altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

Turneul 'Vă place Beethoven?', ajunge la Sala Radio

Bookmark and Share

La Sala Radio are loc astăzi, 24 octombrie 2017, penultimul recital din turneul naţional "Vă place Beethoven?", un proiect Radio România care îi are ca protagoniști pe violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Daniel Goiţi. De la ora 19,00, Radio România Muzical transmite în direct programul care cuprinde Sonatele op. 69 nr. 3 în La major, op. 102 nr. 1 în Do major și nr. 2 în Re major, toate compuse de Ludwig van Beethoven. Daniel Goiţi şi Răzvan Suma dedică această serie de recitaluri unei cauze caritabile: Hospice Casa Speranței, instituţie ce oferă sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile din Romania.
Ultimul recital din Turneul "Vă place Beethoven?" va fi găzduit de Sala Filarmonicii din Piteşti, în 30 octombrie. 
 

Concert caritabil aniversar organizat de Fundatia Principesa Margareta a României

Bookmark and Share

Cu ocazia aniversării Majestății Sale, Regele Mihai I, în prezența membrilor Familiei Regale a României, Fundația Principesa Margareta organizează un concert caritabil care îi aduce alături pe violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare. Programul cuprinde, între altele, pagini de Rahmaninov, Vivaldi, Puccini și Beethoven.
Evenimentul va avea loc mâine, 25 octombrie 2017, ora 19:00, la Ateneul Român; iar fondurile strânse în urma concertului caritabil vor sprijini programul "Tinere Talente" prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical. 
 

Continuă turneul 'Twenty shades of music'

Bookmark and Share

Astăzi, 24 octombrie 2017, are loc un nou recital din turneul susținut, până în 9 decembrie, de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare pentru a promova discul "Twenty shades of music" lansat în primăvara acestui an. Potrivit prezentării din broşura albumului, discul reprezintă "O propunere unică pentru piața muzicală din România şi [...] aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană."
Recitalul are loc la Cercul Militar Național din București, de la ora 18,00. Programul include lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Ariel Ramirez, Astor Piazzolla, Jorge Morel şi Miroslav Tadic. 
 

Pianistii Adam Piorkowski si Mikolaj Andrzej Sikala, recital la Ateneul Român

Bookmark and Share

În Sala Mare a Ateneului Român, are loc astăzi, 24 octombrie 2017, un nou recital din cadrul Concursului şi Festivalului Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi". De la ora 19,00, pot fi ascultați pianiștii Adam Piorkowski și Mikolaj Andrzej Sikala din Polonia, câștigători ai premiului I la prima ediție a Concursului. Ei vor interpreta, între altele, piese de Paul Hindemith, Igor Stravinski și Darius Milhaud. Recitalul este organizat în colaborare cu Asociația "Majura Christ", cu sprijinul Institutului Polonez din București. 
 

'Vioara lui Enescu', la Sala Teatrelli din Bucuresti

Bookmark and Share

Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail suțin un recital astăzi, 24 octombrie 2017, la Sala Teatrelli din București. Publicul va putea asculta sonoritățile viorii Guarnieri - supranumită "Catedrala", care i-a aparținut lui George Enescu. Pe afiș figurează, între altele, lucrări de Antonin Dvorak, Johannes Brahms, Claude Debussy și Fritz Kreisler.
Recitalul, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin CREART şi Radio România, face parte dintr-o serie începută în parcurile bucureștene și continuată în mai multe localități din țară. 
 

Mat Maneri, Evan Parker si Lucian Ban - concert de jazz la Arcub

Bookmark and Share

Violonistul, violistul și compozitorul newyorkez Mat Maneri împreună cu saxofonistul britanic Evan Parker şi pianistul Lucian Ban susțin un concert de jazz astăzi, 24 octombrie 2017, de la ora 19:30, la ARCUB, în Bucureşti. Evenimentul are loc în cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsă la cea de-a doua ediţie, coordonată de Mircea Tiberian şi organizată de ARCUB, cu susţinerea Primăriei Capitalei.
Concertul face parte dintr-un turneu european de promovare a albumului "Sounding Tears". Acesta este primul disc în 12 ani pe care Mat Maneri îl lansează ca lider. Elogiat de critici şi public pentru noile direcţii deschise în jazzul contemporan, albumul este primit cu recenzii elogioase. Jurnalistul Stuart Broomer, de la New York City Jazz Record, scria: "Maneri, Ban şi Parker duc improvizaţia la un nivel de claritate şi coerenţă care rareori poate fi atins. Fără îndoială, este una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017"'. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Un nou concert din turneul 'Imago Mundi' are loc la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

De la ora 19:00, la Sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, se desfășoară cel de-al patrulea eveniment din cadrul Turneului Național "Imago Mundi" 2017, organizat de Asociația Culturală ISVOR.
Cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, "Isvor. Constantin Brâncuși" propune o reconsiderare a muzicii tradiţionale româneşti din perspectiva compoziţiei contemporane. Concertul este dedicat marelui sculptor român, iar lucrările ce alcătuiesc programul sunt inspirate de muzica tradiţională oltenească, muzica Mariei Tănase, muzica lui Erik Satie sau, pur şi simplu, sunt lucrări inspirate din opera lui Constantin Brâncuşi (precum Muza adormită, Pasărea măiastră, Cuminţenia pământului, Masa tăcerii, Coloana infinită). Programul muzical este dublat de proiecţii foto/video, o instalaţie în mişcare ce comentează vizual universul sonor imaginat în spiritul operei brâncuşiene.
Membrii Imago Mundi sunt: Oana Ivaşcu - oboi, Daniel Ivaşcu - percuţie, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu - chitară și cobză și Ştefan Barbu - vioară. Invitaţi speciali: Matei Ioachimescu - flaute; Adrian Precup - violoncel. Artişti vizuali: Florin Ghenade - foto / video; Cristian Stănoiu - proiecţii video live.
Turneul Național Imago Mundi 2017 va continua până în 2 noiembrie, în localități precum Sfântu Gheorghe, Câmpina, Alba Iulia sau Timișoara. 
 

Serile Lipatti continuă cu un recital al pianistului Andrei Licaret

Bookmark and Share

Ediția a VI-a a Serilor Lipatti continuă la Conacul Lipatti de la Fundățeanca. Salonul de muzică își redeschide porțile astăzi, 24 octombrie 2017, de la ora 18,00, pentru un recital pe care îl susține pianistul Andrei Licareț.
Ca și în edițiile precedente, publicul este adus la Fundățeanca, la Casa memorială Lipatti, cu autocarele de la Pitești. Fundățeanca este vechea denumire, consacrată până astăzi, a satului Ciolcești, ce aparține de comuna Leordeni, la 30 de km de Pitești.
Serile Lipatti sunt deschise cu prelegeri ale muzicologului Saviana Diamandi, ce introduc publicul în stilurile și epocile muzicale regăsite în recitalurile serii.
Serile Lipatti de la Fundățeanca se constituie într-un proiect finanțat de Consiliul Județean Argeș, având ca partener principal Institutul Cultural Român. 
 

Actualitatea internaţională

Concert cu Nicolas Simion, organizat de ICR Budapesta

Bookmark and Share

Institutul Cultural Român din Budapesta organizează Festivalul de Jazz Românesc în perioada 24-26 octombrie 2017, la Opus Jazz Club. În prima seară va urca pe scenă "Nicolas Simion Group", cu proiectul "Romanian Impressions", un omagiu adus locurilor natale, oamenilor, folclorului variat și autentic din România. Prin compozițiile inspirate din folclor și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc precum Johnny Răducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschanitzky, saxofonistul Nicolas Simion și invitații săi reușesc să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente tradiționale ale jazz-ului românesc si ale muzicii contemporane. Alături de Nicolas Simion, pe scenă vor mai evolua Nadia Trohin - voce, chitaristul Sorin Romanescu, Martin Gjakonovski - contrabas, Silvio Morger - baterie și pianistul Mike Roelofs. 
 

Organistul Felician Rosca sustine o serie de recitaluri în Israel

Bookmark and Share

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va fi reprezentată în cadrul ediţiei 2017 a Festivalului Internaţional de Orgă "Terra Sancta" de prof. univ. dr. Felician Roșca. Muzicianul susţine patru recitaluri de orgă în perioada 24 - 27 octombrie în Yaffo, Nazareth, Ierusalim şi Bethlehem. Seria se deschide cu un recital la Biserica Sf. Petru din Yaffo. În program - lucrări de Girolamo Diruta, Johannes Cajoni, Daniel Croner, Martin Schneider și Johann Pachelbel. 
 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor