altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Sînziana Mircea în recital la ParkLake
Bookmark and Share
Postul nostru împreună cu ParkLake Shopping Center organizează, în data de 1 martie, un recital susținut de pianista Sînziana Mircea în Main Square din ParkLake. Tânăra artistă va interpreta lucrări de Frédéric Chopin, compozitorul născut la data de 1 martie 1810. Din creația acestuia, pianista va prezenta capodopere precum Marea poloneză op. 2, 3 valsuri op. 64 sau Marele vals briant op. 18. În finalul recitalului, artista va acorda autografe publicului. Tot în Main Square din ParkLake, începând cu data de 25 februarie va putea fi vizitată expoziția ce oferă publicului atât detalii despre compozitorul polonez, cât și desene realizate de elevii Liceului de Arte „Nicolae Tonitza” din București, inspirate de lucrări semnate de Frédéric Chopin - desene realizate în cadrul proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spații neconvenționale și școli, organizat de Radio România Muzical. 
 
Ansamblul 'Archaeus' pe scena U.N.M.B.
Bookmark and Share
În această seară de 24 februarie, începând cu ora 19, ansamblul „Archaeus” susține un concert intitulat „Antinomii” în sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București. În programul serii sunt anunțate lucrări de Valentin Petculescu, Pieralberto Cattaneo, Liviu Dănceanu, Dan Dediu, Octavian Nemescu și Adrian Iorgulescu. Ansamblul este alcătuit din pianista Rodica Dănceanu, Ana Radu la oboi, Ion Nedelciu la clarinet, Șerban Novac la fagot, Marius Lăcraru la vioară alături de percuționistul Sorin Rotaru - avându-l drept invitat pe violoncelistul Bogdan Popa. Dirijorul serii este Mircea Pădurariu. 
 
Conferinţele 'Despre lumea în care trăim' pe scena Ateneului
Bookmark and Share
Începând cu ora 11:30, la Ateneul român se desfășoară, în cadrul seriei „Despre lumea în care trăim”, o conferință susținută de omul de știință Jim Baggott, intitulată „Povestea științifică a creației”, urmată de un dialog cu Vlad Zografi, scriitor și fizician. De la ora 17:30, sub titlul „Pași în spațiu. După 50 de ani” are loc conferința susținută de Bogdan Marcu, om de știință urmată de o discuție cu Corina Negrea, realizator de emisiuni la Radio România Cultural. Cele două evenimente sunt prezentate pe scena Sălii mari a Ateneului român de Mirela Nagâț. 
 
Nouă montare a operetei 'Liliacul' la Teatrul National de Opereta 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
La Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” are loc, în această seară de 24 februarie, premiera unei noi montări a operetei „Liliacul” de Johann Strauss - fiul. Sub bagheta lui Constantin Grigore vor urca pe scenă tenorul Alfredo Pascu în „Eisenstein”, soprana Patricia Seymour în „Rosalinda”, soprana Gabriela Daha este „Adela” iar tenorul Anton Zidaru este „Falke”. Cătălin Voineag a semnat atât regia, cât și adaptarea libretului, scenografia fiind gândită de Elisabeta Făcăianu. Spectacolul are loc pe scena Teatrului Național de Operetă, cu sediul în Bulevardul Octavian Goga, nr. 1, iar următoarea reprezentație este programată pentru data de 3 martie. 
 
'Don Quijote' de Ludwig Minkus la Happy Cinema
Bookmark and Share
La Happy Cinema se difuzează în această seară baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus într-o producție marca Royal Opera House. Publicul poate viziona spectacolul începând cu ora 16, distribuția fiind alcătuită din Marianela Nuñez în „Kitri”, Vadim Muntagirov în „Basilio”, Ryoichi Hirano în „Espada” și Laura Morera în „Mercedes”. Coregrafia a fost realizată de balerinul cubanez Carlos Acosta după coregrafia originală, realizată de Marius Petipa. 
 
'Elixirul dragostei' pe scena Operei din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București se pune în scenă spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, începând cu ora 18:30. Pe afiș regăsim nume precum soprana Cristina Maria Oltean în „Adina”, tenorul bulgar Daniel Ostretsov în „Nemorino” sau baritonul Daniel Filipescu în Belcore. Sub bagheta lui Mihnea Ignat își dau concursul Corul și Orchestra Operei Naționale din București. Regia spectacolului a fost gândită de italianul Marco Gandini - regizor ce a colaborat cu celebrul Franco Zeffirelli - iar scenografia a fost semnată de Adriana Urmuzescu. 
 
Calendarul muzical al zilei - 24 februarie 2019
Bookmark and Share

• Premiera operei Orfeu de Claudio Monteverdi - 412 ani (1607)

 Au trecut 177 de ani de la naşterea compozitorului italian Arrigo Boito (24 februarie 1842 - 10 iunie 1918) şi 111 ani de la cea a muzicologului Harry Brauner (24 februarie 1908 - 11 martie 1988)

• Compozitorul Norbert Petri a venit pe lume acum 107 ani (24 februarie 1912 -28 februarie 1978)

• Comemorarea compozitorului francez André Messager - 90 ani (30 decembrie 1853 - 24 februarie 1929)

• Compozitorul francez Michel Legrande ar fi împlinit 87 ani (24 februarie 1932 - 26 ianuarie 2019)

• Într-o zi de 24 februarie s-au născut soprana italiană Renata Scotto - 85 ani (1934)

 Dirijorul ceh Jiri Belohlavek ar fi împlinit 73 de ani (24 februarie 1946 - 31 mai 2017)

• Comemorarea harpistului Marcel Grandjany - 44 ani (3 septembrie 1891 - 24 februarie 1975)

• S-au scurs 22 de ani de la moartea violonistului Ion Voicu (8 octombrie 1923 - 24 februarie 1997) şi 5 ani de la cea a baritonului Nicolae Herlea (28 august 1927 - 24 februarie 2014)


 

Ştiri muzicale din ţară

Se inaugurează Salonul Muzical al Operei din Brașov
Bookmark and Share
La Opera din Brașov se deschide astăzi, 24 februarie, Salonul Muzical, titlu al unei serii de evenimente ce vor avea un loc permanent în cadrul stagiunii instituției. De la ora 17, în Foaierul Operei vor concerta soliști vocali ai Operei brașovene, printre care soprana Aurelia Florian, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorul Mihai Irimia, baritonul Alexandru Aghenie alături de pianistul Ovidiu Mezei și actrița Nora Vlad. Tineri instrumentiști din Orchestra Operei din Brașov vor prezenta, printre altele, fragmente din cvartete de Mozart. 
 
Fundația 'Remember Enescu' la Muzeul 'Paul Constantinescu'
Bookmark and Share
La Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploiești are loc un recital organizat de Fundația Culturală „Remember Enescu”. Începând cu ora 11, vor evolua pianistul Eric Maican, violonista Ana Raicu și duoul alcătuit din Robert Creimerman la pian și Valentin Simion la violoncel, tinerii muzicieni oferind publicului lucrări de Muzio Clementi, Fredrich Burgmüller, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven și Felix Mendelssohn. Recitalul va fi prezentat de prof. Alexandru Bădulescu, directorul Muzeului “Paul Constantinescu’ si prof. Mihaela Tomescu. 
 

Actualitatea internaţională

'Oedipe' de George Enescu în premieră la Altenburg, Germania
Bookmark and Share
După ce a fost prezentată anul trecut în premiera la Gera, capodopera enesciană „Oedipe” este, în această seară de 24 februarie, reluată de Teatrul Regiunii Turingia, în premieră pentru publicul din Altenburg. Distribuția este alcătuită din bas-baritonul Sébastien Soulès în rolul titular, soprana Béela Müller în „Iocasta” iar baritonul Johannes Beck va da viață rolului „Creon”. La pupitrul dirijoral se află Laurent Wagner, directorul muzical al instituției. Regia, scenografia și costumele au fost gândite de Kay Kuntze și, respectiv, Duncan Hayler. Următoarea reprezentație a operei are loc în data de 1 martie. 
 
Andrei Ionita la Palais des Beaux Arts din Bruxelles
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță concertează la Palais des Beaux Arts alături de muzicieni renumiți precum violonistul Stephen Waarts și pianistul Saleem Abboud Ashkar - alături de care va cânta Triplul Concert pentru pian, vioară și violoncel de Ludwig van Beethoven. Sub bagheta lui Constantinos Carydis, Orchestra Națională a Belgiei va mai prezenta Uvertura „Coriolan” de Ludwig van Beethoven, „Ritual” de Alfred Schnittke - dedicat memoriei victimelor celui de-al Doilea Război Mondial - și Simfonia a IX-a de Dmitri Șostakovici. 
 
Cristian Măcelaru la Birmingham
Bookmark and Share
Cristian Măcelaru dirijează în această seară de 24 februarie Orchestra Simfonică de Tineret din Birmingham, la sediul ansamblului. Programul serii este alcătuit din muzică modernă și contemporană, începând cu „The Midnight Tour” a compozitoarei britanice Anna Clyne, urmat de Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Karol Szmanowski, în cadrul căruia solistă este violonista Tasmin Little. Programul se încheie cu Simfonia a III-a de Aaron Copland. 
 
Recital al cvartetului 'Belcea' la Viena
Bookmark and Share
Cvartetul „Belcea” susține în această seară un recital la Konzerthaus din Viena. Violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski și violoncelistul Antoine Lederlin interpretează Cvartetul de coarde op. 132 de Ludwig van Beethoven și, cu participarea renumitului pianist Piotr Anderszewski Cvintetul cu pian în sol minor de Dmitri Șostakovici. 
 

Vizualizări: 81

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor