altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Recital Axia Marinescu în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale
Bookmark and Share

Pianista Axia Marinescu va susține un recital la Sala Radio, în data de 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptu op. 18 de George Enescu.

După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio. Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.

Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză.


 
Zoriana Milyavska şi Kateryna Ulezko - recital în cadrul Stagiunii de Marţi seara
Bookmark and Share

Violonista Zoriana Milyavska şi pianista Kateryna Ulezko vor concerta astăzi, 21 mai 2019, în cadrul Stagiunii de Marţi Seara. Pe scena Sălii Mici a Atenului Român, cele două vor prezenta un programul cu lucrări de Jean-Marie Leclair - Sonata op.9 nr.3 în Re major, Henryk Wieniawski - Variaţiuni op.15 pe o temă originală, George Enescu - Impromptu concertant şi Balada, Piotr Ilici Ceaikovski - Vals-scherzo op. 34, Myroslav Skoryk - Alegretto şi Dans din "Guzulskiy Triptih" şi Camille Saint-Saëns - Introducere şi Rondo capriccioso op. 28. Recitalul va începe la ora 19:00


 
Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - a treia zi de concerte
Bookmark and Share

Primul recital de astăzi, 21 mai 2019, din cadrul Festivalului "Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi" va fi susţinut de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu şi pianistul Mihai Măniceanu. Acesta din urmă semnează şi una dintre lucrările din program. În Aula UCMR, de la ora 17:00, vor fi interpretate şi partituri de Xingzimin Pan, Edward Gregson, Doina Rotaru, Ian Clarke şi Dan Dediu.

Urmează, în cadrul seriei, de la ora 19:00, un concert al Ansamblului Archaeus dirijat de Mircea Pădurariu. Pe scena Sălii "George Enescu" a UNMB, vor fi interpretate 3 lucrări în primă audiţie absolută - Diptic brâncușian de Roman Vlad, "Profond mirroir" III de Dana Cristina Probst şi Regăsirea de George Balint, alături de partituri semnate Adrian Pop, Liviu Dănceanu şi Nicolae Teodoreanu.

"Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi" se desfăşoară până duminică, 26 mai.


 
Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius - concert la Sala Radio
Bookmark and Share

Violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica, sora sa şi ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio duminică, 26 mai, de la ora 19:00. Programul este alcătuit din celebrele Anotimpuri pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla. Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17:00.


 
Calendarul muzical al zilei - 21 mai 2019
Bookmark and Share

• Se împlinesc 132 de ani de când s-a născut profesoara de pian Florica Musicescu (21 mai 1887 - 19 martie 1969)

• Premiera operei Paiaţe de R.Leoncavallo a avut loc acum 127 de ani (21 mai 1892)

• 124 de ani au trecut de la moartea compozitorului austriac Franz von Suppé (18 aprilie 1819 - 21 mai 1895)

• În urmă cu 122 ani a trecut în eternitate compozitorul român Carol Miculi (20 octombrie 1819 - 21 mai 1897)

• Dirijorul şi violonistul român Constantin Bobescu s-a născut în urmă cu 120 ani (21 mai 1899 - 26 mai 1992)

• Compozitorul şi folcloristul român Constantin Arvinte împlineşte astăzi 93 de ani (21 mai 1926)

• Acum 92 de ani a venit pe lume dirijorul român Constantin Petrovici (21 mai 1927 - 12 iulie 2007)

• Marcăm 86 de ani de la naşterea trompetistului francez Maurice André (21 mai 1933 - 25 februarie 2012)

• 80 de ani împlineşte oboistul şi compozitorul elveţian Heinz Holliger (21 mai 1939)

• Compozitorul Theodor Grigoriu ar fi împlinit astăzi 93 de ani (25 iulie 1926 - 21 mai 2014)


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Stradivarius - recital la Iaşi
Bookmark and Share

În cadrul Turneului Internațional Stradivarius, violonistul Alexandru Tomescu şi harpista franceză Delphine Benhamou vor concerta astăzi, 21 mai 2019, la Palatul Culturii din Iaşi. Spectacolul programat pentru ora 19:00 propune o simbioză între muzică și dans contemporan întrucât celor doi muzicieni li se va alătura și actorul Lari Giorgescu de la Teatrul Național din București.

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Stradivarius, subintitulată "VIVE LA MUSIQUE !", se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franței în România, Michele Ramis.

Lucrări de George Enescu, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns, Jules Massenet, Sabina Ulubeanu şi Maurice Ravel alcătuiesc programul seriei care va continua până în 2 iunie. Următorul recital va avea loc mâine, 22 mai, la Piatra-Neamţ.


 
'Home Alone' - spectacol prezentat de Zoli Toth şi Cosmin Rafael Bălean în cadrul Festivalului Internațional 'Timișoara Muzicală'
Bookmark and Share

Percuţionistul Zoli Toth şi Cosmin Rafael Bălean - la duduk vor concerta în această seară de 21 mai 2019 în cadrul Festivalului Internațional "Timișoara Muzicală", ediția cu numărul 44. Este un eveniment dedicat muzicii electronice bazat pe repertoriul din show-ul "Home Alone", un proiect al percuţionistului Zoli Toth. Publicul este invitat la Casa Artelor din Timişoara, începând cu ora 19:30.


 
Recital Andrei Diev la Târgu Mureş
Bookmark and Share

Filarmonica din Târgu Mureş invită publicul astăzi, 21 mai 2019, la un recital susţinut de pianistul rus Andrei Diev. Programul interpretat la Sala Mare a Palatului Culturii, de la ora 19:00, include lucrări de Ludwig van Beethovem, Frédéric Chopin, Serghei Rahmaninov şi Alexandr Scriabin.

Acelaşi Andrei Diev va fi solistul Orchestrei Filarmonicii din Târgu Mureş în concertul de stagiune de joi, 23 mai, dirijat de Nicolae Moldoveanu. Concertul nr.1 în si bemol minor pentru pian si orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski şi Simfonia fantastică de Hector Berlioz alcătuiesc programul.


 
Bánffy Music Day - ediţia a doua
Bookmark and Share

A doua ediţie Bánffy Music Day - eveniment dedicat muzicii clasice - va avea loc sâmbătă, 25 mai 2019; organizatori sunt Fundația Transilvania Trust și Asociația Notes&Ties.

Publicul este așteptat la un maraton de 5 ore de muzică clasică, invitatul special al evenimentului fiind violonistul Roman Kim. Spațiile interioare ale Castelului vor găzdui concerte pentru copii dar și concerte susţinute de Transylvania Saxophone Quartet, Mood Quartet, Eufonia String Quartet, Ansamblul Baroc Transylvania, Cvartetul de Corn si Cvintetul de Alămuri al Filarmonicii de Stat Transilvania.

Vizualizări: 110

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor