altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Doamnele muzicii românești', proiect discografic realizat de Ștefan Doniga și Diana Jipa
Bookmark and Share
În cadrul proiectului Doamnele muzicii românești, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa realizează o serie de înregistrări între 23 și 27 septembrie, la Sala Radio. Cei doi muzicieni vor imprima creații semnate de compozitoare din România: Felicia Donceanu, Violeta Dinescu, Hilda Jerea, Laura Manolache, Carmen Petra Basacopol și Liana Alexandra.
Realizat în parteneriat cu Radio România Muzical, proiectul este consacrat celebrării importanței și valorii prezenței feminine în evoluția culturii românești, o prezență care, prin inegalabile creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de știință, sportive - a dăruit istoriei noastre modele profesionale, artistice și umane de excepție.
Evocând câteva astfel de destine închinate artei sunetelor, cei doi muzicieni prezintă un concept cultural amplu, cuprinzând activitate de cercetare, realizare de înregstrări, producție de disc, turneu național de recitaluri, campanii media, promovare și distribuție gratuită în școli de materiale documentare și audio.
Cu un palmares de peste 60 de concerte și recitaluri susținute numai în ultimul an în 10 țări de pe 3 continente și aflându-se deja la al doilea compact-disc realizat împreună, Diana Jipa și Ștefan Doniga alcătuiesc în prezent unul dintre cele mai active și mai apreciate ansambluri din muzica de cameră românească.
 
Răzvan Stoica, concert la ParkLake, în 5 octombrie
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica este protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Alexandra Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - celebrele Anotimpuri la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henri Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius, pe care se regăsesc atât Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, precum și două lucrări pentru orchestră de coarde semnate de Edward Elgar și Astor Piazzolla.
 
Ioana Cristina Goicea, în recital la Sala Radio
Bookmark and Share
Sub egida proiectului Moștenitorii României Muzicale, în data de 12 octombrie 2019 Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții Regina Elisabeta de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Referindu-se la evoluția sa în concursul din capitala Belgiei, violonistul Vadim Repin, membru al juriului, declara într-un interviu acordat în exclusivitate pentru postul nostru de radio că: "Ioana Cristina Goicea a cântat minunat, a fost foarte pasională și puternică. Este o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Și asta e ceea ce contează. Ioana Cristina Goicea are potențial să devină o stea și va fi minunat să o ascult din nou."
Proiectul Moștenitorii României Muzicale este organizat de Radio România Muzical, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil și de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg.
 
'Parcul de distracții', la Teatrul 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
De vineri, 27 septembrie, micii artiști ai Teatrului Muzical de Copii București deschid seria de spectacole 2019-2020, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian. Prima reprezentaţie este musicalul Parcul de distracţii, o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. Aventura fraților în Parcul de distracţii îi poartă pe spectatori într-o călătorie în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. Scenariul este semnat de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, iar muzica - de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei. Regia îi aparţine Danei Rotaru. Conducerea muzicală: Constantin Grigore. Ora de începere este 19,00.
 
Calendarul muzical al zilei - 23 septembrie 2019
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 184 de ani de la moartea compozitorului italian Vincenzo Bellini (3 noiembrie 1801 - 23 septembrie 1835) şi 183 de ani de la cea a interpretei franceză Maria Malibran (24 martie 1808 - 23 septembrie 1836)
  • Daniel Blumenthal - pianist american de origine germană împlineşte astăzi 67 ani (1952)
  • Pianistul maghiar Louis Kentner a trecut în eternitate acum 32 ani (19 iulie 1905 - 23 septembrie 1987)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Vioara lui Enescu' - la Sinagoga din Bistrița
Bookmark and Share
Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail susțin un nou recital luni, 23 septembrie 2019, în cadrul turneului Vioara lui Enescu. La Sinagoga din Bistrița, cei doi muzicieni vor interpreta Sonata în sol minor de Claude Debussy, Sonata op. 18 în mi bemol major de Richard Strauss și Sonata în la major de César Franck.
Turneul Vioara lui Enescu, în cadrul căruia poate fi ascultată vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparținut lui George Enescu, a ajuns la ediția a VIII-a și se derulează în acest an între 18 septembrie și 5 octombrie. Toate recitalurile încep la ora 19,00.
 
'Take an Opera Break' la Sibiu
Bookmark and Share
În perioada 23-25 septembrie 2019, are loc în cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu, seria de manifestări intitulată Take an Opera Break. Mezzo-soprana Oana Andra, tenorul Adrian Dumitru și pianistul Alexandru Petrovici vor prezenta, în spații neconvenționale, scurte concerte de arii din opere din creația unor compozitori ca Georges Bizet, Giuseppe Verdi și Franz Lehar.
În prima zi a seriei, luni, 23 septembrie, muzicienii vor putea fi ascultați la Spitalul de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din Sibiu (de la ora 15.00) și în fața Sălii Thalia din Sibiu, pe strada Cetății (de la ora 18,00).
 
'Symphony for Life' - spectacol la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Symphony for Life este titlul spectacolului programat astăzi, 23 septembrie 2019, la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea. Orchestra Simfonică a instituției dirijată de Constantin Grigore va evolua în compania sopranei Irina Baianț, a interpretului vocal Doru Todoruț și a percuționistului Ciprian Rogojan. Participă Corul Euphonia pregătit de Aurel Poenaru.
Proiectul Symphony for life îmbină muzica pop cu cea clasică, într-o ambianță accesibilă, și are ca scop atragerea unui public divers ca vârstă și categorii socio-profesionale. Potrivit organizatorilor, proiectul va încerca să stimuleze vânzarea de bilete, astfel încât să se încurajeze și atragerea de fonduri pentru instituții culturale din România. Spectacolul are loc la Sala Lahovary din Râmnicu Vâlcea, de la ora 19,00.
 

Actualitatea internaţională

Angela Gheorghiu, recital la Opera din Zurich
Bookmark and Share
Soprana Angela Gheorgiu susține un recital luni, 23 septembrie 2019, la Opera din Zurich. Celebra muziciană română va interpreta, între altele, lieduri de Vincenzo Bellini, Ottorino Respighi, Serghei Rahmaninov și George Stephănescu. La pian - Jeff Cohen.
Tot în această săptămână, pe 28 septembrie, Angela Gheorghiu va putea fi ascultată în concert la Elbphilharmonie Hamburg, avându-i ca parteneri de scenă pe tenorul Piotr Beczała și pe membrii Orchestrei Vieneze de Cameră, dirijor Ciprian Teodorașcu.
 


Vizualizări: 49

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor