altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

A trecut la cele veşnice baritonul Nicolae Urdăreanu
Bookmark and Share
În după-amiaza zilei de ieri, 23 octombrie, baritonul Nicolae Urdăreanu a trecut la cele veşnice. Născut în anul 1937, la Orșova, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Nicolae Urdăreanu și-a început cariera muzicală la Teatrul Muzical de Operă din Galați, urmând ca, din anul 1984, să devină solist al Operei Naționale din București. Personalitate marcantă a teatrului liric românesc, îndrăgit deopotrivă de public şi critici, Nicolae Urdăreanu s-a afirmat, de-a lungul timpului, ca interpret în numeroase spectacole, dar şi ca singurul bariton român wagnerian al epocii sale. Cariera acestuia cuprinde peste 40 de roluri, din opere de Giuseppe Verdi și Richard Wagner. Acestora li se adaugă rolul principal din capodopera enesciană „Oedipe”, în care a debutat în anul 1995, cu ocazia premierei realizate de Andrei Șerban în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.
 
Calendarul muzical al zilei - 24 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Acum 294 de ani a încetat din viaţă compozitorul italian Alessandro Scarlatti (2 mai 1660 - 24 octombrie 1725), iar acum 220 ani compozitorul austriac Carl Ditters von Dittersdorf (2 noiembrie 1739 - 24 octombrie 1799)
  • Se împlinesc 137 de ani de când a venit pe lume compozitorul maghiar Imre Kalman (24 octombrie 1882 - 30 octombrie 1953)
  • S-a născut baritonul italian Tito Gobbi - 106 ani (24 octombrie 1913 - 5 martie 1984)
  • Comemorarea compozitorului francez Charles Lecocq - 101 ani (3 iunie 1832 - 24 octombrie 1918)
  • S-a născut compozitorul italian Luciano Berio - 94 ani (24 octombrie 1925 - 27 mai 2003)
  • Aniversarea compozitoarei ruse Sofia Gubaidulina - 88 ani (1931)
  • Comemorarea compozitorului austriac de origine maghiară Franz Lehar - 71 ani (30 aprilie 1870 - 24 octombrie 1948)
  • Pianista rusă Ekaterina Novitskaïa împlineşte 68 ani (1951), iar soprana americană Cheryl Studer 64 de ani (1955)
  • Comemorarea violonistului rus David Oistrah - 45 ani (30 septembrie 1908 - 24 octombrie 1974)


 
Lucrări pentru harpă şi orchestră în concertul simfonic de la Ateneul Român
Bookmark and Share
În această seară, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijoarei Marzena Diakun, va susține un concert ce o va avea ca solistă pe harpista Maria Bâldea. Programul include Uvertura academică de Johannes Brahms, Dans sacru şi dans profan pentru harpă şi orchestră de Claude Debussy, Introducere şi Allegro pentru harpă şi orchestră de Maurice Ravel şi Simfonia nr.2 de Karol Szymanowski.
Evenimentul se desfăşoară începând cu ora 19.00 şi va fi reluat sâmbătă, 26 octombrie, de la aceeaşi oră.
 
Începe Festivalul și Concursul Național al Liedului Românesc
Bookmark and Share
În perioada 24-27 octombrie, Ateneul Român găzduieşte o serie de recitaluri şi conferințe reunite în cadrul ediției 2019 a Festivalului şi Concursului Național al Liedului Românesc, organizată de soprana Mariana Nicolesco.
Astăzi, începând cu ora 18.00, vor avea loc Festivitatea inaugurală şi tragerea la sorți a ordinii de participare la probele de concurs, desfăşurate în zilele de 25 şi 26 octombrie. Seara va continua cu un recital al tinerilor artişti laureați ai ediţiilor precedente ale competiţiei, dintre care îi amintim pe soprana Irina Baianț, mezzosoprana Oana Andra şi basul Iustinian Zetea, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici.
Seria de evenimente se va încheia duminică, 27 octombrie, cu un Simpozion Național menit să aducă în prim-plan figuri importante ale muzicii româneşti contemporane, iar seara vor avea loc Gala Laureaților şi ceremonia de decernare a premiilor actualei ediții.
 
“Joy of Life” la Sala Radio
Bookmark and Share
Astăzi, 24 octombrie, începând cu ora 19.00, Sala Radio va găzdui spectacolul «Joy of Life». Evenimentul marchează deschiderea noii stagiuni a Big Band-ului Radio, dirijat de Ionel Tudor, iar soliştii serii sunt pianistul Petrică Andrei, contrabasistul Michael Acker şi bateristul Vlad Popescu. Printre piesele cuprinse în program se numără lucrările Acuerdos gitanos și October Day, semnate de Andrei Petrică, dar şi lucrări de Isham Jones, Ralph Rainger şi Herbie Hancock. Concertul va fi prezentat de Ştefan Naftanailă, realizator al postului Radio România Cultural.
 

Ştiri muzicale din ţară

Concert simfonic la Filarmonica din Oradea
Bookmark and Share
Filarmonica din Oradea, dirijată de Romeo Rîmbu, propune pentru această seară, începând cu ora 19.00, un concert simfonic a cărui solistă va fi violonista de origine germană Nina Karmon. Programul cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor de Karl Goldmark şi Simfonia nr.5 de Dmitri Şostakovici.
 
Concert simfonic cu lucrări de Beethoven şi Wagner la Filarmonica din Sibiu
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Sibiu, dirijată de Matthias Fletzberger va susține astăzi, 24 octombrie, un concert ce o va avea ca solistă pe soprana rusă Lubov Stuchevskaya. Programul serii este alcătuit din Simfonia nr.2 op.36 de Ludwig van Beethoven şi fragmente din operele „Tristan şi Isolda”, „Walkiria” şi „Amurgul zeilor” de Richard Wagner. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, începând cu ora 19.00.
 
Horia Mihail şi Cristian Oroşanu – întâlnire muzicală la Filarmonica Braşov
Bookmark and Share
Astăzi, 24 octombrie, de la ora 19.00, Filarmonica din Braşov propune o seară simfonică în cadrul căreia pianistul Horia Mihail este solistul Concertului nr.2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov. În partea a doua, Orchestra Filarmonicii din Braşov, dirijată de Cristian Oroşanu, va interpreta Simfonia nr.3 op.78 de Camille Saint-Saëns.
 
Începe cea de-a treia ediție a Turneului Classic Unlimited
Bookmark and Share
În perioada 24 octombrie - 12 noiembrie va avea loc cea de-a treia ediție a Turneului Classic Unlimited, ce are ca scop principal promovarea muzicii clasice în spații neconvenționale. Primul recital va avea loc în această seară, începând cu ora 19.00, la Studioul Act din Oradea. Pianistul Bogdan Vaida va interpreta lucrări semnate de Franz Schubert, Johannes Brahms, Serghei Rahmaninov şi Ciprian Pop. Turneul va continua şi în zilele următoare, la Turda, Iași, Cluj-Napoca, Petrila, Brașov și Râmnicu Vâlcea şi se va încheia în 12 noiembrie cu un recital susținut de pianistul Bogdan Vaida la Reactorul de creație şi experiment din Cluj-Napoca. Puteți participa la evenimente completând formularul de înscriere de pe site-ul www.classicunlimited.ro.
 
"Il concertone" la Filarmonica din Piteşti
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Piteşti, dirijată de Silviu Deaconescu propune pentru această seară un concert simfonic în cadrul căruia violoniştii Mădălin Sandu şi Constantin Mirea vor interpreta Concertone pentru două viori şi orchestră în do major de Wolfgang Amadeus Mozart. În partea a doua, va putea fi ascultată Simfonia nr.8 de Ludwig van Beethoven. Concertul are loc la Centrul Multifuncțional din municipiu, începând cu ora 19.00.
 
“Micuța Dorothy” la Opera Națională Română din Timişoara
Bookmark and Share
Spectacolul pentru copii “Micuța Dorothy”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi libretul semnat de Silvia Kerim, este producția prezentată astăzi, 24 octombrie, începând cu ora 10.00 la Opera Națională Română din Timişoara. Printre solişti se află Cristina Vlaicu, Octavian Vlaicu, Roxana Guți, Alexandru Pîntea şi Lucille Vlaicu, alături de care vor fi prezenți membrii Ansamblului de balet al Operei Naţionale Române timişorene.
 
Recital cameral în cadrul Festivalului "Toamna Muzicală Clujeană"
Bookmark and Share
Studioul de Concerte al Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca găzduieşte astăzi, începând cu ora 19.00 un recital susținut de violonistul Vlad Răceu, violoncelistul Octavian Lup şi pianista Aurelia Vişovan, membrii ansamblului cameral Transylvanian Piano Trio. Programul cuprinde lucrări semnate de Edvard Grieg, Dinu Lipatti şi Serghei Rahmaninov. Evenimentul se desfăşoară în cadrul celei de-a 53-a ediții a Festivalului "Toamna Muzicală Clujeană", care se va încheia mâine, 25 octombrie.
 
Concert simfonic la Filarmonica din Arad
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Arad, sub bagheta dirijorului Cristian Neagu, susține astăzi, de la ora 19.00, un concert simfonic al cărui solist este pianistul Luca Toncian, care va interpreta Concertul în sol major pentru pian şi orchestră de Maurice Ravel. Din program fac parte, de asemenea, Fantezia "Kamarinskaya" de Mihail Ivanovici Glinka şi suita stravinskiană din muzica baletului „Pasărea de foc”.
 

Actualitatea internaţională

Ioan Hotea din nou pe scena Operei Regale Covent Garden din Londra
Bookmark and Share
Opera Regală din Londra anunță astăzi o nouă reprezentație a spectacolului „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, cu Ioan Hotea în rolul Ernesto. Pe scena Teatrului „Covent Garden” se vor afla, de asemenea, bas-baritonul Bryn Terfel, în rolul Don Pasquale, soprana Olga Peretyatko – Norina şi baritonul Markus Werba, în rolul Doctorul Malatesta. Spectacolul, dirijat de Evelino Pidò, face parte dintr-o serie desfăşurată în perioada 14 octombrie şi 2 noiembrie.
 

Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor