altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical aniversează 22 de ani de la infiintare
Bookmark and Share
Astăzi, 24 martie, se aniversează 22 de ani de la înființarea postului nostru, astfel că violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, condus de Răzvan Rădos, concertează pe scena din Main Square în ParkLake Shopping Center. Evenimentul începe la ora 18 și este inclus în campania „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Programul e alcătuit din opusuri celebre. După concert, violonistul Alexandru Tomescu va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziționate de la standul Cărturești aflat lângă scenă. 
Totodată, cu ocazia aniversării unicului post românesc dedicat muzicii clasice în toate librăriile Humanitas din țară este sărbătorită astăzi Ziua muzicii clasice, cu reduceri de 15% la toate discurile cu muzică clasică. În magazinul online carturesti.ro, toate titlurile cu muzică clasică vor avea 15% reducere în perioada 21-25 martie. 
 
Lansare 'Cântecele lui Zélie' – la sediul 'Mima Muzica'
Bookmark and Share

Duminică, 24 martie 2019, la ora 10 și 30 de minute, are loc lansarea proiectului "Cântecele lui Zélie", eveniment organizat, la sediul său din București, de Asociația "Mima Muzica", promotoare a metodelor de educație muzicală alternativă Dalcroze, Orff și Kodály în România. Este vorba despre o compilaţie de 16 cântece pentru copii compuse de Anne-Claire Rey-Bellet în seria Zélie Chansons, ce ajunge pentru prima oară şi în țara noastră. Participă Anne-Claire Zélie Rey-Bellet din Elvetia, profesoară de ritmică la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și co-fondator al Asociației Dalcroze România, soprana Ioana Damian Bitere, ilustratoarea Ana-Maria Gălețeanu și traducătoarea Ana Voinescu.

Orchestrate de Olivier Grimm şi înregistrate pe instrumente acustice, Cântecele lui Zelie o au solistă pe soprana Ioana Damian Bittere. Pe CD sunt incluse și versiunile instrumentale fără voce, interpretate de Olivier Grimm (pian), Carina Jöriman (flaut), Claire Dassesse şi Dorothée Nodé-Langlois (vioară), Kimi Makino şi Manuel Vioque-Judde (viola), Zéphyrin Rey-Bellet (violoncel) şi Theotime Voisin (contrabas).

Pachetul Cântecele lui Zelie conține și o carte ilustrată de Ana Maria Gălețeanu în care, pe lângă partituri, veți descoperi și indicații pedagogige legate de noțiunile muzicale, dar și idei de activități și explorare corporală.

Produs de Sympaphonie Editions, Cântecele lui Zelie - Zélie Chansons este un proiect inițiat de Asociația Dalcroze România.

Evenimentul are loc la sediul "Mima Muzica", Calea Grivitei nr. 6, etajul 1.


 
Se încheie Festivalul 'I love Lipatti'
Bookmark and Share
În această seară se încheie cea de-a treia ediție a Festivalului „I love Lipatti”. De la ora 19, pianistul Viniciu Moroianu susține, în premieră absolută, un recital cu integrala lucrărilor pentru pian solo de Dinu Lipatti. Începând cu ora 18 are loc lansarea volumului de memorii „Povernei 23” semnat de Valentin Lipatti, reeditată în cadrul colecției Esențial. În cadrul evenimentului sunt invitați academicianul Răzvan Theodorescu și criticul de film Irina Margareta Nistor. Pot fi vizitate, de asemenea, și expozițiile inaugurate la începutul săptămânii: „Dinu Lipatti: viața și opera”, „Portrete din lumea lui Dinu Lipatti” și expoziția de fotografii „Familia Lipatti”. 
 
Începe Festivalul 'Chei'
Bookmark and Share
Începând cu ora 19, Orchestra „Universitaria” a Universității Naționale de Muzică din București concertează, în această seară, pe scena Ateneului român. Evenimentul deschide ediția a XI-a a Festivalului „Chei” organizat de instituția de învățământ. Sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu-Galați, studenții vor prezenta un program format din Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven, „Havanaise” pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saëns și Fantezia pentru vioară și orchestră pe teme din opera Carmen de Georges Bizet, semnată de Pablo de Sarasate. Solista serii va fi violonista Diana Jipa. Concertul se încheie cu Bolero de Maurice Ravel. 
 
Andrei Ioniță pe scena Sălii Radio în cadrul proiectului 'Moștenitorii României muzicale'
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță susține un recital împreună cu pianista japoneză Naoko Sonoda, în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale" organizat de Radio România Muzical și de Rotary Club Pipera. Recitalul va avea loc luni, 15 aprilie, începând cu ora 19, la Sala Radio. Programul este alcătuit din Sonata nr. 5 de Ludwig van Beethoven, Două piese op. 2 de Serghei Rahmaninov și Sonata în La major de Cesar Franck. După recital va avea loc o sesiune de autografe în foaierul Sălii Radio, prilej cu care va fi prezentat primul CD de autor pe care apare numele lui Andrei Ioniță, album lansat pe 15 martie 2018 la casa engleză Orchid Classics. "Moștenitorii României muzicale" este un proiect inaugurat în 2018 de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, cu ocazia Centenarului României Mari. 
 
Recital de pian la Sala mică a Ateneului
Bookmark and Share
La Sala mică a Ateneului român are loc un recital de pian susținut de Ioana Ionescu. Artista este absolventă a Universității de Arte „Codarts” din Rotterdam, este laurată a mai multor concursuri internaționale din București, Atena sau Salerno și a concertat în România, Olanda și Belgia. Programul prezentat de artistă este alcătuit din Kreisleriana, op. 16 de Robert Schumann, Studiul în do diez minor, op. 2 nr. 1 alături de selecții din Preludiile op. 11 și Studiile op. 8 semnate de Aleksandr Scriabin. Recitalul începe la ora 19. 
 
Calendarul muzical al zilei - 24 martie 2019
Bookmark and Share

• Acum 211 ani s-a născut mezzosoprana spaniolă Maria Malibran (24 martie 1808 - 23 septembrie 1836)

• Se împlinesc 134 de ani de la naşterea compozitorului român Dimitrie Cuclin (24 martie 1885 - 7 februarie 1978)

• 109 ani au trecut de la naşterea muzicologului şi compozitorului francez Jacques Chailley (24 martie 1910 - 21 ianuarie 1999)

• Comemorăm 103 de ani de la dispariţia compozitorului spaniol Enrique Granados (27 iulie 1867 - 24 martie 1916)

• Pianistul american Byron Janis împlineşte astăzi vârsta de 91 de ani (24 martie 1928)

• Compozitorul român Vasile Spătărelu s-a stins din viaţă în urmă cu 14 ani (21 aprilie 1938 - 24 martie 2005)


 

Ştiri muzicale din ţară

Recital omagial 'Ștefan Ruha' în Festivalul Național 'Remember Enescu'
Bookmark and Share
În cadrul ediției a XVII-a a Festivalului Național „Remember Enescu” are loc astăzi, 24 martie, începând cu ora 11, un recital omagial „Ștefan Ruha”. Pe scena sălii festive a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca vor urca violoniștii Filip Cristian Cușmir, Petra Drăgan, Cora Petrilă și Raluca Țurcanu, alături de violonceliștii Vlad Câmpean și David Kacso Soma. Programul recitalului organizat de Fundația Culturală „Remember Enescu” este alcătuit din lucrări de Joseph Haydn, Johannes Brahms, Manuel de Falla, Antonín Dvořák sau George Enescu. Prezintă profesoara Mihaela Tomescu. 
 
'Voievodul țiganilor' pe scena Operei din Timișoara
Bookmark and Share
Pe scena Operei Naționale Române din Timișoara are loc, în această seară, o reprezentație a spectacolului „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss-fiul. Din distribuție fac parte baritonul George Proca în „Contele Homonay”, Mihai Prelipcian în „Contele Carnero”, tenorul Cristian Bălășescu în „Sandor Barinkay”, tenorul Cristian Rudic în „Kalman Zsupan” și soprana Crina Vezentan în „Arsena”. Corul, Orchestra şi Ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara vor fi dirijate de Mihaela Silvia Roșca. Regia a fost gândită de Maria Emandi Tiron, iar scenografia este semnată de Geta Medinschi. Ora de începere este 17:00. 
 

Actualitatea internaţională

Cvartetul 'Belcea' în Italia
Bookmark and Share
Cvartetul Belcea începe astăzi, 24 martie, o serie de recitaluri în Italia. Începând cu ora 17:30, în Perugia, ansamblul, alcătuit din violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Antoine Lederlin și violoncelistul Krzysztof Chorzelski, va prezenta Cvartetele op. 76, nr. 2 de Joseph Haydn, op. 94 de Benjamin Britten și op. 132 de Ludwig van Beethoven. Următorul concert din cadrul seriei are loc mâine, 25 martie. 
 
Baritonul Ionut Pascu pe scena Teatrului 'Massimo Bellini' din Catania
Bookmark and Share
Baritonul Ionuț Pascu urcă astăzi, 24 martie, pe scena Teatrului „Massimo Bellini” din Catania, în rolul „De Siriex” din opera „Fedora” de Umberto Giordano. În cadrul distribuției i se vor alătura soliști precum Ira Bertman în „Principesa Fedora Romazov”, Anastasia Bartoli în „Contesa Olga Sukarev” sau Sergey Polyakov în „Contele Loris Ipanov”. Sub bagheta lui Gennaro Cappabianca își dau concursul Orchestra și Corul Teatrului „Massimo Bellini” din Catania. Regia a fost semnată de Salvo Piro iar scenografia și costumele au fost gândite de Alfredo Troisi. Reprezentația din această seară încheie o serie de montări începută în data de 17 martie. 
 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor