altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din ţară

O nouă 'Seară de vară cu muzică de orgă' la Târgu Mureș
Bookmark and Share
„Seri de vară cu muzică de orgă” se intitulează seria de recitaluri propusă anual de Filarmonica din Târgu Mureş. Protagonistă este Molnár Tünde, organista Filarmonicii târgmureșene. Recitalul se desfășoară duminică, 12 august 2018, începând cu ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul din municipiu. Pe afiş sunt înscrise, printre altele, titluri de opusuri de Johann Sebastian Bach, César Franck şi Franz Liszt. 
 
Trei evenimente pe agenda de astăzi a Festivalului 'Academia Sighisoara'
Bookmark and Share
Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului „Academia Sighişoara” prezintă duminică, 12 august 2018, trei evenimente ce se desfășoară în Sala Primăriei din localitate. 
De la ora 11:00, are loc primul concert susținut de cursanții academiei. De la 16:00, este programat evenimentul Academia „Tineri muzicieni”, concretizat prin recitalul pianistei Anamaria Stamp. Iar de la ora 20:00, studenții de la cursul de muzică de cameră susținut de Vladimir Lakatos interpretează opusuri de Richard Wagner, Benjamin Britten, Dmitri Șostakovici și Erich Korngold, într-un concert intitulat „Visuri... instrumente și voce”. 
Festivalul „Academia Sighişoara” propune, pe de o parte, cursuri de măiestrie şi ateliere şi, pe de altă parte, concerte și recitaluri zilnice cu intrare liberă și se încheie luni, 13 august 2018, cu două concerte ale studenților academiei. 
 
Continuă 'Zilele Muzicii la Oraviţa'
Bookmark and Share
Ediția a XI-a a Festivalului Internațional „Zilele muzicii la Oravița”, care propune concerte, recitaluri și cursuri de măiestrie programate în perioada 29 iulie - 15 august, are pe afișul de duminică, 12 august, un recital de pian cu momente solistice, dar și în formula de duo. Interpretează elvețianul Philippe Boaron, alături de Dinu Mihăilescu. Evenimentul din această seară se desfășoară la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 19:00. Festivalul Internațional „Zilele muzicii la Oravița” este organizat de Asociația Culturală Kratima. 
 
Festivalul 'Classics for pleasure' a ajuns la final
Bookmark and Share
Se încheie duminică, 12 august 2018, la Sibiu, Festivalul „Classics for Pleasure”, organizat de Asociatia Elite Art Club UNESCO. 
Evenimentul final se desfășoară, cu începere de la ora 20:00, în Piața Mare din municipiu și este intitulat „Clasic & Magnific”. Orchestra Filarmonicii din Sibiu, condusă de Petre Sbârcea, interpretează lucrări din creația unor compozitori precum Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski, Manuel de Falla sau George Enescu. Soliste vor fi pianista Maria Diana Petrache și soprana Felicia Filip. 
Ediția a VIII-a a Festivalulului „Classics for Pleasure” , intitulată 100 de ani de excelență, este dedicată Centenarului Marii Uniri. Accesul la evenimentele din program este gratuit. 
 
Recital de saxofon și pian în Festivalul 'Musica Barcensis'
Bookmark and Share
La Biserica Fortificată din Prejmer, de la ora 17:00, Festivalul „Musica Barcensis” propune duminică, 12 august 2018, un recital de saxofon și orgă. Protagoniști sunt saxofonistul Marko Dzomba, de origine sârbă, dar care actualmente studiază la Universtatea de Muzică şi Arte Dramatice din Viena și Ioan-Dragoș Dimitriu, care va cânta la pian și orgă. În program, opusuri de: Lars-Erik Larsson, William Albright, Leonard Bernstein ș.a. Muzicienii vor cânta atât în interiorul bisericii, în formula cu orgă, cât și în curtea acesteia. 
Ediția a IX-a a Festivalului „Musica Barcensis” se derulează până la sfârșitul lunii august și propune, în fiecare weekend, întâlniri muzicale inedite cu artiști consacraţi, dar și cu tineri muzicieni, evenimentele desfăşurându-se cu precădere în bisericile fortificate din Țara Bârsei. 
 
Cristian Sandrin, un nou recital în cadrul Festivalului 'Enescu și muzica lumii'
Bookmark and Share
Pianistul Cristian Sandrin susţine un recital duminică, 12 august 2018, de la ora 19:00, la Casinoul din Sinaia. Muzicianul, care a studiat la Academia Regală de Muzică din Londra, a pregătit un program cu lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Frédéric Chopin, Claude Debussy, Maurice Ravel, George Enescu și Alberto Ginastera. Intrarea publicului este liberă. 
Recitalul face parte din ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” organizat, în perioada 24 iulie-2 septembrie 2018, de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” și de Primăria orașului Sinaia. 
 

Actualitatea internaţională

Dana Ciocarlie cântă în Festivalul de la Saint-Ursanne
Bookmark and Share
Pianista Dana Ciocârlie susține duminică, 12 august, un recital în formula de duo pianistic, alături de Christiane Baume-Sanglard. Evenimentul face parte din programul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Pian de la Saint-Ursanne din Elveţia. Printre altele, va putea fi ascultată o lucrare comandată de festival și dedicată celor două pianiste. „Sonata de toamnă” pentru pian la patru mâini op. 19 a fost compusă de Vincent Bouduban și va fi interpretată în primă audiție absolută în cadrul Festivalului de la Saint-Ursanne. 
 
Orchestra Română de Tineret concertează în Italia, la Festivalul 'Alto Adige'
Bookmark and Share
Orchestra Română de Tineret încheie duminică, 12 august, seria de patru festivaluri internaționale în cadrul cărora a concertat în cursul a mai puțin de o săptămână. După ce au putut fi ascultați la Sinaia, la Ateneul Român din București și la Konzerthaus din Berlin, muzicienii sunt invitați duminică seară să cânte la Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco, Italia. Alături de dirijorul Cristian Mandeal, orchestra va prezenta Preludiu şi Moartea Isoldei de Richard Wagner, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Johannes Brahms, solistă Oxana Corjos și Simfonia a XI-a de Dmitri Șostakovici. 
Turneul desfășurat în această săptămână a marcat aniversarea a 10 ani de la înființarea Orchestrei Române de Tineret. 
 
'Of Other Worlds', în finalul Festivalului Cabrillo, cu Cristian Măcelaru
Bookmark and Share
În încheierea Festivalului de muzică contemporană Cabrillo din Santa Cruz, Statele Unite ale Americii, directorul muzical Cristian Măcelaru dirijează duminică, 12 august, un concert intitulat „Of Other Worlds”. Alături de Orchestra de Cameră Cabrillo, propune trei lucrări în primă audiție pe Coasta de Vest: „In Terra” de Pierre Jalbert, „Impossible Things” de Nico Muhly, cu tenorul Nicholas Phan și violonistul Justin Bruns în postura de soliști și „The Garden of Cosmic Speculation” de Michael Gandolfi. Programul este întregit de „Sinfonia (for Orbiting Spheres)”, semnată de compozitoarea americană Missy Mazzoli. 
 

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor