altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Sînziana Mircea la ParkLake
Bookmark and Share
Radio România Muzical și ParkLake Shopping Center organizează împreună un recital susținut de pianista Sînziana Mircea în data de 1 martie. În Main Square din ParkLake, tânăra artistă va interpreta lucrări de Frédéric Chopin, compozitorul născut la data de 1 martie 1810. Din creația acestuia, pianista va prezenta capodopere precum Marea poloneză op. 2, 3 valsuri op. 64 sau Marele vals briant op. 18. În finalul recitalului, artista va acorda autografe publicului. Tot în Main Square din ParkLake, începând cu data de 25 februarie poate fi vizitată expoziția ce oferă publicului atât detalii despre compozitorul polonez, cât și desene realizate de elevii Liceului de Arte „Nicolae Tonitza” din București, inspirate de lucrări semnate de Frédéric Chopin - desene realizate în cadrul proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spații neconvenționale și școli, organizat de Radio România Muzical. 
 
Gabriel Bebeșelea și Răzvan Popovici la Ateneul român
Bookmark and Share
Pentru a doua seară consecutivă, Gabriel Bebeșelea dirijează astăzi, 22 februarie, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” în cadrul unui concert la Ateneul român. În program regăsim Simfonia a III-a în Mi bemol major, „Eroica” de Ludwig van Beethoven alături de Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz, al cărei solist este violistul Răzvan Popovici. Concertul începe la ora 19. 
 
Violoncelistul Ștefan Cazacu - solist în concertul de la Sala Radio
Bookmark and Share
Pe scena Sălii Radio concertează, în această seară de 22 februarie, tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, împreună cu Orchestra Națională Radio. Solistul va prezenta publicului, din creația lui Piotr Ilici Ceaikovski, Aria lui Lensky din opera Evgheni Oneghin - în versiunea pentru violoncel și orchestră - și Nocturna, urmate de Rondo-ul de Antonín Dvořák. Programul serii este deschis de Uvertura italiană de Franz Schubert, partea secundă a concertului fiind dedicată Simfoniei I în do minor de Johannes Brahms. Concertul este dirijat de Cristian Mandeal și începe la ora 19. 
 
„Otello” de Giuseppe Verdi la Opera din București
Bookmark and Share
„Otello” de Giuseppe Verdi este spectacolul pus în această seară pe scena Operei Naționale din București. Regia, decorul și luminile au fost gândite de italianul Giancarlo del Monaco, fiul celebrului tenor Mario del Monaco. Distribuția este alcătuită din tenorul Daniel Magdal în rolul titular, soprana Iulia Isaev în „Desdemona”, iar baritonul Ștefan Ignat este „Iago”. Orchestra și Corul Operei Naționale din București vor fi dirijate de Tiberiu Soare, maestru de cor fiind Daniel Jinga. Spectacolul începe la ora 18:30. 
 
Calendarul muzical al zilei - 22 februarie 2019
Bookmark and Share

• Anul acesta se împlinesc 202 de ani de la naşterea compozitorului danez Niels W.Gade (22 februarie 1817 - 21 decembrie 1890) şi 102 de ani de la cea a dirijorului francez Louis Auriacombe (22 februarie 1917 -12 martie 1982)

• Prima audiţie a Sonatei a II-a pentru vioară şi pian de George Enescu - 119 ani (1900)

• Comemorarea compozitorului austriac Hugo Wolf - 116 ani (1903)

• Dirijorul român Aurel Grigoraş ar fi împlinit 87 de ani (22 februarie 1932 - 27 ianuarie 2000)

 Astăzi îşi aniversează ziua de naştere dirijorul de cor Voicu Popescu - 67 ani (n.1952), violonista Cristina Anghelescu - 58 ani (n.1961) şi tenorul mexican Rolando Villazon - 47 ani (n.1972)

• În anul 1983 a trecut în eternitate dirijorul englez Adrian Boult - 36 ani (n.8 aprilie 1889), iar doi ani mai târziu violonistul şi compozitorul rus Efrem Zimbalist - 34 ani (21 aprilie 1889 - 22 februarie 1985)

 Au trecut 6 ani de la moartea dirijorului german Wolfgang Sawallisch (26 august 1923 - 22 februarie 2013)


 

Ştiri muzicale din ţară

Pianista Alexandra Dariescu la Filarmonica din Iași
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii Filarmonicii „Moldova” din Iași are loc în această seară un concert vocal-simfonic susținut de Orchestra simfonică și de Corul academic „Gavriil Musicescu”, pregătit de Doru Morariu. Sub bagheta lui Vlad Vizireanu, programul concertului începe cu „La Valse” de Maurice Ravel, urmat de Balada pentru pian și orchestră Germaine Tailleferre în primă audiție locală; solistă va fi pianista Alexandra Dariescu. Concertul se încheie cu Simfonia „Dante” de Franz Liszt în primă audiție locală. Ora de începere este 19. 
 
Mezzosoprana Judit Kutasi la Opera din Timișoara
Bookmark and Share
Mezzosoprana Judit Kutasi este invitată în această seară de 22 februarie pe scena Operei din Timișoara. Artista va da viață rolului Amneris din spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi, regizat de Ognian Draganoff. Judit Kutasi este o prezență des întâlnită la Opera din Zurich și a fost distribuită și în spectacole la Opera Germană din Berlin, Opera Regală din Stockholm, Teatro Massimo din Palermo ș.a. Printre colaborările pe care le-a avut pe scena concertistică le menționăm pe cele cu Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Olandeze și dirijorul James Gaffigan și cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze din Munchen și dirijorul Daniel Harding. Astăzi, la Timișoara, Judit Kutasi îi va avea parteneri de scenă pe soprana Lăcrămioara Cristescu în rolul titular, pe basul Marius Gocea în „Regele” și tenorul Kamen Chanev în „Radames”. Conducerea muzicală este asigurată de Victor Dumănescu. Ora de începere este 19. O cronică a spectacolului veți putea urmări luni, în emisiunea Perpetuum mobile, de la ora 17.00. 
 
Lecții de balet la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Opera din Brașov oferă micilor spectatori o lecție de balet astăzi, 22 februarie. Începând cu ora 11, soliștii și ansamblul coregrafic al instituției au pregătit, alături de maestrul coregraf Alexandru Fotescu, o lecție menită să promoveze dansul în rândurile tinerilor elevi. Aceștia vor putea învăța tehnici de balet clasic și contemporan, cu ajutorul unor secvențe coregrafice din spectacolul „Maestrul Păpușar” de Léo Delibes. 
 
Doi artiști de origine taiwaneză la Filarmonica din Cluj
Bookmark and Share
La Cluj Napoca, pe scena Colegiului Academic vor urca doi tineri artiști de origine asiatică: pianista taiwaneză Fang-Ching Tu, sub bagheta dirijorului americano-taiwanez Hao-An Henry Chang. Solista va prezenta Concertul pentru pian „Yellow River” al compozitorului chinez Xian Xinghai, programul fiind întregit de Simfonia a VI-a, „Patetica” de Piotr Ilici Ceaikovski. 
 
Concerte-lecție la Filarmonica din Târgu Mureș
Bookmark and Share
La Filarmonica din Târgu Mureș are loc astăzi o serie de concerte-lecție cu tema „Muzica popoarelor”. Cvartetul de coarde „Tiberius” va prezenta lucrări semnate de compozitori precum Astor Piazzola, Ciprian Porumbescu, Johannes Brahms sau Béla Bartók. Invitată a concertelor este solista de jazz Koszorus Krisztina, iar concertele vor fi prezentate de profesoarele Carla Gliga şi Fülöp Klára. Evenimentele se desfășoară în sala mare a Palatului Culturii începând cu orele 12 și 17 pentru secția română și, pentru secția maghiară, începând cu orele 13 și, respectiv, 18. 
 
Anton Niculescu la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
La Sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara are loc astăzi, 22 februarie, un concert simfonic susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul”, cu violoncelistul Anton Niculescu în postura de solist. Artistul va prezenta publicului timișorean Variațiunile pe o temă rococo de Piotr Ilici Ceaikovski. Programul va fi întregit de Alborada del gracioso, La valse și Bolero de Maurice Ravel. Concertul începe la ora 19. 
 
„Un bal mascat” la Opera din Cluj Napoca
Bookmark and Share
Spectacolul „Un bal mascat” de Giuseppe Verdi este pus în scenă la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Sub bagheta lui Adrian Morar, soliștii serii sunt tenorul Marius Vlad Budoiu în „Riccardo”, baritonul Geani Brad în „Renato”, alături de soprana Carmen Gurban în „Amelia” și mezzosoprana Andrada Ioana Roșu-Vaida în „Ulrica”. Adaptarea scenografiei și a regiei artistice a fost realizată de Valentin Codoiu și, respectiv, Radu Lucaciu. Spectacolul începe la ora 18:30. 
 
Rahmaninov și Fauré la Filarmonica „Oltenia”
Bookmark and Share
Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” propun în această seară de 22 februarie, sub bagheta lui Alexandru Iosub, un program ruso-francez. După Rapsodia pe o temă de Paganini de Serghei Rahmaninov - solist Botond Szöcs - publicul va putea asculta Recviemul în re minor de Gabriel Fauré. Soliști vor fi soprana Renata Vari și baritonul Ioan Emanuel Cherata. Maestru de cor este Pavel Șopov iar concertul începe la ora 19. 
 
'Muzica românească' la Filarmonica din Pitești
Bookmark and Share
Sub titlul „Muzica românească - de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu” are loc, astăzi, 22 februarie, un eveniment la Centrul Multifuncțional din Pitești. Alături de prezentarea unor documente inedite despre compozitorii Constantin Silvestri, Mihail Jora și George Enescu, va avea loc și proiecția filmului biografic dedicat lui Constantin Silvestri, realizat de Monica Tănase. Interpreții serii sunt violonista Raluca Voicu-Arnăuțoiu și pianiștii Manuela Giosa, Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu. Evenimentul începe la ora 19 și este realizat în parteneriat cu Filarmonica din Pitești, proiectul fiind finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru dirijează muzică rusă la Dublin
Bookmark and Share
Dirijorul Cristian Măcelaru conduce în această seară Orchestra Simfonică Națională din Dublin în cadrul unui concert cu muzică rusă. Programul serii începe cu Uvertura „Marele Paște Rusesc” de Nikolai Rimski-Korsakov, urmată de Concertul pentru vioară și orchestră de Igor Stravinski - solistă: violonista norvegiană Vilde Frang. Seara este încheiată de Simfonia „Manfred” de Piotr Ilici Ceaikovski. 
 
Andrei Ioniță pe scena de la Palais des Beaux Arts
Bookmark and Share
Tânărul violoncelist Andrei Ioniță urcă pe scena de la Palais des Beaux Arts alături de muzicieni de renume internațional - violonistul Stephen Waarts și pianistul Saleem Abboud Ashkar - alături de care va cânta Triplul Concert pentru pian, vioară și violoncel de Ludwig van Beethoven. Sub bagheta lui Constantinos Carydis, Orchestra Națională a Belgiei va mai prezenta Uvertura „Coriolan” de Ludwig van Beethoven, „Ritual” de Alfred Schnittke și Simfonia a IX-a de Dmitri Șostakovici. Concertul va fi reluat duminică, 24 februarie, tot pe scena de la Palais des Beaux Arts. 
 
Irina Muresanu susține un recital la Washington
Bookmark and Share
Violonista Irina Mureșanu susține în această seară un recital la Washington în celebrul Arts Club, cunoscut pentru susținerea artiștilor și a proiectelor acestora prin premii sau burse. Împreună cu pianista Rita Sloan, Irina Mureșanu va prezenta în acest cadru Sonate pentru vioară și pian semnate de Wolfgang Amadeus Mozart. Următorul concert al violonistei are loc în data de 1 martie, când va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră de Kurt Weill alături de Orchestra Universității din Maryland. 
 
Tenorul Teodor Ilincăi la Opera de Stat din Hamburg
Bookmark and Share
Tenorul Teodor Ilincăi este, în această seară, „Don José” în opera „Carmen” de George Bizet - în montarea de pe scena Operei de stat din Hamburg. Pe afiș regăsim artiști precum mezzosoprana Nadezhda Karyazina în rolul principal, basul Gábor Bretz în „Escamillo” și soprana Ruzan Mantashyan în „Micaëla”. Conducerea muzicală este asigurată de Lorenzo Viotti, iar regia și scenografia au fost gândite de Jens-Daniel Herzog și, respectiv, Mathis Neidhardt. 
 

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor