altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Cvartetul 'Voces', recital pe scena Sălii Radio
Bookmark and Share
Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce de Joseph Haydn este lucrarea care poate fi ascultată marţi, 23 aprilie 2019, în cadrul Stagiunii Muzicale Radio. Recitalul este susţinut de Cvartetul Voces, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri din România, alcătuit din violoniştii Bujor Prelipcean şi Vlad Hrubaru, violistul Constantin Stanciu şi violoncelistul Dan Prelipcean.
Radio România Muzical transmite în direct recitalul de la Sala Radio, începând cu ora 19,00. 
 
Axia Marinescu, recital în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale
Bookmark and Share
Pianista română Axia Marinescu stabilită în Franța, cu o bogată carieră desfășurată în Europa și Asia, va susține un recital la Sala Radio, în data de 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptus op. 18 de George Enescu.
După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio.
Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. A fost numită atunci de critică drept "o tânără pianistă incredibilă". Numeroase premii obținute în România și în străinătate se regăsesc în palmaresul pianistei. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul național superior de muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.
Renumitul pianist și profesor de origine română, Theodore Paraschivesco, o descria pe discipola sa, Axia Marinescu, drept "o personalitate puternică cu un autentic caracter de solist, însoțit de un sunet curat și colorat".
Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză. 
 
Recital de vioară şi pian, în Sala mică a Ateneului Român
Bookmark and Share
Violonista Diana Ciudin şi pianistul Gabriel Gîţan susţin un recital marţi, 23 aprilie 2019, în Sala mică a Ateneului Român. Cei doi muzicieni propun publicului Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu şi Sonata op. 18 în mi bemol major de Richard Strauss. Recitalul are loc în cadrul Stagiunii de marţi seara organizate de Filarmonica George Enescu. Ora de începere este 19,00. 
 
Violonistul Răzvan Stoica, în concert la Sala Radio
Bookmark and Share
Violonistul Răzvan Stoica împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, şi cu ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio în data de 26 mai, de la ora 19,00. Muzicienii vor interpreta celebrele concerte Anotimpurile de Antonio Vivaldi şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla.
Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și va fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17.00. 
 
Calendarul muzical al zilei - 23 aprilie 2019
Bookmark and Share
  • În urmă cu 145 de ani s-a născut compozitorul şi dirijorulitalian Alfonso Castaldi (23 aprilie 1874 - 6 august 1942)
  • Se împlinesc 128 de ani de la naşterea compozitorului rus Serghei Prokofiev (23 aprilie 1891 - 5 martie 1953)
  • Comemorăm 36 de ani de la dispariţia pianistului român Alexandru Demetriad (28 martie 1903 - 23 aprilie 1983)
  • Pianistul irlandez Barry Douglas îşi sărbătoreşte împlinirea vârstei de 59 de ani (23 aprilie 1960)
  • Dirijorul italian Gianandrea Noseda împlineşte astăzi 55 de ani (23 aprilie 1964)

 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Pianul călător' ajunge la Alba Iulia
Bookmark and Share
Pianistul Horia Mihail susține un nou recital în cadrul turneului Pianul călător, dedicat anul acesta clasicismului vienez. Muzicianul a ales să ilustreze epoca aleasă, interpretând câte o sonată reprezentativă din creația fiecăruia dintre cei trei mari clasici: Sonata în si minor de Joseph Haydn, Sonata KV 311 în re major de Wolfgang Amadeus Mozart şi Sonata nr. 23 în fa minor Appassionata de Ludwig van Beethoven. Recitalul de astăzi, 23 aprilie 2019, are loc la Casa de Cultură din Alba Iulia, de la ora 19,00.
Turneul national Pianul călător, aflat la ediția a noua, va continua până în 13 mai, în orașe ca Slatina, Roman, Iași, Tecuci și București. 
 
Florin Paul şi Sorin Dogariu, recital la Filarmonica din Arad
Bookmark and Share
Florin Paul, violonist şi violist cu o frumoasă carieră în Europa, susţine un recital marţi, 23 aprilie 2019, împreună cu pianistul Sorin Dogariu, în cadrul stagiunii Filarmonicii din Arad. Muzicienii vor interpreta Sonata a II-a op. 120 de Johannes Brahms, Patru piese de Gabriel Faure, Sonata a II-a în sol major de Maurice Ravel şi Habanera op. 83 de Camille Saint-Saens. Recitalul are loc la Sala Palatului Cultural, de la ora 19,00.
Florin Paul și Sorin Dogariu vor prezenta același program la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, în 24 aprilie. 
 

Actualitatea internaţională

Pianista Mara Dobrescu, într-o serie de concerte cu Orchestra din Douai
Bookmark and Share
Pianista Mara Dobrescu susţine, începând din 23 aprilie 2019, o serie de concerte intitulate Emotion - Passion avec Mozart et Haydn. Muziciana română stabilită în Franţa evoluează împreună cu Orchestra din Douai a Regiunii Hauts de France dirijată de Nicolas Krüger. Programul se deschide cu o lucrare de Joseph Haydn - Simfonia nr. 49 La Passione de Joseph Haydn, şi continuă cu două opusuri semnate de Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră şi Simfonia nr. 40 în sol minor.
Primul eveniment din această serie este găzduit de Auditorium Henri Dutilleuxdin Douai. Iar următoarele vor fi avea loc la Aulnoy les Valenciennes - în 26 aprilie şi la Biache Saint Vaast - în 27 aprilie. 
 
Soprana Iulia Maria Dan cântă la Semperoper din Dresda
Bookmark and Share
Soprana Iulia Maria Dan urcă din nou în această seară de 23 aprilie 2019 pe scena Semperoper din Dresda. Artista română, absolventă a Universității Naționale de Muzică București, a avut o bogată activitate în ultimii ani la Opera Bavareză din Munchen și la Opera din Stat din Hamburg, iar în prezent face parte din ansamblul Operei din Dresda. Astăzi, soprana Iulia Maria Dan va evolua în cadrul spectacolului Platée de Jean-Phillipe Rameau. În distribuție îi regăsim şi pe tenorul Philippe Talbot, baritonul Giorgio Coaduro și bas-baritonul Andreas Wolf. Regia este semnată de celebrul tenor Rolando Villazón, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Paul Agnew.
Spectacolul va mai avea o reprezentație, în 29 aprilie, la Opera din Dresda. Iar în luna mai, Iulia Maria Dan va evolua pe scena aceleiași instituții, în spectacolele Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart și Nabucco de Giuseppe Verdi. 
 


Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor