altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Trei producții muzicale la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Astăzi, 17 noiembrie, Opera Comică pentru Copii din capitală prezintă trei spectacole. Începând cu ora 10.00, cei mici sunt aşteptați în Sala Mozart, pentru a urmări spectacolul „Viața lui Mozart”, o poveste muzicală despre cele mai importante momente din viața compozitorului austriac, care se vor întrepătrunde cu fragmente din lucrări celebre, aşa cum sunt Mica Serenadă, Rondo alla Turca, Sonata în la major şi uverturi ale operelor "Răpirea din Serai", 'Nunta lui Figaro" şi "Flautul Fermecat". De la aceeaşi oră, 10.00, Sala UnderGrant găzduieşte spectacolul „Onix și Barton”, în care copiii descoperă, alături de personajele poveştii, lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate şi dragoste. Seria de evenimente se va încheia cu spectacolul „Motanul încălțat”, o feerie fabulă ce reuneşte arta muzicală cu teatrul şi dansul, pe care cei mici o pot urmări în Sala Mare a Operei Comice, de la ora 11.00.
 
„Corsarul” pe scena Operei Naționale din Bucureşti
Bookmark and Share
Baletul „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, cu regia şi coregrafia semnate de Vasily Medvedev, este producția propusă în această seară, începând cu ora 18.30 în programul Operei Naționale din Bucureşti. Îşi dau concursul balerinii Mihaela Soare, Robert Enache, Rin Okuno şi Valentin Stoica. Spectacolul, montare cu premiera în anul 2007, se desfăşoară cu participarea Ansamblului Operei Naționale şi a elevilor de Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din capitală, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Ciprian Teodorașcu.
 
'Indian Air' la Librăria Cărtureşti Verona
Bookmark and Share
Un atelier de iniţiere în utilizarea instrumentelor muzicale orientale este evenimentul desfăşurat în această după-amiază la Librăria Cărtureşti Verona din capitală începând cu ora 17.00. Intitulat "Indian Air la Cărturești, cu muzică și povești", acesta este realizat de Klaus Falschlunger Clemens Rofner şi Tobias Steinberger, şi prefigurează un concert intitulat "Indian Air", bazat pe alăturarea muzicii de jazz cu stilul World music şi găzduit de Sala Dalles din capitală mâine, 18 noiembrie, de la ora 19.00.
 
Calendarul muzical al zilei - 17 noiembrie 2019
Bookmark and Share

  • Compozitorul român Enrico Mezzetti s-a născut acum 149 de ani (17 noiembrie 1870 - 25 mai 1930), iar baritonul român Şerban Tassian acum 110 ani (17 noiembrie 1909 - 5 august 1983)
  • S-a născut dirijorul englez Charles Mackerras - 94 ani (17 noiembrie 1925 - 14 iulie 2010)
  • Clavecinistul şi dirijorul american Alan Curtis s-a născut acum 85 de ani (17 noiembrie 1934 - 15 iulie 2015)
  • Comemorarea basului George Folescu - 80 ani (17 septembrie 1884 - 17 noiembrie 1939)
  • Soprana Teodora Lucaciu ar fi împlinit 91 de ani (17 noiembrie 1928 - 9 noiembrie 1986)
  • În anul 1958 a trecut în eternitate pianista franceză Marcelle Meyer - 61 ani (22 mai 1897 - 17 noiembrie 1958), iar un an mai târziu compozitorul brazilian Heitor Villa Lobos - 60 ani (5 martie 1887 - 17 noiembrie 1959)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Două recitaluri camerale încheie cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo
Bookmark and Share
Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, aflată sub semnul dadaismului, Festivalul SoNoRo se încheie la Cluj-Napoca astăzi, cu două recitaluri camerale. Primul eveniment are loc în această dimineață, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială „Sigismund Toduță”. Sub genericul „Matinée”, publicul meloman va putea audia lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Mihail Glinka, Erik Satie şi Jean-Marie Leclair, interpretate de violoniştii Barnabás Kelemen, Katalin Kókas şi Tatiana Samouil, violiştii Peter Langgartner şi Răzvan Popovici, violonceliştii Alexander Chaushian şi Kyril Zlotnikov, pianistul Louis Lortie şi oboistul Adrian Cioban.
Seara, începând cu ora 19.00, aceeaşi protagonişti, cu excepția violonistei Tatiana Samouil, pot fi ascultați în Octetul în mi bemol major op.20 şi în Trio-ul cu pian în la minor „În memoria unui mare artist” op.50, creații ale compozitorilor Felix Mendelssohn şi Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul, intitulat „Finale: From Dawn Till Dusk”, este găzduit de Sala Auditorium Maximum a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. 
 
Baletul „Baiadera” - o nouă reprezentaţie la Opera din Timisoara
Bookmark and Share
Spectacolul „Baiadera” pe muzica lui Ludwig Minkus, a cărui premieră a avut loc în 15 noiembrie este spectacolul desfăşurat astăzi, începând cu ora 19.00 la Opera Naţională Română din Timişoara. Îşi dau concursul balerinii Manuela Ardelean, Bogdan Rădăcină, Nanako Imai, Carla Dukai şi Darius Agrima. Soliştii vor fi însoţiţi de Orchestra, ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române şi elevi la secţia coregrafie a Liceului Naţional de Artă „Ion Vidu”din municipiu, iar conducerea muzicală îi aparţine dirijorului David Crescenzi.
 
Spectacol de muzică şi teatru de păpuşi în Festivalul Internațional de Muzică Nouă „Intrada”
Bookmark and Share
Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Intrada” continuă astăzi, de la ora 19.00, cu un spectacol de muzică şi teatru de păpuşi. Îşi vor da concursul muzicienii Dorin Ciubariu şi Andrei Ciubariu, dar şi actorii păpuşari Roxana Maniu şi Doru Maniu. Evenimentul propune o călătorie „În căutarea instrumentelor muzicale” şi este găzduit de Liceul Waldorf din Timişoara.
 
Continuă Festivalul Internațional Mozart de la Cluj Napoca
Bookmark and Share
Ajuns deja la cea de a 29-a ediție, Festivalul Internațional Mozart are loc și în acest an în luna noiembrie, în perioada 15 – 22.11.2019. În mod tradițional, organizarea Festivalului revine Societății Române Mozart în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.
Ediția din acest an marchează câteva evenimente inedite. Pentru prima dată, Concursul de Interpretare va fi internațional și va fi dedicat pianului. Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri și cursuri de măiestrie, conferință Leopold Mozart 300, precum și proiecția specială a filmului Amadeus în regia lui Miloš Forman.
Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor ne-au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele Festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup. Vom asculta din nou Corul și Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania” în concertul vocal simfonic de închidere.
Concursul de interpretare a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De această dată concursul, dedicat pianului, este internațional. Juriul va fi format din importante personalități ale vieții muzicale, din țară și din străinătate. Festivalul "Mozart" continuă astăzi, de la ora 19.00, cu cea de-a doua etapă a Concursului internațional de interpretare, urmată de Festivitatea de premiere, ambele evenimente fiind găzduite de Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. 


 
„Voievodul Țiganilor” - premieră la Constanța
Bookmark and Share
Seria de evenimente desfășurate în cadrul ”Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului” de la Constanța continuă astăzi, de la ora 18.30, cu premiera operetei „Voievodul Țiganilor” de Johann Strauss-Fiul. Își dau concursul Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Smaranda Drăghici, Diana Gavrilescu, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel, soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța. Conducerea muzicală îi aparține dirijorului Gheorghe Stanciu.

 
“Călătorii europene” la Galați
Bookmark and Share
După un recital susținut aseară la Palatul Lyra din Brăila, turneul “Călătorii europene” continuă cu un nou eveniment, pe care Musica Viva, alcătuit din pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea îl oferă astăzi publicului meloman din Galați. Programul propune un periplu muzical prin Franța, Rusia, Ungaria, Germania, Austria și România, sugerat prin lucrări semnate de Jules Massenet, George Stephănescu, Serghei Rahmaninov, Constantin Dimitrescu, Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu, Ludwig van Beethoven, Doru Popovici și Béla Bartók. Evenimentul este găzduit de Palatul Episcopal din Galați, începând cu ora 18.00.
Fondat în anul 2005 şi conceput ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice, Ansamblul Musica Viva s-a remarcat de-a lungul timpului în cadrul unor proiecte de succes dintre care amintim Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013 -2015). De asemenea, în anul 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio, iar anul 2017 a prilejuit lansarea unui compact disc inedit, ce reuneşte, sub titlul “O călătorie în secolul XX”, sonate pentru violoncel şi pian de Bohuslav Martinu, Dmitri Șostakovici și Francis Poulenc.
 

Actualitatea internaţională

Irina Mureșanu şi Simon Rattle – concert la Boston
Bookmark and Share
Sala Jordan din Boston găzduieşte astăzi un concert caritabil ce o va avea ca solistă pe violonista de origine română Irina Mureşanu. Alături de aceasta îşi dau concursul muzicieni din Boston, Philadelphia şi New York, reuniți într-un ansamblu orchestral dirijat de Simon Rattle. Evenimentul, intitulat  "Speranță şi armonie" , propune în program lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven şi Johannes Brahms.
 
Alexandra Dariescu - recital la Luxemburg
Bookmark and Share
După recitalul susținut în 15 noiembrie, alături de soprana Angela Gheorghiu la Palatul Bozar din Bruxelles, seria de apariții a pianistei Alexandra Dariescu pe scenele europene continuă astăzi, 17 noiembrie, cu reprezentația spectacolului "The Nutcraker and I". Evenimentul are loc la Centrul de Arte Multiple din Luxemburg şi propune un proiect ce îmbină muzica originală a baletului "Spărgătorul de nuci", compusă de Piotr Ilici Ceaikovski, şi interpretată acum de pianista de origine română, cu elemente de dans şi proiecții video. Pentru realizarea proiectului şi albumului "The Nutcracker and I", pianista Alexandra Dariescu a fost nominalizată în acest an la premiile Opus Klasic, categoria "Promovarea tinerelor talente".
 
Cvartetul Belcea – recital la Paris
Bookmark and Share
Cvartetul de coarde Belcea poate fi audiat în această dimineață într-un recital ce aduce în prim-plan pagini din creația camerală beethoveniană. Evenimentul va avea loc la Teatrul Champs-Elysées din Paris. Programul include Cvartetul op.18 nr.2 în sol major, Cvartetul op.95 nr.11 în fa minor „Serioso” şi Cvartetul op.131 în do diez minor. Suita de prezențe a Cvartetului Belcea va continua în acest an cu recitaluri susținute în Franța, Austria, Elveția, Germania şi Marea Britanie.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor