altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical împlinește 23 ani
Bookmark and Share
În ultimii trei ani, Radio România Muzical v-a obișnuit cu evenimente speciale pentru aniversarea sa din 24 martie, Ziua Radio România Muzical și Ziua muzicii clasice. Anul acesta, când Radio România Muzical aniversează 23 ani de existență, contextul actual obligă la o modificare a planurilor inițiale. Cu toate acestea, Radio România Muzical își continuă misiunea de a aduce mesajul că muzica clasică este pentru toți, că muzica bună unește și ne face mai buni.
La fel ca în ultimii trei ani, în Librăriile Humanitas și pe www.carturesti.ro se vor derula Zilele muzicii clasice. 25% reducere la toate discurile de muzică clasică pe cărturesti.ro, în perioada 21-25 martie și 15% reducere, între 21 și 24 martie la Librariile Humanitas și, între 21 și 22 martie, pe libhumanitas.ro.

Mesajele și propunerile muzicale ale ascultătorilor sunt programate pe 24 martie în cadrul emisiunilor Musica viva și Perpetuum mobile. Pentru că au fost foarte numeroase aceste mesaje, ele se vor regăsi la emisiunea-matinal Musica viva pe tot parcursul săptămânii 23-27 martie. În 24 martie veți putea asculta, de asemenea, înregistrarea concertului Amoroso, care a avut loc pe 8 martie la Sala Radio, cu violistul Răzvan Popovici, pianista Mara Dobrescu și violonista Sarah Christian.

Tot pe 24 martie, o serie de muzicieni români vor susține mini-recitaluri live pe pagina de facebook Radio România Muzical. Vor putea fi ascultați printre alții, Alexandru Tomescu, Ioana Cristina Goicea, Axia Marinescu, Răzvan și Andreea Stoica, ansamblul Imago Mundi, Matei Ioachimescu, Iuliana Geambașu-Munch, Cadmiel Botac, Andrei Ioniță și Florian Mitrea.
Pentru informații mai detaliate vă invităm să accesați scrisoarea adresată ascultătorilor de către postul nostru și pe care o găsiți pe prima pagina a website-ului româniamuzical.ro

 
Parfum de femeie - online pe site-ul Teatrului Ion Dacian
Bookmark and Share
Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" își invită publicul să urmărească de la ora 18:00 pe site-ul instituției (www.opereta.ro) căt si pe pagina de facebook @OperetaIonDacian pentru a urmari spectacolul "Parfum de femeie", prilejul întâlnirii cu soprana Bianca Ionescu-Ballo alături de Andrei Pleșca, Florin Budnaru, Mihai Urzicană, Florin Ganea și dansatorul Lorendi Rădulescu. Vocile vor fi acompaniate de violonista Geanina Meragiu și de pianistul Alexandru Burcă.
În program, printre multe alte piese cunoscute și îndrăgite de publicul din întreaga lume, figurează și Non ti scordar di me, Belle, C'est magnifique, You don't bring me flowers, Strangers in the night, My way, Con te partiro … Spectacolul va fi disponibil în regim de transmisie Live și va putea fi vizionat începând cu ora 18:00.

 
”Jazz în sufragerie” cu Cătălin Milea și Alex Man în 22 martie
Bookmark and Share
Duminică, 22 martie 2020, sunteți invitați la o întâlnire relaxată cu saxofonistul Cătălin Milea și chitaristul Alex Man, care vă propun un program de jazz ce va veni în sufrageria fiecăruia dintre cei interesați. "Vom cânta, vom povesti, ne vom delecta și cu cafea, gustări, după preferințe live pe facebook" anunță Cătălin Milea programul acestui eveniment care va începe la ora 15.00 și va fi accesibil pe paginile de Facebook Radio România Muzical și pe cea administrată de Cătălin Milea.

 
Ion Bogdan Ștefănescu și Verona Maier în Festivalul ”I love Lipatti” - ONLINE
Bookmark and Share
Ediția a IV-a a Festivalului "I love Lipatti" se desfășoară în acest an pe rețelele de socializare administrate de Casa Artelor "Dinu Lipatti" - Facebook, YouTube și Instagram - și este dedicată împlinirii, în 19 martie 2020, a 103 ani de la nașterea pianistului Dinu Lipatti, dar și aniversării a doi ani de existență de la înființarea Centrului Cultural de Excelență Casa Artelor "Dinu Lipatti" de către Primăria Municipiului București. Pe parcursul fiecărei zile de Festival puteți urmări postări, din două în două ore, cu fotografii, mărturii, scrisori, fragmente din volumele apărute în Colecția "Esențial", interviuri din revista "Prima Iubire Muzica", expoziții digitale despre viața, familia și cariera lui Dinu Lipatti, filmul "Sonata pentru omul Bun" dedicat lui Dinu Lipatti și vor fi transmise recitaluri live, dar și înregistrări de la edițiile anterioare ale Festivalului.
În această seară, de la ora 19.00 puteți urmări înregistrarea recitalului susținut de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianista Verona Maier, în cadrul Ediției a III-a a Festivalului "I love Lipatti". În program: Dinu Lipatti, George Enescu, Paul Constantinescu, Constantin Silvestri, Tiberiu Brediceanu

 
Sinziana Mircea concertează online în această seară
Bookmark and Share
Unul dintre muzicienii care au reacționat primii la inițiativa prin intermediul căreia Radio România Muzical vine în sprijinul artiștilor în această perioadă pianista Sînziana Mircea, care propune o serie de trei recitalurile transmise de la sediul Museart Academy, ce vor fi accesibile pe pagina Facebook Radio România Muzical și Museart Academy.

Primul dintre acestea are loc chiar astăzi, 20 martie și cuprinde pagini binecunoscute de pe coloanele sonore ale unor filme celebre, ca "Amelie", "Chicago", "Parfum de femeie", printre altele. Muzica va fi însoțită de discuții interactive cu cele doua invitate: Academician Georgeta Stoica și jurnalista Cristina Liberis. Recitalul începe la ora 19.00. Acesta este primul eveniment din seria de concerte online #staiacasa, susținute de pianista Sinziana Mircea, cu participarea unor invitați speciali din Romania si Italia.

 
Calendarul muzical al zilei - 20 martie 2020
Bookmark and Share

  • În urmă cu 208 ani s-a stins din viaţă compozitorul ceh Jan Ladislav Dussek (12 februarie 1760 - 20 martie 1812)
  • Acum 173 de ani s-a născut compozitorul basarabean Gavriil Musicescu (20 martie 1847 - 21 decembrie 1903)
  • Se împlinesc 147 de ani de la naşterea pianistului, dirijorului şi compozitorului rus Serghei Rahmaninov (20 martie 1873 - 28 martie 1943)
  • În urmă cu 130 de ani a văzut lumina zilei tenorul italian Beniamino Gigli (20 martie 1890 - 30 noiembrie 1957)
  • 109 ani de la naşterea violonistului şi pedagogului român George Manoliu (20 martie 1911 - 9 iunie 1997)
  • Data de 20 martie 2016 marchează 105 ani de la naşterea compozitorului român Constantin Palade (20 martie 1915 - 3 septembrie 1974)
  • În urmă cu 105 ani s-a născut pianistul rus Sviatoslav Richter (20 martie 1915 - 1 august 1997)
  • Împlineşte vârsta de 61 de ani soprana româncă Felicia Filip. La mulţi ani! (20 martie 1959)
  • Comemorăm 55 de ani de la moartea compozitorului român Dariu Pop (16 aprilie 1887 - 20 martie 1965)
  • Tenorul român Dimitrie Onofrei s-a stins din viaţă acum 29 de ani (6 august 1897 - 20 martie 1991)
  • Se împlinesc 19 ani de la trecerea în eternitate a contrabasistului român Ovidiu Bădilă (18 octombrie 1962 - 20 martie 2001)
  • Compozitorul român Vasile Herman a încetat din viaţă acum 10 ani (10 iunie 1929 - 20 martie 2010)


 

Ştiri muzicale din ţară

Zorba în oferta online a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
În contextul noilor reglementări oficiale impuse de evoluția situației epidemiologice și a răspândirea virusului COVID-19, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea spectatorilor săi de pretutindeni, oferindu-le difuzări online ale celor mai îndrăgite spectacole din arhiva sa. Instituția invită publicului să acceseze începând de astăzi, 20 martie, streaming-urile oferite pe site-ul oficial www.operacluj.ro. Primul dintre aceste spectacole este baletul "Zorba", pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia lui Lorca Massine. Spectacolul a fost prezentat în cadrul Opera Aperta 2017 și îi are în distribuţie pe Mircea Munteanu, Dan Haja, Andreea Jura, Augustin Gribincea şi Liana Taloş. Dirijor Adrian Morar.
Toate înregistrările vor fi disponibile pe site-ul www.operacluj.ro, începând cu ora 18:00 în zilele menționate, fiind accesibile timp de 20 de ore de la momentul postării.
 
Horia Mihail și Ioan-Dragoș Dimitriu în #ScenaVirtualaTAMTAM
Bookmark and Share
Echipa #TAMTAMFestival, lansează de astăzi, 20 martie 2020,inițiativa #ScenaVirtualaTamTam, care își propune să ofere publicului larg șansa de a urmări spectacole diverse, versatile și omogene într-o manieră spontană și naturală în perioada următoare, prin intermediul transmisiunilor live. #ScenaVirtualaTAMTAM, în cooperare cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) se deschide astăzi cu recitalul susținut de pianiștii Horia Mihail și Ioan-Dragoș Dimitriu, eveniment transmis live, de pe o scenă fără spectatori, de la Brașov. În program, lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Antonin Dvorak și George Enescu. Ora de începere, 18.00.

 

Actualitatea internaţională

Opera de Stat Bavareză accesibilă, de asemenea, online
Bookmark and Share
Una dintre cele mai importate scene lirice germane, Opera de Stat Bavareză din Munchen se aliniază instituțiilor culturale care își diversifică oferta în mediul online. Astfel, până în 19 aprilie, prestigioasa instituție germană oferă gratuit pe website-ul său o serie de înregistrări ale unor spectacole din stagiunile recente dar și concerte oferite live, în fiecare luni, de artiștii Operei de Stat Bavareze, care vor evolua pe scenă, cu sala goală. Programele concertelor desfășurate în fiecare luni vor propune lieduri, piese pentru instrumente solo, lucrări camerale și spectacole de dans. Astfel, în următoarele luni aveți ocazia să îi urmăriți pe muzicienii și dansatorii din cadrul Operei de Stat Bavareze dar și pe artiști care colaborează frecvent cu instituția germană, nume ca violonista Julia Fischer, soprana Hanna-Elisabeth Müller, baritonul Christian Gerhaher, pianistul Gerold Huber, tenorul Jonas Kaufmann, baritonul Michael Nagy și basul Tareq Nazmi.
Deocamdată puteți urmări concertul susținut în 16 martie de soprana Christina Landshamer, baritonul Christian Gerhaher, Cvartetul Schumann din Munchen, pianistul Igor Levit și memrii ansamblului OPERcussion, cu un program ce cuprinde pagini semnate de Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach și Chick Corea, concert ce va fi disponibil pe tot parcursul lunii. De asemenea, aveți acces și la două producții lirice, "Trubadurul" de Giuseppe Verdi, o înregistrare din 5 iulie 2013 cu Alexey Markov, Anja Harteros, Elena Manistina și Jonas Kaufmann în distribuție și "Judith", o montare inovatoare ce a avut premiera în februarie 2020 și care îmbină opera "Castelul Prințului Barbă Albastră" cu cele cinci mișcări al Concertului pentru orchestră, ambele semnate de Bela Bartok.

 
La Traviata în oferta Nightly Met Opera Streams
Bookmark and Share
În Seria Nightly Met Opera Streams propusă de Opera Metropolitan din New York puteți urmări pe parcursul zilei de astăzi spectacolului "Traviata" de Giuseppe Verdi, o înregistrarea din 15 decembrie 2018 în regia lui Michael Mayer. O ocazie excelentă de a-i revedea în rolurile principale pe Diana Damrau, Juan Diego Flórez și Quinn Kelsey. La pupitrul orchestral se află Yannick Nézet-Séguin. Toate spectacolele din seria Nightly Met Opera Streams se difuzează de la 19.30, ora New Yorkului, ora 01.30, ora României, pe site-ul oficial al instituției și sunt disponibile ulterior încă 20 de ore.

 
Tosca online la Opera de Stat din Viena
Bookmark and Share
"Tosca" de Giacomo Puccini este spectacol disponobil astăzi, 20 martie, pe pagine online a Operei de Stat din Viena, care oferă înregistrarea din 5 decembrie 2015 în regia semnată de Margarethe Wallmann. În rolurile principale îi puteți urmări pe María José Siri (Floria Tosca), Roberto Alagna (Mario Cavaradossi) și Michael Volle (Baron Scarpia). Dirijează Dan Ettinger.
Spectacolul va fi difuzat începând cu ora 19.30, ora Austriei și va fi disponibil ulterior pe site pentru vizionare încă 24 de ore.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor