altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Axia Marinescu, recital în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale
Bookmark and Share
Pianista română Axia Marinescu stabilită în Franța, cu o bogată carieră desfășurată în Europa și Asia, va susține un recital la Sala Radio, în data de 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul "Imagini" de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptus op. 18 de George Enescu.
După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio.
Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. A fost numită atunci de critică drept "o tânără pianistă incredibilă". Numeroase premii obținute în România și în străinătate se regăsesc în palmaresul pianistei. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul național superior de muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.
Renumitul pianist și profesor de origine română, Theodore Paraschivesco, o descria pe discipola sa, Axia Marinescu, drept "o personalitate puternică cu un autentic caracter de solist, însoțit de un sunet curat și colorat".
Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză. 
 
Concertele săptămânii la Sala Radio
Bookmark and Share
În cadrul Stagiunii muzicale radio au loc în această săptămână trei concerte. Marți, 23 aprilie 2019, veți putea asculta la Sala Radio lucrarea Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce de Joseph Haydn, în interpretarea Cvartetului Voces, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri din România, alcătuit din violoniştii Bujor Prelipcean şi Vlad Hrubaru, violistul Constantin Stanciu şi violoncelistul Dan Prelipcean.
Miercuri, 24 aprilie, vor concerta laureați ai concursului Drumul spre celebritateîmpreună cu Orchestra de Cameră Radio și Corul de Copii Radio pregătit de Răzvan Rădos. Programul va fi dirijat de Radu Popa și va include, între altele, lucrări de Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Sabin Păutza și Gavriil Musicescu. Soliști - pianista Andra Mărgineanu, violonista Andra Lucia Andrei și baritonul Juhasz-Boylan Pal-Karoly.
Iar joi, 25 aprilie, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio condus de Ciprian Ţuţu vor prezenta Recviemul german op. 45 de Johannes Brahms, sub bagheta dirijorului Kaspar Zehnder. În ipostază solistică - soprana Bianca Mărgean şi bas-baritonul Cătălin Toropoc.
Cele trei concerte de la Sala Radio vor fi transmise în direct, de la ora 19.00, de Radio România Muzical. 
 
Violonistul Răzvan Stoica, pe scena Sălii Radio
Bookmark and Share
Violonistul Răzvan Stoica împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, şi cu ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio în data de 26 mai, de la ora 19,00. Muzicienii vor interpreta celebrele concerte Anotimpurile de Antonio Vivaldi şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla.
Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și va fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17.00. 
 
Calendarul muzical al zilei - 22 aprilie 2019
Bookmark and Share

• Au trecut 361 de ani de la naşterea compozitorului italianGiuseppe Torelli (22 aprilie 1658 - 8 februarie 1709)

• Primul concert simfonic din Bucureşti a avut loc acum 153 de ani (22 aprilie 1866)

• Data de astăzi, marchează 128 de ani de la naşterea compozitorului românGeorge Enacovici (22 aprilie 1891 - 26 ianuarie 1965)

• Comemorăm 127 de ani de la dispariţia compozitorului francez Edouard Lalo (27 ianuarie 1823 - 22 aprilie 1892)

• Acum 107 ani s-a născut mezzosoprana engleză Kathleen Ferrier (22 aprilie 1912 - 8 octombrie 1953)

• Se împlinesc 103 de ani de când a venit pe lume violonistul american Yehudi Menuhin (22 aprilie 1916 - 12 martie 1999)

• Dirijorul francez André Caplet a trecut în urmă cu 94 de ani la cele veşnice (23 noiembrie 1878 - 22 aprilie 1925)

• Compozitorul român Pascal Bentoiu s-a născut în urmă cu 92 de ani (22 aprilie 1927 - 21 februarie 2016)

• Mezzosoprana italiană Fiorenza Cossotto împlineşte vârsta de 84 de ani (22 aprilie 1935)

• Tot astăzi îşi aniversează ziua de naştere pianistul francez François-Rene Duchâble - 67 de ani (22 aprilie 1952) şi dirijorul finlandez Jukka-Pekka Saraste - 63 de ani (22 aprilie 1956)

• Pianista româncă Silvia Şerbescu a trecut în eternitate în urmă cu 54 de ani (9 februarie 1903 - 22 aprilie 1965)

• Comemorăm 30 de ani de la moartea compozitorului român Paul Jelescu (6 aprilie 1901 - 22 aprilie 1989)


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă turneul 'Pianul Călător'
Bookmark and Share
Pianistul Horia Mihail susține un nou recital în cadrul Turneului Pianul călător, dedicat anul acesta clasicismului vienez. Muzicianul a ales să ilustreze epoca aleasă, interpretând câte o sonată reprezentativă din creația fiecăruia dintre cei trei mari clasici: Sonata HOB.XVI 32 în si minor de Joseph Haydn, Sonata KV 311 în re major de Wolfgang Amadeus Mozart şi Sonata nr. 23 în fa minor Appassionata de Ludwig van Beethoven. Recitalul de astăzi, 22 aprilie 2019, are loc la Sala Pro Arte din Deva, de la ora 19,00.
Turneul national Pianul călător, aflat la ediția a noua, va continua până în 13 mai, în orașe ca Alba Iulia, Caracal, Roman, Iași, Tecuci și București. 
 
Concert pascal, la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea organizează, în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului, un concert prilejuit de apropierea sărbătorilor pascale. În prima parte a evenimentului vor fi interpretate arii din opere de Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini și Georges Bizet, iar în partea a doua publicul va putea asculta lucrarea sacră Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi. Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea și Corul Euphonia pregătit de Aurel Poenaru vor evolua sub bagheta dirijorului Traian Ichim. Soliste - soprana Camelia Clavac și mezzo-soprana Claudia Codreanu. Participă Corul Seminarului Sf. Nicolae. Ora de începere a concertului este 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

Muzica lui Enescu, interpretată la New York de Josu de Solaun
Bookmark and Share
Muzica lui George Enescu poate fi ascultată la New York, în cadrul unui recital pe care îl susţine pianistul Josu de Solaun luni, 22 aprilie 2019. Artistul spaniol, pasionat de muzica lui Enescu, include adesea creaţii ale marelui compozitor român în programele sale. Josu de Solaun este apropiat de viața muzicală românească începând din anul 2014, când a câștigat Concursul Internațional George Enescu de la București. În recitalul de la la Muzeul Nicholas Roerich din New York, Josu de Solaun va mai interpreta lucrări pentru pian solo de Francis Poulenc, Joaquin Turina, Nikolai Medtner, Alexander Glazunov şi Emmanuel Chabrier. 
 
Soprana Anda-Louise Bogza este Turandot, la Opera din Praga
Bookmark and Share
Soprana Anda-Louise Bogza revine astăzi, 22 aprilie 2019, pe scena Teatrului Național din Praga, în spectacolul Turandot de Giacomo Puccini. Muziciana română interpretează rolul titular într-o distribuție din care mai fac parte tenorul Michal Lehotsky și basul Oleg Korotkov. Orchestra și Corul Operei evoluează sub conducerea dirijorului Enrico Dovico. Spectacolul Turnadot va mai avea încă trei reprezentații la Praga, până în 18 iunie. 
 

Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor