altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Cântece care ne-au însoțit istoria' - concert caritabil organizat în favoarea marelui antropolog Vintilă Mihăilescu
Bookmark and Share

Publicul este invitat în această seară de 23 iulie 2019, de la 19.00, la Sala Radio, la concertul caritabil "Cântece care ne-au însoțit istoria", organizat în favoarea marelui antropolog Vintilă Mihăilescu, om de cultură care are nevoie de ajutorul nostru.

Pe scenă vor evolua Grigore Leșe și Lăutarii din Gorj. "Satele noastre sunt locuite de oameni care costoresc cazane, de rudari care fac linguri de lemn și fuse, de lăieți care fac căldări și de tismănari. Aceștia din urmă sunt muzicanții satului, cei care însoțesc drumul oamenilor de la naștere până la moarte. Ce știu acești oameni cel mai bine să facă? Să cânte. Și cântă de dimineața până seara. Din asta trăiesc. Dar cu toate că ar fi meritat să trăiască boierește din cântat, trăiesc modest iar viața de multe ori le este împovărată. Lăutarii se potrivesc cu muzica lor, cu timbrul vocal, trăsăturile de arcuș, ritmurile melodiilor, mișcările discrete ale trupului fac din ei adevărați profesioniști. Și arătarea lor se potrivește cu muzica. Cântatul este viața lor. Cântă orice pentru oricine. Nu au uitat rânduiala de la trecerea pragurilor, cântă la botezuri, nunți, înmormântări. Cântă doine, cântece strofice, balade, hore, sârbe, cântece de lume. Lăutarii vehiculează un repertoriu cu origini din cele mai variate. Cântă balade, muzică sătească și orășenească, provenind din cântecul de lume greco-turco-perso-arab, romanța rusească, ungurească și națională, dansurile de salon." Grigore Leșe.

Toate donațiile vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului profesor Vintilă Mihăilescu. În septembrie 2018 Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Concertul "Cântece care ne-au însoțit istoria" este organizat de Radio România și Fundatia Calea Victoriei.


 
'Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie' - expoziţie organizată de Muzeul Municipiului București
Bookmark and Share

Muzeul Municipiului București organizează vernisajul expoziției tematice "Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie", eveniment care va avea loc astăzi, 23 iulie 2019, de la ora 19:00, la Palatul Suțu. Proiectul expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu, Ediția 2019.

Vizitatorii sunt invitați la un exercițiu muzeal dedicat muzicii, menit să-i ajute să trăiască sincron nu mai puțin de trei veacuri de poveste experimentând, ascultând și cunoscând astfel producerea, captarea și redarea sunetului în istorie. De la orchestra mecanică, folosită încă din veacul al XVIII-lea, la pick-up-ul și magnetofonul adolescenților din anii 1970 sau 1980, până la device-urile de înaltă fidelitate ale viitorului, toate acestea, alături de multe alte surprize, sunt prezentate în două săli special amenajate la Palatul Suțu.

Muzeul Municipiului București oferă această poveste expozițională pentru prima oară locuitorilor Capitalei, amintindu-le astfel că dincolo de confruntări cotidiene, competiții profesionale sau nepotriviri de moment în alegerile noastre, rămâne undeva păstrată dorința de refugiu prin muzică.

Intrarea la vernisaj este gratuită, iar expoziția este deschisă în perioada 23 iulie 2019 - 30 martie 2020.


 
Calendarul muzical al zilei - 23 iulie 2019
Bookmark and Share

  • Comemorăm 262 de ani de la moartea compozitorului Domenico Scarlatti (26 octombrie 1685 - 23 iulie 1757)
  • Acum 181 de ani s-a născut dirijorul Edouard Colonne (23 iulie 1838 - 28 martie 1910)
  • Se împlinesc 99 de ani de la naşterea interpretei de fado Amalia Rodrigues (23 iulie 1920 - 6 octombrie 1999)
  • Pianistul Leon Fleisher împlineşte 91 de ani (1928)
  • Au trecut 90 de ani de la naşterea compozitorului Matei Kozma (23 iulie 1929 - m. 2000)
  • 75 de ani împlineşte pianista Maria Joao Pires (1944)
  • Au trecut 36 de ani de la dispariţia compozitorului Georges Auric (15 februarie 1899 - 23 iulie 1983)
  • Comemorăm 21 ani de la moartea baritonului Hermann Prey (11 iulie 1929 - 23 iulie 1998), a compozitorului şi dirijorului Constantin Bugeanu (18 mai 1916 - 23 iulie 1998) şi a violonistului André Gertler (26 iulie 1907 - 23 iulie 1998)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Internațional 'Enescu și muzica lumii' - concert al Orchestrei Naţionale de Tineret a Portugaliei
Bookmark and Share

Este rândul Orchestrei Naţionale de Tineret a Portugaliei să concerteze în cadrul Festivalului Internațional Enescu și muzica lumii de la Sinaia. Astăzi, 23 iulie 2019, de la ora 19:00, ansamblul va fi dirijat de Pedro Carneiro, iar solist va fi pianistul Antonio Rosado. Programul interpretat la Sala Casino este alcătuit din Preludiu la unison de George Enescu şi două opusuri de Ludwig van Beethoven - Concertul nr.5 op.73 în Mi bemol major "Imperialul" şi Simfonia a VII-a op. 92 în La major. Orchestra Naţionale de Tineret a Portugaliei va prezenta acelaşi program mâine, 24 iulie, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, în cadrul Festivalului Internaţional "Vară Magică", ediţia a VIII-a.


 
Orgelsommer 2019 - concert coral
Bookmark and Share

La Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș este programat astăzi, 23 iulie 2019, de la ora 19:00, un concert coral, înscris în agenda festivalului Orgelsommer 2019. Protagonişti sunt membrii Noului Cor de Cameră din Heidenheim, conduşi de la pupitrul dirijoral de Thomas Kammel; la orgă - Florian Stölzel.

Ansamblul este alcătuit din peste 75 de membri foarte tineri, cu vârste între 14 și 20 de ani, muzicieni distinși cu numeroase medalii de aur la competițiile pentru ansambluri corale la care au participat.


 
Festivalul Cultural Internaţional Breaza - serată camerală
Bookmark and Share

Astăzi, 23 iulie 2019, în a treia zi a Festivalului Cultural Internațional Breaza, va avea loc, de la ora 18:00, la Sala Amfiteatru a Primăriei, un recital susţinut de violonista Raluca Stratulat, violoncelista Alexandra Curcumelis şi pianiştii Tiberiu Chirănuș şi Dragoș Daniel Saliu alături de participanţi la cursul de măiestrie organizat în cadrul Festivalului. Intrarea la acest recital este liberă.


 

Actualitatea internaţională

Tiberiu Soare - invitat în cadrul Festivalului Internaţional de Operă de la Ierusalim
Bookmark and Share

Ediția 2019 a Festivalului Internaţional de Operă de la Ierusalim, organizat de Primăria din Ierusalim, se desfășoară în perioada 9 iulie - 4 august 2019.

Invitat în cadrul seriei este şeful de orchestră Tiberiu Soare care va dirija 3 evenimente; primul are loc astăzi, 23 iulie, la YMCA Ierusalim, atunci când Tiberiu Soare va semna conducerea muzicală a spectacolului "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, realizat cu participarea Orchestrei Israeliene din Ashdod. Reprezentaţia va fi reluată sâmbătă, 27 iulie, la Centrul de Arte Performative din Ashdod, iar joi, 25 iulie, Tiberiu Soare şi Orchestra Israeliană din Ashdod vor susţine un concert cu arii din opera verdiană "Rigoletto", la Centrul Cultural Armonia din Ierusalim.


 
Dana Ciocârlie - recital în cadrul Festivalului de la Puplinge
Bookmark and Share

Asociaţia culturală "Puplinge Classique", organizează în perioada 20 iulie - 1 septembrie 2019, a X-a ediţie a Festivalului de muzică clasică ce poartă numele oraşului elveţian Puplinge; în cadrul seriei sunt înscrise şi recitaluri susţinute de muzicieni de mare anvergură artistică, printre care şi artişti români. Astăzi, 23 iulie, publicul este invitat la o seară dedicată muzicii pentru pian. Dana Ciocârlie şi Christiane Baume-Sanglard vor interpreta opusuri semnate de Claude Debussy, Maurice Ravel, Emmanuel Chabrier, Gabriel Fauré, Edvard Grieg, John Carmichael şi Antonin Dvořák.


 
Carmen Topciu revine pe scena Operei din Sydney
Bookmark and Share

Mezzo-soprana Carmen Topciu va reveni astăzi, 23 iulie 2019, pe scena Operei din Sydney în spectacolul "Anna Bolena" de Gaetano Donizetti. Muziciana română evoluează în rolul "Jayne Seymour", iar colegi de scenă îi vor fi soprana Ermonela Jaho în rolul titular și Leonardo Cortellazzi în "Lord Percy". Dirijor este Renato Palumbo, iar regia este semnată de Davide Livermore. Seria de reprezentații de la Opera australiană se încheie în data de 26 iulie.

Vizualizări: 9

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor