altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se încheie Festivalul 'George Enescu'
Bookmark and Share
Astăzi, 22 septembrie, se încheie cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. Începând cu ora 11, postul nostru vă oferă în direct concertul de la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României. Ansamblul Vocalconsort Berlin și Orchestra de Cameră Radio vor evolua sub bagheta dirijorului Ralf Sochachewski. În program este anunțată o lucrare a compozitorului Sven Helbig - „I Eat the Sun and Drink the Rain”, zece piese pentru cor și instrumente electronice. Începând cu ora 11, puteți asculta concertul pe frectențele Radio România Muzical. Comentează Andreea Kiseleff.
Krzysztof Penderecki urcă astăzi pe scena Sălii Radio în dubla postură de dirijor și compozitor. Sub bagheta renumitului muzician polonez, Orchestra Națională Radio va prezenta Simfonia a VIII-a „Cântece ale efemerului” pentru soliști, cor și orchestră, alături de soprana Erika Grimaldi, mezzosoprana Anna Lubanska, baritonul Thomas Bauer și Corul Academic Radio. Partea secundă a evenimentului este dedicată Concertului nr. 2 pentru vioară și orchestră „Metamorfozele”, solistă fiind Alissa Margulis. Transmisiunea directă poate fi ascultată la Radio România Muzical începând cu ora 13. La microfon - Mihai Stănescu.
Pe scena Ateneului român, începând cu ora 16:30, Orchestra de Cameră din Basel prezintă, sub bagheta lui Giovanni Antonini, opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. Distribuția este alcătuită din nume celebre ale scenei - bas-baritonul Luca Pisaroni în rolul titular, soprana Sylvia Schwartz - „Donna Anna”, baritonul Alex Esposito este „Leporello” iar soprana Miah Persson este „Donna Elvira”. Concertul poate fi urmărit în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural, unde va fi prezentat de Irina Cristina Vasilescu.
Concertul ce încheie această ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” are loc la Sala Palatului, începând cu ora 19:30. Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam încheie seria dedicată „Marilor orchestre ale lumii” sub bagheta lui Tugan Sokhiev. Celebrul ansamblu va interpreta lucrări precum Variațiuni pe o temă de Haydn, lucrare semnată de Johannes Brahms, Uvertura de concert pe teme populare românești de George Enescu și, în final, Simfonia I „Visuri de iarnă” de Piotr Ilici Ceaikovski. Acest ultim concert va putea fi audiat pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural începând cu ora 19:30. Comentează Anca Ioana Andriescu.
La Palatul Suțu, începând cu ora 19, are loc un recital marca Trio Mozaic. Ansamblul este alcătuit din violonista Oana Spânu-Vișenescu, pianista Diana Spânu-Dănilă și clarinetistul Emil Vișenescu. Artiștii au pregătit un program alcătuit din lucrări precum Suita de Darius Milhaud, Preludiu la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, Trio de Jean Françaix și Andante Malinconico de George Enescu. Recitalul face parte din seria de concerte „Museicorum”, organizată de Muzeul Municipiului București în asociație cu Festivalul Internațional „George Enescu”.
Seria „Tribut lui Enescu” din Canada se încheie astăzi cu un ultim recital cameral susținut de violonistul Alexandru Tomescu și bandoneonistul Omar Massa. Cei doi muzicieni vor prezenta lucrări semnate de compozitori precum Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Georg Friedrich Händel, Jules Massenet, Fritz Kreisler, Ciprian Porumbescu sau George Enescu. Evenimentul are loc la Studioul „Glenn Gould” din Toronto.
 
Ioana Cristina Goicea susține un recital la Sala Radio
Bookmark and Share
Sub egida proiectului „Moștenitorii României Muzicale”, în data de 12 octombrie, Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții „Regina Elisabeta” de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Referindu-se la evoluția sa în concursul din capitala Belgiei, violonistul Vadim Repin, membru al juriului, declara într-un interviu acordat în exclusivitate pentru postul nostru de radio că: "Ioana Cristina Goicea a cântat minunat, a fost foarte pasională și puternică. Este o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Și asta e ceea ce contează. Ioana Cristina Goicea are potențial să devină o stea și va fi minunat să o ascult din nou. "
Proiectul „Moștenitorii României Muzicale” este organizat de postul nostru, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil și de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg. Seria de recitaluri va continua în data de 14 octombrie, având-o în prim plan pe Sînziana Mircea.
 
Concert Razvan Stoica la ParkLake Shopping Center
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie, violonistul Răzvan Stoica este protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19, artistul, împreună cu pianista Alexandra Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius va oferi un program care include celebrele „Anotimpuri la Buenos Aires” de Astor Piazzolla și lucrări de virtuozitate de Henri Wieniawski. Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Cu ocazia acestui eveniment, pe scenă va fi instalat un pian de concert. Accesul publicului este liber. Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - „Instinct”, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius, pe care se regăsesc atât Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, precum și două lucrări pentru orchestră de coarde semnate de Edward Elgar și Astor Piazzolla.
 
Capella Cracoviensis la București
Bookmark and Share
Capella Cracoviensis, susține un concert astăzi, 22 septembrie, la catedrala „Sfântul Iosif” din București. Compoziții din Evul Mediu, opere romantice sau lucrări contemporane vor putea fi ascultate pe instrumente istorice. Programul este alcătuit din lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Jan Engel sau Bazyli Bohdanowicz. Capella Cracoviensis a fost înființată în anul 1970, din inițiativa directorului Filarmonicii din Cracovia de la acea vreme, Jerzy Katlewicz. Intrarea este liberă. Următorul concert susținut de ansamblu are loc marți, 24 septembrie, la Biserica Neagră din Brașov.
 
Ediția a doua a proiectului 'Lipatti Special'
Bookmark and Share
Casa Artelor „Dinu Lipatti” organizează Zilele Bucureștiului la Casa de Arte „Dinu Lipatti”, serie ce propune expoziții, filme și recitaluri care au loc în cadrul instituției. În cadrul festivalului se pot vizita atât expozițiile permanente „Dinu Lipatti - viața și opera” și „Familia Lipatti și prietenii”, cât și expoziția „Bucureștiul muzicii clasice”. Începând cu ora 18 are loc astăzi, 22 septembrie, ediția a doua a programului cultural „Lipatti Special”, proiect dedicat persoanelor cu nevoi speciale, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității din România. În cadrul acestui proiect, de la ora 20 are loc un recital de pian susținut de Viniciu Moroianu, în cadrul căruia interpretul va oferi lucrări semnate de George Enescu și Dinu Lipatti.
 
Calendarul muzical al zilei - 22 septembrie 2019
Bookmark and Share

  • Acum 101 de ani s-a născut violonistul polonez de origine evreiască Henryk Szeryng (22 septembrie 1918 - 3 martie 1988)
  • Aniversarea interpretului italian Andrea Bocelli - 61 ani (1958)
  • Comemorarea violonistului polonez Isaac Stern - 18 ani (21 iulie 1920 - 22 septembrie2001)
  • Au trecut 16 ani de când s-a stins din viaţă violonistul şi pedagogul român Modest Iftinchi (10 aprilie 1930 - 22 septembrie 2003)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă turneul 'Vioara lui Enescu'
Bookmark and Share
Astăzi, 22 septembrie, continuă noua ediție a turneului 'Vioara lui Enescu', protagonist fiind Gabriel Croitoru. Violonistul va cânta în mai multe orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail, pe vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparținut lui George Enescu - instrument supranumit 'Catedrala' și aflat în patrimoniul Muzeului Național 'George Enescu'. Programul recitalurilor este alcătuit din lucrări semnate de Claude Debussy, Richard Strauss şi César Franck. Astăzi are loc un recital la Pavilionul „Marcel Guguianu” din Bârlad, începând cu ora 19. Următorul eveniment are loc mâine, 23 septembrie, la Sinagoga din Bistrița.
 
Ansamblul de Suflători al Orchestrei din Oslo la Brașov
Bookmark and Share
La Sala Patria a Filarmonicii din Brașov are loc astăzi un concert susținut de Ansamblul de Suflători al Orchestrei Simfonice din Oslo. Sub bagheta lui Espen Selvik, evenimentul începe la ora 19 și propune melomaniloc brașoveni o serie de lucrări semnate de compozitori precum Edvard Grieg, Johannes Hanssen, Julius Fucik sau Jan van der Roost. Concert marchează aniversarea a 100 de ani de existență a instituției brașovene.
 

Actualitatea internaţională

Simfonia a III-a de Enescu, în deschiderea stagiunii Orchestrei Radio din Berlin
Bookmark and Share
În deschiderea Stagiunii Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, ansamblul va interpreta astăzi, 22 septembrie, Simfonia a III-a de George Enescu. Evenimentul face parte din seria concertelor internaționale a Festivalului „George Enescu”. Alături de orchestra berlineză, pe scenă vor urca atât Corul Filarmonicii George Enescu din București, precum și Corul de Copii al Operei „Unter den Linden” din orașul german. Sub bagheta lui Vladimir Jurowski, director artistic al Festivalului „George Enescu”, programul serii este alcătuit din Concertul pentru vioară și orchestră de Benjamin Britten, cu Arabella Steinbacher solistă, partea secundă a evenimentului fiind dedicată Simfoniei a III-a de George Enescu.
 
 


Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor