexandra Conunova din Republica Moldova. In program: "Vals trist" de Jean Sibelius, "Poemul" de Ernest Chausson, Concertele pentru vioară de Johannes Brahms şi Jean Sibelius. Dirijează Ilarion Ionescu-Galaţi.

Actualitatea muzicala internationala

Teodora Gheorghiu şi Alexandru Moisiuc - pe scena Operei de Stat din Viena

-Pe scena Operei de Stat din Viena va fi prezentat in această seară spectacolul "Ebreea" de Jacques Halévy, cu doi romani in distribuţie: soprana Teodora Gheorghiu - interpretă a rolului "Prinţesa Eudoxie" şi basul Alexandru Moisiuc - "Cardinalul Brogni". Ei vor evolua in compania tenorului Neil Shicoff şi a sopranei bulgare Krassimira Stoyanova. Conducerea muzicală: Frédéric Chaslin. Următoarea reprezentaţie cu acest titlu, la Opera de Stat din Viena - in data de 29 iunie.

Tenorul Bogdan Mihai, in Festivalul de Operă de la Garsington

-In cadrul festivalului de operă in aer liber de la Garsington, Marea Britanie, tenorul Bogdan Mihai face parte din distribuţia spectacolului "Armida" de Gioacchino Rossini, in care interpretează rolurile "Goffredo" şi "Carlo". Dirijează David Parry. Regia: Martin Duncan. Următoarea reprezentaţie cu acest titlu - in data de 29 iunie.

Se deschide Festivalul de Jazz de la Montreal

-Astăzi incepe, in Canada, o nouă ediţie a Festivalului de Jazz de la Montreal, cu nume ca Herbie Hancock, Keith Jarrett, Sonny Rollins sau Smokey Robinson pe afiş. Pană pe 6 iulie, artişti faimoşi, dar şi nume mai puţin cunoscute vor urca pe scenă. Organizatorii au anunţat peste 800 de concerte gratuite in aer liber, un adevărat record in cei 31 de ani de existenţă ai evenimentului, la care sunt aştepţaţi peste 2,5 milioane de spectatori. Stilurile pop, funk, rock, electronic şi rapp figurează şi ele in meniul ediţiei din acest an a Festivalului de la Montreal, printre invitaţi figurand şi cantăreţul Lionel Richie.

Critici excelente pentru balerina Alina Cojocaru

-Evoluţia balerinei Alina Cojocaru in spectacolul "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Ceaikovski la Teatrul American de Balet din New York a fost foarte apreciată de publicaţia "San Francisco Chronicle", care a caracterizat stilul artistei drept "delicat şi extrem de emoţionant". Alinei Cojocaru ii revine rolul principal in montarea amintită, pe care il interpretează in alternanţă Natalia Osipova de la Teatrul "Balşoi" din Moscova. Potrivit criticului din "San Francisco Chronicle", Alina Cojocaru i-a făcut pe spectatori să se manifeste entuziast pentru emoţia transmisă de artistă.

Vizualizări: 62

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor