altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-11-18

Ştiri muzicale din Bucuresti

Pianistul Viniciu Moroianu, în recital la Ateneul Român

Bookmark and Share

În această seară, de 18 noiembrie 2017, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește recitalul susținut de pianistul Viniciu Moroianu. Programul este alcătuit din trei opusuri, după cum urmează: Sonata în la minor KV310 de Wolfang Amadeus Mozart, Fantezia op. 8 din creația lui Dinu Lipatti, încheierea revenindu-i Sonatei în do minor op. 111 de Ludwig van Beethoven. Ora de începere a evenimentului este 19:00. 
 

'Boema' cu Teodor Ilincăi, la Opera Națională București

Bookmark and Share

Începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București are loc o nouă reprezentație a spectacolului „Boema” semnat de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea și sub bagheta dirijorală a lui Vlad Conta. Unul dintre cele mai reprezentative titluri din creația lui Puccini - alături de „Turandot”, „Tosca” și „Madama Butterfly” - „Boema” va fi adusă în fața publicului, de această dată, de soliștii soprana Iulia Maria Dan, în rolul „Mimi”, tenorul Teodor Ilincăi - „Rodolfo”, soprana Cristina Maria Oltean, la debut în rolul „Musetta”, Csaba Sandor - „Schaunard” și Ion Dimieru în dublu rol - „Benoît” și „Alcindoro”, printre alții. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert susținut de Roman Kim și Octavian Lup reprogramat la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Din cauza unor probleme legate de deplasarea violonistului Roman Kim la Cluj, concertul care trebuia să aibă loc în data de 5 noiembrie, în sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, a fost reprogramat pentru luni, 20 noiembrie, de la ora 19:00. 
Violonistul Roman Kim și violoncelistul de origine clujeană Octavian Lup se reunesc într-un concert intitulat „Back in town”. Împreună cu Orchestra „Notes&Ties”, dirijată de Jankó Zsolt, vor susține un concert cu lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski (Aria lui Lenski din opera „Evgheni Oneghin” și Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră) și premiera mondială a Concertului pentru vioară și orchestră de Roman Kim. 
 

Opt ansambluri vor putea fi ascultate astăzi în cadrul Festivalului de Interpretare Corală 'I.D. Chirescu'

Bookmark and Share

19 ansambluri corale invitate din ţară, din Bulgaria, din Republica Moldova și din Italia vor putea fi ascultate în cadrul celei de-a 36-a ediţii a Festivalului Internaţional de muzică corală „Ioan D. Chirescu” de la Cernavodă. Manifestarea se va desfăşura astăzi, 18 noiembrie 2017, şi mâine, 19 noiembrie, pe două secţiuni: cea dintâi, rezervată creaţiilor corale laice, este găzduită astăzi, începând cu ora 16.00 de sala Casei de Cultură din Cernavodă, iar cea religioasă se va derula mâine, tot de la ora 16.00, în spațiul Bisericii „Sf.Impăraţi Constantin şi Elena” din localitate. La festival vor fi prezente personalități marcante ale muzicii interpretative corale din România, precum: Voicu Enăchescu, Irina Țuțuianu Odăgescu, Valentin Gruescu, Teodor Țuțuianu sau Dan Mihai Goia. 
 

Festivalul Internațional 'Craiova muzicală' - Ziua a doua

Bookmark and Share

Festivalul Internațional „Craiova muzicală”, ajuns deja la ediția cu numărul 44, este dedicat anul acesta muzicii baroce. Astfel, în programul celei de-a doua zile, publicul craiovean va putea urmări, de la ora 19:00, evenimentul intitulat „Bach Vibes”. Protagoniști vor fi vibrafonistul Alexandru Anastasiu și muzicienii din Trioul „Grave”: Adrian Vasile (violă), Mircea Narian (violoncel) și Cezar Knihinski (contrabas). Programul este constituit din sarabande, ciacone și o sonată din creația marelui compozitor baroc al cărui nume se regăsește în titlul concertului. Locul de desfășurare este Sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. 
 

'Motanul încălțat' de Cornel Trăilescu la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

În această dimineață, de la ora 11:00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca este programată o nouă reprezentație a spectacolului „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu. Realizatorii acestei producții – regizorul Traian Savinescu și scenografa Viorica Petrovici - și-au propus să aducă în atenția micilor spectatori, dar și a părinților sau bunicilor, opera „Motanul încălțat”, în ipostaza unui spectacol de teatru în teatru. Astfel, povestea istețului „Motan Cotoșman” este prezentată familiei regale de către o trupă de actori ambulanți, în onoarea micului prinț. Din distribuția spectacolului fac parte, printre alții, sopranele Oana Trîmbițaș, în rolul „Motanul Cotoșman” și Lucia Bulucz, mezzosoprana Liliana Neciu și tenorul Eusebiu Huțan, în rolul „Ionică”. La pupitrul dirijoral se va afla Adrian Morar. 
 

'Prin lumea muzicii de film', din nou la Opera din Brașov

Bookmark and Share

De la ora 18.30, are loc pentru a doua oară în Sala Operei din Brașov spectacolul intitulat „Prin lumea muzicii de film”. Evenimentul își propune să reînvie în memoria publicului coloanele sonore ale celor mai îndrăgite pelicule din istoria cinematografiei. Soliștii, corul și baletul Operei din Brașov, acompaniați de pian, vor pătrunde în lumea muzicală a unor filme precum „Pe aripile vântului”, „Casablanca”, „Luminile rampei”, „Sunetul muzicii” , „Romeo și Julieta” sau „Love Story”. Concepția și conducerea muzicală a spectacolului îi aparțin lui Ovidiu Mezei, cel care va realiza și acompaniamentul pianistic, iar coregrafia este semnată de Ramona Mezei. Prezentarea va fi realizată de criticul de film Irina Margareta Nistor. 
 

Începe Concursul de canto prilejuit de Festivalul 'Mozart' de la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Concursul de interpretare din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului „Mozart” de la Cluj-Napoca este dedicat anul acesta soliștilor vocali, iar prima etapă va avea loc astăzi, începând cu ora 10:00, în Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din municipiu. Festivalul este organizat de Societatea Română Mozart (care a sărbătorit recent 26 de ani de la înființare), în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Evenimentele se derulează până în 22 noiembrie, iar pe scenele festivalului vor putea fi ascultați, printre alții, muzicienii Operei Mghiare care vor prezenta spectacolul mozartian „Don Giovanni”, Cvartetul Arcadia și Orchestra de cameră „Diletto musicale”. 
 

Turneul 'Bach-Stradivarius' continuă la Tecuci

Bookmark and Share

Turneul „Bach - Stradivarius 2017”, susținut de violonistului Răzvan Stoica, deţinător al viorii Stradivarius „The Queen”, din anul 1729, continuă în această seară cu un al doilea episod desfășurat la Sala Ateneu din Tecuci. Programul cuprinde lucrări concertante semnate de Johann Sebastian Bach, pe care muzicianul le va interpreta alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, şi de Orchestra Kamerata Stradivarius din Olanda, de la ora 19:00. Turneul este organizat de Societatea Muzicală în perioada 16 noiembrie - 4 decembrie și va continua în orașe precum Braşov, Craiova, Călăraşi, Tecuci, Iaşi şi Buzău. 
 

'Oedipe pe înţelesul tuturor', la Filarmonica din Brăila

Bookmark and Share

Muzeul Național „George Enescu” și Filarmonica „Lyra-George Cavadia” din Brăila propun astăzi, 18 noiembrie 2017, un concert-conferinţă și o expoziție intitulate „Œdipe pe înţelesul tuturor și Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu”. În faţa publicului se vor afla soprana Marta Cristina Sandu şi baritonul Ştefan Ignat, cărora li se alătură violonista Corina Murgu și pianista Ioana Maria Lupașcu. 
„Îmi doresc ca Œdipe să fie înțeles prin elementele din interior folosite de compozitor - doine, balade, dansuri populare - și nu doar prin complexitatea partiturii muzicale. Proiectul se adresează celor ce vor să înțeleagă muzica lui George Enescu prin melosul popular și Mitul lui Œdipe,” declară inițiatorul proiectului, baritonul Ștefan Ignat. 
Manifestarea este găzduită, de la ora 18:00, de Sala de Concerte a Palatului „Lyra” din Brăila. 
 

Actualitatea internaţională

Ana Silvestru interpretează lucrări de Dinu Lipatti la Berlin

Bookmark and Share

Pianista Ana Silvestru include din nou opusuri de Dinu Lipatti în programul recitalului pe care îl va susține, de această dată, la Berlin. „Il pleure dans mon coeur” și Sonata romantică semnate de muzicianul român vor fi acompaniate de Nocturna op. 27 nr. 2 de Frédéric Chopin și de Sonata a IX-a op. 68 de Alexandr Scriabin. Lucrarea care va încheia programul este suita „Mormântul lui Couperin” din creația lui Maurice Ravel. 
Nu peste mult timp, în data de 11 decembrie, pianista propune la Zürich un recital integral Dinu Lipatti, demers în care i se vor alătura și alți muzicieni, precum Fabio di Casola, Isaac Duarte sau Viniciu Moroianu. 
 

Soprana Alexandra Grigoraș, pe scena Teatrului 'Verdi' din Trieste

Bookmark and Share

Stagiunea 2017-2018 a Teatrului „Verdi” din orașul italian Trieste este deschisă de producția spectacolului „Evgheni Oneghin” semnat de Piotr Ilici Ceaikovski. Într-o versiune imaginată de regizoarea de origine bulgară Vera Petrova, va evolua astăzi, în rolul principal, baritonul Alexey Zhmudenko, căruia îi va urma, în postura de protagonist, în datele de 19, 21 și 25 noiembrie, muzicianul român Cătălin Țoropoc. În această seară, va putea fi ascultată, în rolul „Tatianei”, și soprana română Alexandra Grigoraș. Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de dirijorul Fabrizio Maria Carminati. 

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor