altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-01-12

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Boema' la Opera Naţională Bucureşti

Bookmark and Share

Una dintre cele mai îndrăgite opere pucciniene, Boema, este prezentată astăzi, 12 ianuarie 2018, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. În regia semnată de Ionel Pantea, vor evolua, în rolurile principale, soprana Irina Iordăchescu - în rolul Mimi, tenorul Lucian Corchiş - interpretul lui Rodolfo, soprana Simonida Luţescu - Musetta şi baritonul Cătălin Ţoropoc - Marcello. 
Giacomo Puccini - La Bohème. Spectacolul începe la ora 18.30 şi este dirijat de Ciprian Teodoraşcu. 
 

Pianista Dana Ciocârlie şi dirijorul Christian Badea pe afişul Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Şi astăzi sunteți așteptați la Filarmonica "George Enescu" din Capitală, unde îi veți putea urmări, în compania orchestrei simfonice a instituției, pe dirijorul Christian Badea și pe pianista Dana Ciocârlie. Programul serii cuprinde poemul simfonic 'Isis' de George Enescu, Concertul op. 54 în la minor pentru pian și orchestră de Robert Schumann și Simfonia a VII-a op.70 în re minor de Antonin Dvorak. Concertul începe la obișnuita oră 19,00. 
 

George Petean în 'Rigoletto', pe scena Sălii Radio

Bookmark and Share

Operă în concert la Sala Radio - o tradiţie a lunii ianuarie din ultimii ani pe scena studiouluui "Mihail Jora". Astăzi, 12 ianuarie 2018, revine la Bucureşti celebrul bariton George Petean cu partitura lui Rigoletto din opera cu acelaşi titlu de Giuseppe Verdi. Îi va avea parteneri pe soprana Luiza Fatyol - interpreta personajului "Gilda" şi pe tenorul Cosmin Ifrim - "Ducele de Mantua". Participă Orchestra Naţională Radio şi Corul Radio pregătit de Ciprian Ţuţu. Conducerea muzicală îi revine lui David Crescenzi. 
"Rigoletto", operă în concert, în această seară, de la ora 19,00, în studioul "Mihail Jora" din Bucureşti şi în transmisiune directă, la Radio România Muzical. 

 

tiri muzicale din ţară

Giuseppe Verdi pe afişul Operei Române din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită publicul, astăzi, 12 ianuarie, începând cu ora 18 şi 30 de minute, la "Bal mascat" de Giuseppe Verdi. Invitatul serii va fi dirijorul italian Alberto Veronesi, care se va afla la pupitrul dirijoral al ansamblului clujean. Principalele personaje ale operei verdiene vor fi interpretate de tenorul Hector Lopez - Riccardo, baritonul Florin Estefan - Renato şi soprana Carmen Gurban - Amelia. 
 

Ilarion Ionescu Galaţi aniversat la Filarmonica din Braşov

Bookmark and Share

La Braşov, printr-un concert simfonic extraordinar, dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi îşi va aniversa, în această seară, cei 80 de ani de viață și cei 60 de activitate. Astfel, de la ora 19.00, muzicianul se va afla la conducerea Orchestrei Filarmonicii din Brasov propunând un program exclusiv Piotr Ilici Ceakovski, din care fac parte Concertul op. 35 în Re major pentru vioară și orchestră, cu Radu Mihai Popotan - solist - şi Simfonia a V-a op. 64 în mi minor. 
 

Concert dedicat Noului An la Filarmonica Oltenia din Craiova

Bookmark and Share

Început de an la Filarmonica Oltenia din Craiova, cu un concert extraordinar de Anul nou. De la ora 19.00, dirijorul italian Walter Attanasi va aduce în atenţie, cu participarea muzicienilor Filarmonicii Oltenia, piese celebre aparținând dinastiei Strauss. 
 

Pianista Felicia Doni - solistă la Filarmonica Moldova din Iaşi

Bookmark and Share

Stagiunea 2017-2018 a Filarmonicii Moldova din Iaşi este dedicată Centenarului Marii Uniri. În seria de evenimente se înscrie şi concertul de astăzi, de la Casa de Cultură a Studenților. Începând cu ora 19.00, pianista Felicia Doni va fi solistă sub bagheta dirijorului Valentin Doni, într-un program ce cuprinde Rapsodia op. 43 pe o temă de Paganini de Serghei Rahmaninov şi Simfonia I în Re major "Titanul" de Gustav Mahler. 
 

Program integral Claude Debussy la Filarmonica din Timişoara

Bookmark and Share

Britanicul Paul Mann, dirijorul concertului simfonic de astăzi, 12 ianuarie 2018, de la Filarmonica din Timişoara, propune un program integral Claude Debussy. Din creaţia compozitorului impresionist, de la a cărui trecere în eternitate se vor împlini, peste două luni, 100 de ani, muzicienii Filarmonicii Banatul, având-o solistă pe pianista Andreea Dumitrescu, vor interpreta Preludiu la după-amiaza unui faun, Fantezia pentru pian şi orchestră, Dans sacru şi Dans profan pentru pian şi orchestră şi Mica suită pentru orchestră. Concertul are loc, de la ora 19.00, la Sala Capitol din Timişoara. 
 

Început de an şi la Filarmonica din Oradea

Bookmark and Share

Astăzi, 12 ianuarie 2018, are loc al doilea dintre cele trei Concerte de Anul Nou, cu program identic, propuse de Filarmonica din Oradea. Concertul va fi condus de dirijorul Shinya Ozaki şi le are soliste pe soprana Diana Țugui și pe Nagy Eva la flaut piccolo. Programul include lucrări ce poartă amprenta familiei Strauss dar și alte opusuri semnate de Franz Lehar, Vincenzo Bellini, Pietro Mascagni și Charles Gounod, printre alții. Ora de începere este 19.00. 
 

Concerte extraordinare de Re-Revelion la Filarmonica de Stat Târgu Mureş

Bookmark and Share

La Târgu Mureș are loc al doilea concert din Festivalului Muzicii de Divertisment - ediţia a doua. Un Concert simfonic extraordinar de Anul Nou propune astăzi, 12 ianuarie 2018, ora.19.00, dirijorul chinez Jin Wang. Sub bagheta sa, filarmonica din localitate prezintă un program integral vienez cu valsuri, polci, marşuri şi uverturi semnate Johann Strauss. 
 

Dancing Queen la Opera Română din Timişoara

Bookmark and Share

Dancing Queen este propunerea acestei seri de 12 ianuarie 2018 la Opera Română din Timisoara. Baletul-rock în două acte este povestea unei cariere; un spectacol realizat de Teatrul din Meiningen – Germania şi preluat de Opera din Timişoara. Dumitru Popescu este cel care a realizat adaptarea acestei producţii regizate de Sabina Wake după un libret de Jens Neundorf. 
Balerinul Alin Radu îi va avea parteneri de scenă pe Suzana Vrânceanu, Alexandu Pîntea şi pe Manuela Ardelean. Alături de aceştia, de la ora 19.00, va evolua ansamblul de balet al Operei din Timişoara. 
 

Seară de muzică spaniolă la Filarmonica de Stat 'Transilvania' din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Seară de muzică spaniolă astăzi, 12 ianuarie 2018, la Filarmonica de Stat „Transilvania”. De la ora 19.00, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca, va concerta Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” condusă de Ricardo Casero. Dirijorul spaniol propune publicului clujean lucrări de Emmanuel Chabrier, Joaquín Turina, Manuel de Falla şi Ruperto Chapí. 
 

Actualitatea internaţională

Ziua Culturii Române sărbătorită la Istanbul

Bookmark and Share

Ziua Culturii Române este sărbătorită astăzi, 12 ianuarie 2018, de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul printr-un concert inedit oferit de Cvartetul ARTMUSIK, condus de Iosef Ion Prunner. Evenimentul are ca partener Consulatul General al României la Istanbul. 
 

Stefan Pop in Rigoletto la Teatrul Regio din Parma

Bookmark and Share

Astăzi, 12 ianuarie 2018, la Teatrul Regio din Parma are loc primul dintr-o serie de şase spectacole cu opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi. Este un spectacol aniversar ce marchează o jumătate de veac de carieră a baritonului Leo Nucci – interpret al personajului verdian. Alături de Leo Nucci va urca pe scenă tenorul român Ștefan Pop care va fi Ducele de Mantua. Sub bagheta dirijorului Francesco Ivan Ciampa vor mai evolua Jessica Nuccio în rolul Gilda, Rosana Rinaldi - Maddalena şi Giacomo Prestia - Sparafucile. 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

Statistici

Free counters!
Din 15 iunie 2009

188 state (ultimul: Saint-Lucia)

Numar de steaguri: 251

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 54

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 75.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

9 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia, Austria, IrlandaIsraelGreciaElvetia , Brazilia, Suedia)

35 state au peste 100 clickuri

25 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15. GALERIILE CISMIGIU

http://www.galeriile-cismigiu.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27. GHID VIDEO TURISTIC

http://www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/default.as

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. FILME DOCUMENTARE

http://www.filmedocumentare.com/filme-a-z/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. ISTORIA ROMANIEI

http://istoriaromaniei.com/wp/

32. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

33. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

36. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor