altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Lansarea albumului „Romanian Ethno Jazz” la Green Hours Jazz Cafe
Bookmark and Share
Lansarea albumului „Romanian Ethno Jazz” este evenimentul propus astăzi, 23 octombrie, de la ora 20:00, în programul Green Hours Jazz Cafe. Noul proiect reuneşte lucrări semnate de saxofonistul şi compozitorul Nicolas Simion, care vor fi interpretate de acesta, alături de chitaristul Sorin Romanescu, contrabasistul Lehel Vitalyos şi bateristul Iulian Nicolau – membrii ai ansamblului Nicolas Simion Quartet.
Personalitate importantă în lumea jazzului, Nicolas Simion a fost premiat, de-a lungul timpului, cu numeroase distincții, dintre care amintim „Theodor Körner Förderpreis” acordat în 1995 de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”, Premiul Radiodifuziunii vest-germane, câştigat la secțiunea Improvizație în 2015, precum şi Premiul Uniunii Compozitorilor din România, obținut în acelaşi an la categoria Muzică de Jazz, pentru lucrarea "Jocul Copiilor".
Asemenea altor compozitori români din lumea muzicii contemporane, Nicolas Simion îşi găseşte sursele de inspirație în sonoritățile muzicii populare tradiționale din țara noastră, melodiile sale denotând permanentul echilibru între latura liric-meditativă şi cea epic-trepidantă.
 
Constantin Silvestri omagiat la Bucureşti
Bookmark and Share
Pentru că în 2019 se împlinesc 50 de ani de la trecerea în eternitate a muzicianului român Constantin Silvestri, Radio România Muzical organizează evenimentul "Fenomenul Silvestri. Un portret al dirijorului compozitorului și pianistului", ce va avea loc miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 19.00. Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni va găzdui un scurt recital cu lucrări de Constantin Silvestri, interpretate de pianista Anda Anastasescu, președinta Fundației Silvestri din Marea Britanie. Programul anunță, de asemenea, o masă rotundă cu prezentări ale unor reputați muzicieni și cercetători ai creației lui Silvestri, aşa cum sunt pianista Anda Anastasescu, dirijorul Nicholas Braithwaite, Glen Gould, inginerul de sunet care a restaurat înregistrările lui Silvestri care pot fi ascultate în prezent pe canalul youtube Silvestri și Bunny Laden, producătorul filmului "Metamorfoze - Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth". Vor putea fi urmărite selecțiuni din acest film, dar şi o înregistrare cu Silvestri dirijându-și, de la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței, o lucrare proprie – Preludiu și Fugă. Pentru a participa la eveniment, vă puteți înscrie pe site-ul Radio România Muzical.
 
Romanian Chamber Orchestra în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”
Bookmark and Share
Ansamblul Romanian Chamber Orchestra, înființat de violonistul Alexandru Tomescu şi violistul Ladislau Cristian Andriş, va concerta în premieră la Sala Radio din capitală, în data de 3 noiembrie, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru. Programul evenimentului, inclus în proiectul „Moștenitorii României muzicale”, propus de Radio Romania Muzical, cuprinde Divertismentul de Béla Bartók, Serenada op. 48 în do major de Piotr Ilici Ceaikovski şi MikroDivertisment, lucrare semnată de Dan Variu şi interpretată în primă audiție absolută. Acest ultim opus a fost selectat de dirijorul Cristian Măcelaru dintre 11 creații participante la un concurs de lucrări scrise de compozitori români contemporani, organizat de Romanian Chamber Orchestra.
 
„Carmen” – o nouă reprezentație la Opera bucureşteană
Bookmark and Share
Opera Națională Bucureşti găzduieşte astăzi, începând cu ora 18.30, o nouă reprezentație a operei „Carmen”, de Georges Bizet, ce îi va avea ca protagonişti pe mezzosoprana de origine sârbă Ljubica Vranes şi pe tenorul georgian Mikheil Sheshaberidze. Spectacolul, dirijat de Vlad Conta şi regizat de Marina Emandi Tiron, se joacă cu casa închisă şi va fi reluat în seara de 15 decembrie.
 
Calendarul muzical al zilei - 23 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 218 ani de la naşterea compozitorului german Albert Lortzing (23 octombrie 1801 - 21 ianuarie 1851)
  • S-a înfiinţat la Sibiu Societatea Muzicală Astra - 158 ani (1861)
  • Aniversarea dirijorului american Lawrence Foster - 78 ani (1941) şi a pianistului libanez Abdel Rahman El Bacha - 61 ani (1958)
  • Se împlinesc 39 de ani de la trecerea în eternitate a tenorului român Dinu Bădescu (17 octombrie 1904 - 23 octombrie 1980)
  • Comemorarea baritonului american Robert Merrill - 15 ani (4 iunie 1917 - 23 octombrie 2004)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Baletul „Cenuşăreasa” la Opera din Iaşi
Bookmark and Share
La cererea publicului, Opera din Iaşi propune pentru această seară, începând cu ora 18.30, o nouă reprezentație a baletului-poveste „Cenuşăreasa" de Serghei Prokofiev, ai cărui protagonişti sunt Georgiana Dumitrescu şi balerinul japonez Yudai Colaianni. Soliştii vor fi însoțiți de baletul și orchestra Operei ieșene, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Leonard Boga.
 
Concert simfonic la Filarmonica din Târgu Mureş
Bookmark and Share
La Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş are loc astăzi, 23 octombrie, începând cu ora 19.00, un concert simfonic cu lucrări de Serghei Rahmaninov şi Joseph Haydn. Soliştii serii sunt pianistul Csíky Boldizsár jr., soprana Borsos Edith, altista Laura Essig, tenorul Szabó Levente şi basul Borbély Lehel-Tihamér, care vor fi acompaniați de Corul Mixt și Orchestra Simfonică a Filarmonicii din municipiu, sub bagheta lui George Costin.
Evenimentul comemorează personalitatea dirijorului Szalman Loránt, de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 90 de ani şi este inclus în programul celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului Internațional „In Memoriam Constantin Silvestri”, desfăşurat la Târgu Mureş între 3 şi 31 octombrie.
 
Muzică din Macedonia la Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Colegiul Academic din Cluj-Napoca găzduieşte astăzi, 23 octombrie, de la ora 19.00, un recital susținut de pianistul Simon Trpčeski, clarinetistul Hidan Mamudov, violonistul Aleksandar Krapovski, violoncelistul Alexander Somov, contrabasistul Sorin Orcinschi şi percuționistul Vlatko Nushev, membrii proiectului  Makedonissimo. Programul cuprinde transcripții din muzica tradițională macedoneană, realizate de compozitorul Pande Shahov în colaborare cu pianistul Simon Trpčeski. Evenimentul face parte din Festivalul „Toamna Muzicală Clujeană”, care se va încheia în data de 25 octombrie.
 
"Rigoletto " pe scena Operei Române din Timişoara
Bookmark and Share
La Opera Națională Română din Timişoara este programat astăzi 24 octombrie, începând cu ora 19.00, spectacolul "Rigoletto" de Giuseppe Verdi. Pe scenă se vor afla baritonul George Petean, în rolul principal, soprana Diana Ţugui în rolul Gilda şi tenorul Cosmin Ifrim, în cel al Ducelui de Mantua. Aceştia vor fi însoțiți de Corul, Orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara, dirijate de Friedrich Pfeiffer. Regia spectacolului, cântat în limba italiană şi titrat în limba română, este semnată de Marina Emandi-Tiron.
 
"Regal de operă" la Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Astăzi, 23 octombrie, începând cu ora 18:30,  Opera Națională Română din Cluj-Napoca va găzdui cea de-a patra ediție a proiectului "Regal de operă". Îşi dau concursul tineri interpreți cu rezultate excepționale obținute la competiții de specialitate, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta lui Gheorghe Victor Dumănescu. Evenimentul este realizat sub auspiciile Casei Regale a României.
 

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor