altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical împlineşte 23 de ani de existenţă
Bookmark and Share
Radio România Muzical împlineşte astăzi 23 de ani de existenţă. În ultimii trei ani, v-am obișnuit cu evenimente speciale pentru 24 martie, Ziua Radio România Muzical și Ziua muzicii clasice. Anul acesta, când trăim timpuri excepționale - toate evenimentele cu public au fost amânate sau anulate, incertitudinea domină. Am abandonat planurile noastre inițiale de sărbătoare, însă nu am renunțat la a aduce mesajul că muzica clasică este pentru toți, că muzica bună ne unește și ne face mai buni.

De ziua Radio România Muzical, am invitat muzicieni români să susțină mini-recitaluri live pe facebook. Așa că pe 24 martie, începând cu ora 13.00 îi puteţi urmări live, pe contul nostru facebook, pe violonista Ioana Cristina Goicea, Ansamblul Imago Mundi (flautistul Adrian Buciu și violoncelista Andreea Țimiraș), pianistul Cadmiel Boțac, pianistul Florian Mitrea, violistul Răzvan Popovici și pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, flautistul Matei Ioachimescu, Duo Parfenov (violonista Iuliana Geambașu-Munch), violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, violoncelistul Andrei Ioniță, pianista Axia Marinescu şi violonistul Alexandru Tomescu.
Recitalurile pot fi urmărite în evenimentele de pe facebook create pentru fiecare în parte - marcați going pentru a fi siguri că le puteți urmări.

Zilele muzicii clasice se derulează ca în ultimii trei ani. Pe carturesti.ro, între 21 și 25 martie, 25% la toate discurile cu muzică clasică; în Librăriile Humanitas, între 21 și 24 martie, 15% reducere la discurile cu muzică clasică și pe www.libhumanitas.ro, în 21 și 22 martie.

Propunerile muzicale ale ascultătorilor sunt difuzate zilnic, între 23 și 27 martie în emisiunea Musica viva.

Iar astăzi, în 24 martie, de la ora 19.00, vă oferim înregistrarea unui recital pe care-l vedem acum ca emblematic: Amoroso cu violistul Răzvan Popovici, pianista Mara Dobrescu și violonista Sarah Christian. Evenimentul din 8 martie 2020 a fost ultimul care s-a derulat la Sala Radio înainte de debutul restricțiilor legate de pandemia globală.
Mai multe detalii despre propunerile Radio România Muzical pentru această zi puteţi găsi pe site-ul nostru romaniamuzical.ro.
 
Sînziana Mircea susţine recitaluri live online, la iniţiativa Radio România Muzical
Bookmark and Share
În această perioadă în care toate evenimentele live au fost anulate, însă muzicienii își doresc să rămână în contact cu publicul lor, pot beneficia de promovarea Radio România Muzical, prin organizarea concertelor transmise în direct, online, pe propriul site/cont social media.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Pianista Sînziana Mircea este unul dintre muzicienii care au reacționat primii la inițiativa prin intermediul căreia Radio România Muzical vine în sprijinul artiștilor. Sînziana Mircea propune o serie de trei recitaluri transmise de la sediul Museart Academy, ce vor fi accesibile pe pagina facebook Radio România Muzical și Museart Academy. În 27 martie va avea loc cel de-al doilea recital din această serie online #staiacasa, propusă de pianista Sinziana Mircea, cu participarea unor invitati speciali din România si Italia. Vineri, de la ora 19.00, muziciana va prezenta un program intitulat Classical evergreens, cu piese de Beethoven, Bach, Chopin, Satie şi Albeniz. Invitaţi vor fi doi artişti italieni - percuţionistul Eugenioprimo Saragoni şi bandoneonistul Giancarlo Palena.
Ultimul recital din această serie va avea loc în 3 aprilie.
 
Concursul George Enescu își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților
Bookmark and Share
Concursul Internațional George Enescu își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților până la 1 mai 2020, în condițiile crizei generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 și în speranța că în septembrie 2020, când este programat, situația va fi suficient de stabilă, atât în România, cât și în lume, încât să permită organizarea competiției.
Organizatorii Concursului George Enescu continuă să lucreze la pregătirea competiției din această toamnă, dar urmăresc cu atenție atât evoluția situației, cât și efectele măsurilor implementate pe plan național și internațional pentru gestionarea COVID-19. În funcție de acestea, organizatorii vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului. În caz de forță majoră, va fi returnată integral taxa de înscriere tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție).
Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Ediția din acest este programată să aibă loc între 29 august și 20 septembrie 2020. Concursul are patru secțiuni - vioară, violoncel, pian și compoziție - și este cea mai importantă competiţie de muzică clasică organizată de România, cu respectarea standardelor internaționale. Pe lângă concurs, vor fi programate 19 concerte și recitaluri deschise publicului larg.
 
Retrospectiva 2008 - 2020 la 'Tinerimea Română'
Bookmark and Share
Sub genericul Retrospectiva 2008 - 2020 la Tinerimea Română, Centrul Național de Artă Tinerimea Română a început postarea unor înregistrări video și reportaje foto în premieră a unora dintre cele mai inspirate momente artistice din concertele și spectacolele susținute de formațiile sale. Iniţiativa are rolul de a menţine legătura cu publicul în contextul pandemiei COVID 19.
Vor fi postate pe paginile oficiale de Facebook și de Youtube fragmente și piese integrale interpretate de-a lungul timpului pe scene de concert din România, Europa și Statele Unite ale Americii. În perioada următoare, veţi putea vedea şi asculta Orchestra Română de Tineret, Ansamblul de Muzică Contemporană Archaeus, Romanian Sinfonietta Orchestra, Corul de Cameră Preludiu, Orchestra Junior, Cvartetul Arcadia și Orchestra Națională Simfonică a României în reportaje, eseuri sau materiale de sinteză.
 
Proiectul 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' se derulează până în 31 martie
Bookmark and Share
Chiar dacă școlile sunt închise, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică", accesibil la acest link ttp://www.romania-muzical.ro/5-minute și propus de Radio România Muzical, continuă. În prima pagină de site a proiectului găsiți, ca de obicei, două piese muzicale însoțite de explicații, dar și concursul online, cu întrebări legate de explicațiile de la finalul fiecărei piese. Săptămânal, prin tragere la sorți, se acordă și 10 premii constând în CD-uri oferite de sponsorul competiției, Universal Music România.
Tot în această perioadă când școlile nu funcționează, puteți avea în vedere pentru educația muzicală a copiilor și tinerilor vasta bibliotecă audio pe care o regăsiți la linkul http://www.romania-muzical.ro/5-minute, secțiunea Piese pentru elevi de pe site-ul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică: peste 200 de piese muzicale cu explicații pe înțelesul tuturor.
În spații neconvenționale, proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică continuă până la finalul lunii martie 2020.
 
Calendarul muzical al zilei - 24 martie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 212 ani s-a născut mezzosoprana spaniolă Maria Malibran (24 martie 1808 - 23 septembrie 1836)
  • Se împlinesc 135 de ani de la naşterea compozitorului român Dimitrie Cuclin (24 martie 1885 - 7 februarie 1978)
  • 110 ani au trecut de la naşterea muzicologului şi compozitorului francez Jacques Chailley (24 martie 1910 - 21 ianuarie 1999)
  • Comemorăm 104 de ani de la dispariţia compozitorului spaniol Enrique Granados (27 iulie 1867 - 24 martie 1916)
  • Pianistul american Byron Janis împlineşte astăzi vârsta de 92 de ani (24 martie 1928)
  • Compozitorul român Vasile Spătărelu s-a stins din viaţă în urmă cu 15 ani (21 aprilie 1938 - 24 martie 2005)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Stagiunea Online, la Filarmonica din Sibiu
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu pregăteşte o serie de concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto, incluse în Stagiunea Online, proiect cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem. Toate evenimentele, organizate de Filarmonica din Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu, începând cu ora 19.
Fiecare săptămână a Stagiunii online va începe luni cu un eveniment dedicat celor mici. Filarmonica sibiană va posta părţi din concertele educative pe care muzicienii din orchestră le-au susţinut în faţa copiilor.
Joi şi vineri vor fi difuzate concerte simfonice înregistrate de Orchestra Filarmonicii din Sibiu.
Detalii despre toate evenimentele din această serie online puteţi găsi pe site-ul filarmonicasibiu.ro
 
Opera din Cluj-Napoca vă invită la spectacolul 'Elixirul dragostei' - online
Bookmark and Share
În contextul noilor reglementări oficiale impuse de evoluția situației epidemiologice și a răspândirea virusului COVID-19, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea spectatorilor săi de pretutindeni, oferindu-le difuzări online ale celor mai îndrăgite spectacole din arhiva sa. Instituția invită publicului să acceseze streaming-urile oferite pe site-ul oficial www.operacluj.ro. Toate înregistrările vor fi disponibile începând cu ora 18:00 în zilele menționate, fiind accesibile timp de 20 de ore de la momentul postării.
Marţi, 24 martie 2020, puteţi vedea înregistrarea spectacolului Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, prezentat în 10 februarie 2018, în parteneriat cu Teatrul Csokonai Színház din Debrecen. În distribuţie - soprana Luiza Fatyol, tenorul Ştefan Pop şi baritonul Bogdan Baciu. Conducerea muzicală - David Crescenzi.
 
Filarmonica Ploieşti - concert coral pe Facebook
Bookmark and Share
Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti s-a închis pentru public în această perioadă, dar rămâne activă în spaţiul online. Corul instituţiei pregăteşte o nouă surpriză muzicală în carul seriei Virtual Choir. Astăzi, 24 martie 2020, de la ora 19.00, ansamblul condus de dirijorul Eduard Dinu, împreună cu pianista Ioana Maria Lupașcu, propun publicului un concert live, care poate fi urmărit pe pagina de facebook a Filarmonicii ploieştene.
 

Actualitatea internaţională

'Aurul Rinului', pe site-ul operei 'Metropolitan' din New York
Bookmark and Share
Opera Metropolitan din New York, care şi-a suspendat total activitatea cu public în contextul pandemiei de coronavirus, oferă zilnic gratuit, pe site-ul său, înregistrarea unui spectacol inclus în seria Live în HD. Nightly Met Opera Streams programează în fiecare seară, de la ora locală 19.30 şi până la 15.30, în ziua următoare, producţii remarcabile ale instituţiei ce atrag zeci de mii de accesări din întreaga lume.
Astăzi, 24 martie 2020, puteţi urmări spectacolul Aurul Rinului de Richard Wagner, o înregistrare din 9 octombrie 2010. În distribuţie: soprana Wendy Bryn Harmer, mezzo-soprana Stephanie Blythe, tenorul Richard Croft şi bas-baritonul Bryn Terfel. Dirijor - James Levine.

Vizualizări: 63

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor