altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Conferințele 'Despre lumea în care trăim' la Ateneul Roman
Bookmark and Share
În cadrul seriei „Despre lumea în care trăim” au loc astăzi, pe scena Sălii mari a Ateneului român, două conferințe organizate de Fundația Humanitas Aqua Forte. Începând cu ora 11:30 se va derula un dialog pe tema „Dereglări ale lumii contemporane”, ai cărui interlocutori sunt eseistul Andrei Pleșu și filosoful Gabriel Liiceanu. Dialogul va fi moderat de Mirela Nagâț. De la ora 17:30 are loc, tot pe scena Ateneului, o conferință intitulată „Propaganda în era digitală. Ce este și cum poate fi combătută?”, susținută de Corneliu Bjola, profesor în studii diplomatice la Universitatea Oxford. După conferință urmează un dialog între Corneliu Bjola și criticul literar Ioan Stanomir. Prezentatoarea evenimentului este Mirela Nagâț. 
 
Sinziana Mircea la ParkLake în data de 1 martie
Bookmark and Share
Radio România Muzical și ParkLake Shopping Center organizează împreună un recital susținut de pianista Sînziana Mircea în data de 1 martie, în Main Square din ParkLake. Tânăra artistă va interpreta lucrări de Frédéric Chopin, compozitorul născut la data de 1 martie 1810. Din creația acestuia, pianista va prezenta capodopere precum Marea poloneză op. 2, 3 valsuri op. 64 sau Marele vals briant op. 18. În finalul recitalului, artista va acorda autografe publicului. Tot în Main Square din ParkLake, începând cu data de 25 februarie va putea fi vizitată expoziția ce oferă publicului atât detalii despre compozitorul polonez, cât și desene realizate de elevii Liceului de Arte „Nicolae Tonitza” din București, inspirate de lucrări semnate de Frédéric Chopin - desene realizate în cadrul proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spații neconvenționale și școli, organizat de Radio România Muzical. 
 
Luminița Constantinescu, aniversată la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
Bookmark and Share
La Casa Artelor „Dinu Lipatti” are loc, în această seară, un eveniment aniversar ce o are în prim plan pe Luminița Constantinescu, redactor și critic muzical, realizator de emisiuni la Radio România Muzical timp de mulți ani. Seara începe cu un moment de laudatio în cadrul căruia vor vorbi soprana Maria Slătinaru Nistor, Mihaela Doboș, director fondator Radio România Muzical și criticul Costin Popa. Soprana Irina Iordăchescu, tenorul Bogdan Mihai și baritonul Alexandru Chiriac - acompaniați la pian de Ghizela Tulvan - vor susține un recital în cea de-a doua parte a serii. Evenimentul este prezentat de Marius Constantinescu, fiul Luminiței Constantinescu. Ora de începere este 18, iar intrarea este liberă. 
 
'Frumoasa din Pădurea Adormită' la Opera din București
Bookmark and Share
Baletul „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski este pus în scenă în această seară, de 23 februarie, începând cu ora 18:30, la Opera Națională din București. Sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu, pe scenă vor urca Mihaela Soare în „Prințesa Aurora”, Bogdan Dănilă în „Prințul Désiré” și Lorena Negrea în „Zâna Liliac”. Regia și coregrafia spectacolului au fost gândite de Vasily Medvedev și Stanislav Fečo. 
 
Recital cameral la Ateneul Român
Bookmark and Share
În Sala mică a Ateneului român are loc, începând cu ora 19, un recital vocal-instrumental, susținut de pianista Teodora Țepeș și contraaltista Andreea Achilov. Programul este alcătuit din Patru romanțe și ciclul de miniaturi pentru pian solo „Anotimpurile” de Piotr Ilici Ceaikovski și piesa „Ciocârlia” de Mihail Glinka. 
 
Calendarul muzical al zilei - 23 februarie 2019
Bookmark and Share

 S-a născut compozitorul german Georg Friedrich Haendel - 334 ani (23 februarie 1685 - 14 aprilie 1759)

 În urmă cu 161 de ani s-a născut violonistul şi compozitorul român George Fotino (23 februarie 1858 - 3 martie 1946)

 Se împlinesc 116 ani de la prima audiţie a Suitei I şi a Rapsodiilor I şi a II-a de George Enescu (1903)

• Acum 92 de ani a văzut lumina zilei soprana franceză Régine Crespin (23 februarie 1927 - 5 iulie 2007)

• Comemorarea sopranei australiene Dame Nellie Melba - 88 ani (19 mai 1861 - 23 februarie 1931) şi a compozitorului englez Edward Elgar - 85 ani (2 iunie 1857 - 23 februarie 1934)

• Compozitorul român Nicolae Coman ar fi împlinit 83 de ani (23 februarie 1936 - 27 octombrie 2016)

• Aniversarea dirijorului român Răzvan Cernat - 74 ani (n.1945)

• Au trecut 50 de ani de la moartea dirijorului şi compozitorului Constantin Silvestri (31 mai 1913 - 23 februarie 1969) şi 20 de ani de la cea a compozitorului George Grigoriu (8 aprilie 1929 - 23 februarie 1999)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Nunta lui Figaro' la Festivalul Mozart de la Brașov
Bookmark and Share
În cadrul Festivalului Mozart, la Opera din Brașov are loc în această seară o montare a spectacolului „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Începând cu ora 18:30, pe scena instituției vor urca soliști precum baritonul Lorand Cristian în rolul titular, soprana Valentina Mărgăraș în „Susanna”, mezzosoprana Corina Purcărea în „Cherubino”. Participă Corul și Orchestra Operei din Brașov, sub conducerea dirijorală a lui Traian Ichim. Regia a fost gândită de Carmen Dobrescu, scenografia și costumele fiind realizate de Rodica Garștea. 
 
Concert cameral la Brăila
Bookmark and Share
Începând cu ora 18, la Centrul Multicultural și de Recreere „Poarta Cetății” din Brăila are loc un Concert Cameral susținut de clarinetistul Gheorghe Constantinescu alături de Cvartetul de coarde al Filarmonicii „Lyra - George Cavadia”. Programul este alcătuit din Cvartetul op. 8 nr. 4 pentru clarinet și trio de coarde de Karl Stamitz, Fantezie și Variațiuni pentru clarinet și cvintet de coarde de Ludwig Spohr, Adagio pentru tlarinet și Trio de coarde de Heinrich Joseph Baerman și Rondo pentru clarinet și cvintet de coarde de Wolfgang Amadeus Mozart, în aranjamentul lui Fritz Kreisler. Concertul este prezentat de prof. Marilena Niculescu, iar intrarea este liberă. 
 
Al patrulea recital în seria 'Prologul Festivalului de Arte de la Câmpina'
Bookmark and Share
Înaintea ediției din acest an a Festivalului de Arte de la Câmpina, organizatorii au planificat Stagiunea „Prologul Festivalului de Arte de la Câmpina”. În cadrul acestei serii are loc astăzi, 23 februarie, începând cu ora 16:30, la Casa de Cultură „Geo Bogza” cel de-al patrulea recital. Programul este alcătuit exclusiv din lucrări de Marțian Negrea. Nepoata compozitorului, pianista Miruna Negrea, va urca pe scenă alături de flautistul Adrian Stoica. În cadrul acestui eveniment, publicul este invitat și la vernisajul expoziției realizate de pictorița Corina Preda Perianu. 
 

Actualitatea internaţională

Cvartetul 'Belcea' la Berlin
Bookmark and Share
Cvartetul Belcea urcă în această seară pe scena Sălii „Pierre Boulez” din Berlin. Ansamblului, format din violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski și violoncelistul Antoine Lederlin, i se alătură în această seară de 23 februarie pianistul polonez Piotr Anderszewski. Programul este alcătuit din Cvartetul de coarde nr. 12 D 703 de Franz Schubert, Cvartetul de coarde op. 94 de Benjamin Britten și Cvintetul cu pian în sol minor de Dmitri Șostakovici. 
 
Ramona Zaharia în 'Rigoletto' la Opera Metropolitan din New York
Bookmark and Share
Mezzosoprana Ramona Zaharia figurează în această seară de 23 februarie pe afișul Operei Metropolitan din New York în rolul „Maddalena” din „Rigoletto” de Giuseppe Verdi. Artista română și-a făcut debutul pe scena prestigiosului teatru pe 12 februarie. Soprana Nadine Sierra interpretează rolul „Gilda”, tenorul Francesco Demuro este „Ducele de Mantua”, iar baritonul Roberto Frontali interpretează rolul titular. Conducerea muzicală este asigurată de italianul Nicola Luisotti, iar regia este semnată de Michael Mayer. 
 
Tenorul Ioan Hotea la Teatrul de Stat din Wiesbaden
Bookmark and Share
Tenorul Ioan Hotea urcă în această seară de 23 februarie pe scena Teatrului de Stat din Wiesbaden în cadrul producției locale a operei „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, în rolul „Don Ottavio”. Distribuția beneficiază de soliști precum baritonul Christopher Bolduc în rolul principal sau soprana Sumi Hwang în „Donna Ana” iar basul Young Doo Park este „Comandorul”. Regia și scenografia au fost realizate de Nicolas Brieger și Raimund Bauer, dirijorul serii fiind Konrad Junghänel. 
 


Vizualizări: 40

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor