altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti


Continuă manifestările înscrise în EUROPAfest
Bookmark and Share
Continuă astăzi, 16 mai 2018, EUROPAfest, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 25. Începând cu ora 19.00, puteţi asista la derularea Bucharest International Jazz Competition, la Sala Dalles. Cântă Gabriele Agosta 4et din Italia şi trupa H3 Collective din Azerbaidjan. 
Într-un alt punct de desfăşurare a evenimentului, la Cafeneaua Hotelului Ibis Nord, are loc de la ora 20.00 concertul susţinut de două ansambluri italiene: Vince Abbracciante Trio şi Ergio Valente Trio. 
 
Opera comică pentru copii prezintă spectacolul Colombina se întoarce
Bookmark and Share
Opera comică pentru copii reia astăzi, 16 mai 2018, spectacolul "Colombina se întoarce". Cei mici pot urmări reprezentaţia în Sala Mozart a instituţiei, de la ora 19.00. Colombina este, de data aceasta, o zână, într-o adaptare după opera „Livietta și pungașul” de Giovanni Battista Pergolesi; ea o ajută pe Livietta să-și găsească alesul inimii. Spectacolul este regizat de Irina Furdui. 

 
Concert cu opusuri de Dan Popescu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti
Bookmark and Share
Compozitorul şi pianistul Dan Popescu susţine duminică, 20 mai 2018, un concert cu lucrări proprii. Concertul are loc la Sala George Enescu a Universităţii naţionale de muzică din Bucureşti. Programul muzical cuprinde Concertul nr.1 pentru corzi, interpretat în primă audiţie de Orchestra Oxigen dirijată de Vlad Răzvan Baciu, opusuri pentru pian solo interpretate de Mădălina Paşol, precum şi un Trio pentru pian, flaut şi clarinet, cântat cu participarea flautistului Ştefan Diaconu şi a clarinetistului Mihai Pintenaru. 
 
Muzicologul Marina Frolova-Walker susţine o conferinţă la Colegiul Noua Europă
Bookmark and Share
Muzicologul britanic de origine rusă, Marina Frolova-Walker, susţine astăzi, 16 mai 2018, o conferinţă la Colegiul Noua Europă din Bucureşti. Titlul expunerii sale este "Stalin's Playlist" (Playlistul lui Stalin). Conferinţa este susţinută în limba engleză şi începe la ora 17.00. 
Marina Frolova-Walker este profesor de istoria muzicii la Universitatea din Cambridge, Fellow of Clare College, autoare a volumelor "Russian Music and Nationalism from Glinka to Stalin (Muzica rusă şi naţionalismul de la Glinka la Stalin) (Yale, 2007), "Stalin's Music Prize: Soviet Culture and Politics (Premiul muzical Stalin: cultură sovietică şi politică) (Yale, 2016), co-autoarea (împreună cu Jonathan Walker, soţul ei) a cărţii "Music and Soviet Power, 1917–32" (Muzică şi putere sovietică, 1917-32) (Boydell, 2012) şi co-editor (cu Patrick Zuk) al "Russian Music after 1917: Reappraisal and Rediscovery" (Muzica rusă după 1917: reevaluare şi redescoperire). În 2015 Marina Frolova-Walker a fost distinsă cu Medalia Edward J. Dent de către Royal Musical Association pentru "contribuţii remarcabile în domeniul muzicologiei". 
 

 
Opera Bucuresti prezintă baletul Frumoasa din pădurea adormită de Piotr Ilici Ceaikovski
Bookmark and Share
Opera Naţională din Bucureşti vă invită astăzi, 16 mai 2018, la o nouă reprezentaţie a spectacolului de balet "Frumoasa din pădurea adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski. Rolul prinţesei Aurora este interpretat de Andra Ionete, iar cel al Prințului Désiré de Bogdan Cănilă; Zâna Liliac este dansată de Rin Okuno, Zâna Carabosse de Mihai Mezei, Regele este Antonel Oprescu, Regina - Monica Petrică. Din distribuţie mai face parte balerinii Vicențiu Popescu, Mircea Ioniță, Marina Gaspar, Ada Gonzalez, Julia Baro, Remi Tomioka, dar şi Kana Yamaguchi, Egoitz Segura, Valentin Stoica, Sergiu Dan şi Virgil Ciocoiu, între alţii. Dirijează, de la roa 18 şi 30 de minute, Ciprian Teodoraşcu. 
Regia și coregrafia sunt realizate de Vasily Medvedev şi de Stanislav Fečo, iar decorurile, costumele şi designul luminilor de Pavol Juráš. Soliştii au fost pregătiţi de Gabriel Opincaru, Petruța Almosnino, Laura Blică-Toader, Adina Tudor, Oana Bădănoiu Vuluță, Liliana Nică, Mihai Mezei, iar ansamblul de balet de Raluca Ciocoiu şi Virgil Ciocoiu. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Se deschide festivalul Sabin Păutza la Reşiţa
Bookmark and Share
Astăzi, 16 mai 2018, începe la Reşiţa Festivalul şi Concursul Internaţional de pian şi compoziţie Sabin Păutza, dedicat compozitorului şi dirijorului în vârstă de 75 de ani, venit pe lume în localitatea Cîlnic din apropiere de Reşiţa. 
Evenimentul a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi se derulează până în data de 20 mai. Deschiderea festivalului are loc de la ora 18 şi 30 de minute în Sala Lira a Liceului de Arte Sabin Păutza din localitate. Cu acest prilej se vernisează expoziţia Constantin Silvestri - organizată în colaborare cu Muzeul Naţional George Enescu din Bucureşti şi se lansează compact-discul The Best of Sabin Păutza. Prezintă dr. Eugen Dumitrescu. 
Iar de la ora 19.00 are loc o seară muzicală ce stă sub genericul "Sabin Păutza şi muzica lumii". Cântă trompetistul Lucian Voina, Corul Allegretto, pregătit de Emanuela Moldovan, Orchestra Liceului de Arte Sabin Păutza, dirijată de Eremia Brejneni şi pianiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. 
 
La Cluj continuă Festivalul Sigismund Toduţă
Bookmark and Share
La Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca se află în desfăşurare cea de-a patra ediţie a Festivalului Sigismund Toduţă. Astăzi, 16 mai 2018, are loc la Sala cu orgă a instituţiei un curs de măiestrie susţinut de organistul Martin Sturm între orele 10.00 şi 15.00. Apoi, de la ora 17.00 la ora 18.30 se derulează un alt curs de măiestrie, susţinut în Sala Vasile Herman de compozitorul Agustin Fernandez. 
Seara, de la ora 19.00 publicul este invitat la un concert de orgă şi cor, prezentat la Biserica Piaristă de organiştii Alexandru Catău şi Noemi Miklos şi de Corul Jubilate, dirijat de Mihaela Cesa-Goje. Pe afişul concertului figurează un opus de Sigismund Toduță - Kyrie din Missa pentru cor mixt şi orgă, precum şi creaţii de Agustín Fernández, Ralph Vaughan Williams, Knut Nysted, Alexandru Murariu şi Gheorghe Dima. 
În cadrul aceleiaşi seri publicul va putea asculta şi recitalul de orgă oferit de organistul, compozitorul şi improvizatorul Martin Sturm. 
 
Concert coral la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Corul Academic "Euphonia" al Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea prezintă astăzi, 16 mai 2018, publicului, un program de muzică americană. Genericul serii muzicale este "Ev'ry time I feel the spirit". Pe afiş sunt înscrise lucrări şi aranjamente corale ale unor piese din repertoriul american de gospel şi negro spirituals. Dirijează Aurel Poenaru, iar la pian acompaniază Galine Nemţanu. Concertul începe la ora 19.00. 

 
Spectacolul Liliacul pus în scenă la Opera Română din Timişoara
Bookmark and Share
La Opera Naţională Română din Timişoara este pus în scenă astăzi, 16 mai 2018, spectacolul cu opereta Liliacul de Johann Strauss-fiul. Conducerea muzicală este asigurată de Mihaela Silvia Roşca, iar regia artistică, decorurile şi costumele poartă semnătura lui Mario de Carlo. Vor evolua pe scenă Bogdan Zahariea în Eisenstein, Cristina Vlaicu în Adela, Narcisa Brumar în Rosalinda, Octavian Vlaicu în Frank, Gabriella Varvari în Orlovski, Cristian Bălăşescu în rolul Alfred, Dan Patacă în partitura Doctorului Falke, Mircea Dan Petcu în rolul Dorctorului Blind. Din distribuţie mai fac parte Suzana Vrânceanu - Ida, Cristian Rudic - Frosch şi Gabriel Mulea - Ivan. Soliştii baletului: Mirabela Zonai, Alina Mihai, Raisa Kádár, Andreea Farcaș,Irina Iordache, Alexandru Pîntea, Darius Agrima, Teodor Pătrașcu, Sergiu Bîtoancă. Participă corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara. Spectacolul începe la ora 18.00. 
 
Concert SoNoRo Conac la Palatul culturii din Târgu-Mureş
Bookmark and Share
Astăzi, 16 mai 2018, are loc un nou concert în cadrul celei de-a șasea ediții SoNoRo Conac. Violonistul Francesco Ionașcu, violiştii Christian Naș, Răzvan Popovici, violoncelistul Marcin Sieniawski şi membrii Cvartetului Tiberius concertează la Palatul culturii din Târgu-Mureş, de la ora 19.00. 
Prima parte a serii se deschide cu Aubade pentru trio de coarde de George Enescu şi mai cuprinde Intermezzo pentru vioară, violă și violoncel de Zoltán Kodaly, Baladă și joc pentru două viole de György Ligeti, precum şi Lament pentru două viole de Frank Bridge şi Trio de coarde în sol major op.9, nr.1 de Ludwig van Beethoven. Iar în partea a doua a concertului muzicienii vor cânta Sextetul op. 36 în sol major de Johannes Brahms. 
Seria de concerte se derulează de această dată începând din aprilie și până în septembrie în clădiri de patrimoniu din diverse zone ale României, scopul organizatorilor fiind de a revitaliza și promova moștenirea arhitecturală și culturală locală. Următoarea oprire a artiştilor are loc mâine, 17 mai 2018, la Castelul Mikes din Zăbala, judeţul Covasna. 
 
Carmina Burana pe afişul concertului de astăzi de la Filarmonica din Timişoara
Bookmark and Share
La Filarmonica Banatul din Timişoara puteţi asculta astăzi, 16 mai 2018, cantata Carmina Burana de Carl Orff. 
"Tinere talente în concert" se intitulează concertul susţinut de Orchestra Colegiului Național de Muzică Ion Vidu din Timișoara la Sala Capitol. Dirijează Radu Zaharia. Solişti: soprana Bianca Mihăescu, tenorul Valentin Racoveanu şi baritonul Cristian Ardelean. Participă Corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul, pregătit de Iosif Todea. Ora de începere a concertului este 19.00. 
 
Un nou Recital de la ora 5 are loc la Casa Mureşenilor din Braşov
Bookmark and Share
Opera din Braşov organizează astăzi, 16 mai 2018, ca în fiecare zi de miercuri din stagiune, Recitalul de la ora 5, la Muzeul Casa Mureşenilor din localitate. Ora de începere este 17.00. "Primăvara pe portativ" este titlul recitalului, susţinut de sopranele Corina Klein și Ioana Mărgărit, mezzosoprana Gabriela Hazarian, alături de actrița Nora Vlad și de pianista Simona Patriche. Publicul poate asculta cu acest prilej lieduri semnate de Tiberiu Brediceanu, Diamandi Gheciu, Doru Popovici, Mișu Iancu, Aurel Giroveanu, dar și piese internaționale faimoase, ca: Besame mucho, So in Love, Strangers in the Night. Biletele se pot cumpăra la intrarea în sala de concert a Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25). 
 

Actualitatea internaţională

Mihai Ritivoiu cântă cu Orchestra Engleză de Cameră la Cadogan Hall
Bookmark and Share
Pianistul Mihai Ritivoiu concertează astăzi, 16 mai 2018, la Cadogan Hall din Londra, în stagiunea Orchestrei Engleze de Cameră. Muzicianul interpretează partitura solistică a Concertului nr. 2 în fa major de Dmitri Şostakovici. Concertul are un al doilea solist, pe violonistul Michael Foyle, interpretul Concertului nr. 1 în re major de Serghei Prokofiev. Ambii solişti sunt membri ai Fundaţiei City Music. Pe afiş mai figurează o creaţie de Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia nr. 4 în fa minor. Seara muzicală este condusă de Michael Collins, care debutează la pupitrul dirijoral al Orchestrei Engleze de Cameră. Concertul începe la ora locală 19 şi 30 de minute. 

 

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

Statistici

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

9 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia, Austria, IrlandaIsraelGreciaElvetia , Brazilia, Suedia)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor