altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ioana Cristina Goicea la 'Moștenitorii României Muzicale'
Bookmark and Share
În această seară, sub egida proiectului „Moștenitorii României Muzicale”, Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții „Regina Elisabeta” de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Proiectul „Moștenitorii României Muzicale” este organizat de postul nostru, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil și de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg. Seria de evenimente va continua în 3 noiembrie, cu un concert susținut de Romanian Chamber Orchestra, ansamblu ce îl are drept concertmaestru pe Alexandru Tomescu, sub bagheta lui Cristian Măcelaru.
 
'Cavalleria rusticana' și 'Paiațe' la Opera din București
Bookmark and Share
Pe scena Operei Naționale din București este montat astăzi dipticul format din operele „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo. De la ora 18:30, distribuția primului spectacol este alcătuită din soprana Silvia Sorina Munteanu în „Santuzza”, mezzosoprana Sorana Negrea - „Lola”, tenorul Daniel Stoica în „Turiddu”, basul Vicențiu Țăranu este „Alfio” iar mezzosoprana Sidonia Nica este „Mamma Lucia”. În „Paiațe” vor juca soprana Simonida Luțescu în „Nedda”, tenorul italian Francesco Anile - „Canio”, baritonul Lucian Petrean în „Tonio”, tenorul Valentin Racoveanu - „Beppe” iar baritonul Adrian Mărcan este „Silvio”. Regia și scenografia celor două spectacole au fost realizate de Ion Caramitru și, respectiv, Viorica Petrovici, iar coregrafia a fost gândită de Monica Petrică. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 27 noiembrie.
 
Au început înscrierile pentru audițiile Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene
Bookmark and Share
Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 3 noiembrie 2019 la Bucureşti, iar termenul limită pentru înscrieri este mâine, 13 octombrie.
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională.
Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.
În cadrul turneelor din 2019 au avut loc rezidențe la Ferrara, Grafenegg și Bolzano; concerte în Austria, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie și Oman și proiecte de muzică de cameră în Europa, China și America de Nord, sub bagheta dirijorilor Vasily Petrenko și Stephane Deneve.
 
Concertul Filarmonicii din Berlin în direct la Universitatea Națională de Muzică din București
Bookmark and Share
La Sala de Operă și Multimedia a Universității Naționale de Muzică din București se desfășoară astăzi, 12 octombrie, transmisiunea directă a concertului susținut de Orchestra Filarmonicii din Berlin. În programul serii sunt anunțate lucrări precum Poemul simfonic „Tapiola” de Jan Sibelius, Concertul pentru vioară și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, solistă fiind Janine Jansen, iar seara se va încheia cu Simfonia a III-a „Renana” de Robert Schumann. Evenimentul se va desfășura sub bagheta lui Paavo Järvi, iar transmisiunea directă este datorată unui proiect co-organizat de Universitatea Națională de Muzică din București și Institutul „Goethe”. Intrarea este liberă.
 
Concert In memoriam Anatol Vieru la Muzeul 'Enescu'
Bookmark and Share
Începând cu ora 11, în Aula Palatului Cantacuzino are loc un concert In memoriam Anatol Vieru. Protagoniștii evenimentului vor fi soprana Andreea Novac, pianista Lena Vieru Conta, flautistul David Borzasi, pianistul Andrei Vieru și violonista Diana Moș. Aceștia vor prezenta lucrări semnate de Anatol Vieru (Patru cântece pe versuri de Eminescu, Nocturne și Rezonanțe Bacovia, „Din lumea copiilor”-20 de miniaturi pentru pian și Versete pentru vioară și pian) și Charles Ives (Patru cântece pentru soprană și pian). Evenimentul este organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.
 
Calendarul muzical al zilei - 12 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Dirijorul maghiar Arthur Nikish s-a născut acum 164 ani (12 octombrie 1855 - 23 ianuarie 1922), compozitorul englez Ralph Vaughan Williams acum 147 de ani (12 octombrie 1872 - 26 august 1958), iar dirijorul polonez Jerzy Semkov în urmă cu 91 de ani (12 octombrie 1928 - 23 decembrie 2014)
  • 86 de ani au trecut de la naşterea regretatului muzicolog român Vasile Iliuţ (12 octombrie 1933 - 4 martie 2004)
  • Tenorul italian Luciano Pavarotti ar fi împlinit 84 de ani (12 octombrie 1935 - 6 septembrie 2007)
  • Se împlinesc 82 de ani de la naşterea pianistului român Albert Guttmann (12 octombrie 1937 - 28 februarie 2007)
  • S-a născut violonistul francez Régis Pasquier - 74 ani (1945)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Baroc pur și simplu' la Filarmonica din Cluj Napoca
Bookmark and Share
La Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca are loc astăzi, 12 octombrie, un recital cameral dedicat muzicii vechi, sub titlul „Baroc pur și simplu”. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional „Toamna Muzicală Clujeană” și începe la ora 19. Pe scenă vor urca muzicieni precum Simone Vallerotonda - theorbă, Ciprian Câmpean - violoncel, Zsolt Török - violoncel, István Csata - viola da gamba sau Erich Türk - clavecin și orgă; printre invitații acestora se numără violoniștii Răsvan Dumitru și Dávid Csibi, alături de violista Erzsebet Király. Programul este alcătuit din lucrări semnate de Antonio Vivaldi, Francesco Corbetta, Marin Marais, Arcangelo Corelli sau Johann Sebastian Bach.
 
Program Mozart-Beethoven la Festivalul de Muzică Veche
Bookmark and Share
La Filarmonica „Banatul” din Timișoara continuă și astăzi, 12 octombrie, a XIV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche. Biserica Evanghelică Lutherană găzduiește și evenimentul din această seară, începând cu ora 19. Ansamblul intitulat Octuor de la Chambre Philharmonique, condus de Antoine Pecqueur, va concerta sub titlul „Mozart-Beethoven, între stilul clasic și romantic”. Formația este alcătuită din Stéphane Morvan și Parcal Morvan la oboi, Roberta Cristini și Arthur Bolorenos la clarinet, Antoine Pecqueur și Thomas Quinquennel la fagot, împreună cu Yannick Maillet și Cédric Muller la corn. Programul este alcătuit din lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven.
 
Inaugurarea Casei Memoriale ,,Iuliu Maniu” din Bădăcin
Bookmark and Share
Începând cu ora 12, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un recital intitulat ,,Tribut Eroilor Neamului” cu ocazia inaugurării Casei Memoriale ,,Iuliu Maniu” din Bădăcin, jud. Sălaj. Proiectul de reabilitare al casei a fost inițiat în 2015 de preotul Cristian Borz, fiind realizat în cadrul campaniei publice „Salvați istoria națională, salvați Casa lui Iuliu Maniu!”. Programul recitalului susținut de cei doi muzicieni va fi alcătuit din Suita pentru pian de Hilda Jerea, Balada de Ciprian Porumbescu, Dansul Țărănesc de Constantin Dumitrescu și Balada de Eugen Doga.
 
Continuă Festivalul Internațional 'Iubiți Muzica Românească!'
Bookmark and Share
În cadrul Festivalului Internațional „Iubiți Muzica Românească!”, la Filarmonica din Arad au loc azi, 12 octombrie, două evenimente. Pe scena Sălii Palatului Cultural vor urca pianistul Sorin Dogariu și violonistul Florin Gherghel, alături de Corul academic al Filarmonicii, sub bagheta lui Robert Daniel Rădoiaș. Programul serii este alcătuit din lucrări semnate de compozitori precum Grigoraș Dinicu, Alexandru Glogoveanu, Georges Boulanger, Iosif Ivanovici, dar și prelucrări din folclor realizate de Gheorghe Dima, Gavriil Musicescu, Ion Vidu, Dumitru Georgescu Kiriac, Gheorghe Cucu, Ioan D.Chirescu sau Sabin Drăgoi.
La Casa de Cultură „Pecica”, începând cu ora 17 are loc spectacolul interactiv „Pe urmele instrumentelor muzicale”. Evenimentul se desfășoară sub forma unui atelier de muzică și marionete dedicat copiilor. Interpreții serii sunt Dorin Cuibaru - clarinet, saxofon și fluiere, Dan Simion - pian, alături de păpușarele Roxana Maniu și Doina Maniu.

Vizualizări: 94

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor