altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-11-09

Ştiri muzicale din Bucuresti

Festivalul Meridian - Palatul Cantacuzino, Casa Artelor `Dinu Lipatti` și Sala Dalles
Bookmark and Share
Evenimentele din ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „Meridian” continuă și astăzi. Începând cu ora 17, la Aula Palatului Cantacuzino are loc un recital susținut de Matei Ioachimescu la flaut, Alfredo Ovalles la pian și sintetizator alături de percuționista Irina Rădulescu. Cei trei vor prezenta lucrări de Marin Marais, Toshio Hosokawa, Călin Ioachimescu, Doina Rotaru, Wolfram Wagner și Margareta Ferec-Petric. La Salonul de muzică al Casei Artelor „Dinu Lipatti” vor avea loc mai multe evenimente: de la ora 18, o conferință susținută de conf. univ. dr. Laura Manolache pe tema „Filonul enescian în creația generației de aur”; recitalul duo Cello JaYa, ansamblul alcătuit din violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian, alături de invitatul lor, Doron Kaufmann, responsabil cu live electronics; un recital susținut de violonista Luminitza Petre și Ioana Maria Lupașcu. Începând cu ora 19, la Sala Dalles, are loc recitalul intitulat „Mud Cavaliers Polonia” susținut de un ansamblu format din compozitori polonezi și a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al Poloniei. 
 
Paweł Kowalski - solist al Orchestrei Naționale Radio
Bookmark and Share
Începând cu ora 19, sub bagheta lui Kachun Wong, Orchestra Națională Radio prezintă lucrarea „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu. Pianistul Paweł Kowalski va oferi publicului de la Sala Radio Concertul nr. 2 în fa minor pentru pian și orchestră de Frédéric Chopin. Seara este încheiată cu Simfonia nr. 1 în sol minor de Vasili Kalinnikov. Evenimentul are loc cu sprijinul Institutului Polonez și este transmis în direct de Radio România Muzical. 
 
Mischa Maisky la Ateneul român
Bookmark and Share
Pentru a doua seară consecutivă, violoncelistul Misha Maisky este solist al concertului dirijat de Christian Badea la Ateneul Român. Programul oferit de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” începe cu Rapsodia nr. 2 în re major de George Enescu și este continuat cu muzica baletului „Pasărea de foc” de Igor Stravinski. Finalul serii este asigurat de Mischa Maisky cu Concertul op. 104 în si minor pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvorak. Concertul începe la ora 19. 
 
Recital de chitară la Institutul Balassi
Bookmark and Share
În această seară, la Institutul Maghiar din București are loc un recital în cadrul festivalului „Serile de Chitară”. Începând cu ora 19, doi tineri chitariști maghiari - Nagy Márton şi Szalai Lotti - vor prezenta un program cu lucrări ale unor compozitori precum Joaquín Rodrigo, Mauro Giuliani, Agustín Barrios sau Leo Brouwer. Festivalul se încheie în data de 10 noiembrie și este organizat de Asociația Culturală Kitharalogos. 
 
„Crimes of Passion” la Festivalul SoNoRo
Bookmark and Share
La Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă are loc în această seară, începând cu ora 19, concertul intitulat „Crimes of Passion” din cadrul festivalului SoNoRo. Recitalul este susținut de violoniștii Pavel Vernikov, Ana-Liisa Bezrodny, Svetlana Makarova și Francesco Ionașcu, violiștii Vladimir Mendelssohn și Răzvan Popovici alături de violoncelistul Jan-Erik Gustaffson și pianistele Diana Ketler și Mariana Shirinyan. Programul este alcătuit din Fantezia op. 131 în do major pentru vioară și pian de Robert Schumann în aranjamentul lui Fritz Kreisler, Cvintetul cu pian în fa minor de Cesar Franck și Concertul op. 21 pentru vioară, pian și cvartet de coarde de Ernest Chausson. 
 
„Dinu Lipatti - compozitorul. Înregistrări în premieră”: masă rotundă la U.N.M.B.
Bookmark and Share
În cadrul proiectului „Dinu Lipatti - compozitorul. Înregistrări în premieră” are loc astăzi, începând cu ora 16, o masă rotundă dedicată compozitorului român. Vor participa violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga și muzicologii Monica Isăcescu și Ștefan Costache. Evenimentul are loc la finalul unui turneu național de recitaluri susținute de cei doi instrumentiști - Diana Jipa și Ștefan Doniga - pentru a promova albumul intitulat „Dinu Lipatti - compozitorul. Înregistrări în premieră realizate in studiourile Radio Romania Muzical. Evenimentul are loc la Sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică din București. 
 
Concert de jazz și muzică contemporană la Green Hours
Bookmark and Share
De la ora 20, Radu Vâlcu Quartet va prezenta lucrări de muzică clasică, jazz și world music pe scena de la Green Hours. Ansamblul format din chitaristul Radu Vâlcu, violonistul Mihai Balabaș, pianistul Andrei Petrache și percuționistul Răzvan Florescu va prezenta reinterpretări ale unor lucrări cunoscute, îmbinând muzicile tradiționale cu elemente ale muzicii contemporane. 
 
Calendarul muzical al zilei - 9 noiembrie 2018
Bookmark and Share
  • Comemorăm 217 ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului german Karl Stamitz (8 mai 1745 - 9 noiembrie 1801)

  • Prima audiţie a Concertului nr.2 pentru pian şi orchestră de Johannes Brahms - 137 ani (1881)

  • Soprana româncă Teodora Lucaciu s-a stins din viaţă acum 32 de ani (17 noiembrie 1928 - 9 noiembrie 1986)

  • Acum 133 de ani s-a născut tenorul italian Aureliano Pertile (9 noiembrie 1885 - 11 ianuarie 1952)

  • Clavecinistul belgian Jos Van Immerseel împlineşte 73 de ani (1945)

  • Se împlinesc 44 de ani de la moartea compozitorului englez de origine austriacă Egon Wellesz (21 octombrie 1885 - 9 noiembrie 1974)

  • S-a născut baritonul galez Bryn Terfel - 53 ani (1965)


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert simfonic la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
La Filarmonica „Banatul” din Timișoara are loc în această seară un concert simfonic la Sala Capitol. Sub bagheta dirijorului rus Sergey Simakov, programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Banatul” începe cu Suitele nr. 1 și 2 pentru orchestră mică de Igor Stravinski. Alături de mezzosoprana Mihaela Ișpan sunt oferite, apoi, Cântecele unui ucenic călător pentru mezzosoprană și orchestră de Gustav Mahler. Programul se încheie cu Simfonia nr.7 de Serghei Prokofiev. Evenimentul începe la ora 19. 
 
Sibelius și Ceaikovski la Filarmonica din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
În această seară, Orchestra Filarmonicii „Transilvania” susține un concert simfonic sub bagheta lui Andrei Feher. De la ora 19, la Colegiul Academic, publicul va putea asculta în deschidere Vals trist de Jean Sibelius și apoi Concertul op 47 în re minor pentru vioară al aceluiași compozitor. Solist este violonistul rus Aylen Pritchin. Ultima lucrare a serii este Simfonia nr. 2, op. 17 în do minor de Piotr Ilici Ceaikovski. 
 
Program Ceaikovski cu Orchestra simfonică a Filarmonicii din Iași
Bookmark and Share
La Iași are loc în această seară un concert cu program integral Ceaikovski. Sub bagheta lui Cristian Mandeal, Orchestra simfonică a Filarmonicii din Iași începe programul cu Uvertura-fantezie op. 18, „Furtuna”. Alături de orchestră, violoncelistul elvețian Orfeo Mandozzi prezintă Variațiunile op. 33 pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră. Finalul serii este dedicat Simfoniei nr. 4 op. 36 în fa minor. Evenimentul începe la ora 19 și are loc la Casa de Cultură a Studenților. 
 
Pianistul Mihai Diaconescu în concert la Filarmonica din Craiova
Bookmark and Share
Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” prezintă în această seară o lucrare în primă audiție: „Bachiana” de Cornel Țăranu. Sub bagheta lui Gheorghe Costin, programul continuă cu Concertul nr. 1 în re minor pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. Solist este tânărul pianist Mihai Diaconescu. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 4 în mi minor de Johannes Brahms. Ora de începere este 19. 
 

Actualitatea internaţională

Teodor Ilincăi în `Madama Butterfly` la Opera de Stat din Viena
Bookmark and Share
Tenorul Teodor Ilincăi reia în această seară rolul „Pinkerton” din „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini pe scena Operei de Stat din Viena. Distribuția este întregită de Lianna Haroutounian în rolul titular, Gabriel Bermúdez în „Sharpless” și Elena Maximova în „Suzuki”. Regia este semnată de Josef Gielen iar conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Jonathan Darlington. 
 
Cvartetul „Michelangelo” la Carnegie Hall
Bookmark and Share
Cvartetul „Michelangelo”, alcătuit din Mihaela Martin și Stephen Waarts la vioară, Nobuko Imai la violă și Frans Helmerson la violoncel, va fi prezent în această seară la Carnegie Hall. Programul prezentat în această seară de formația camerală este alcătuit din Cvartetele de coarde op. 64, nr. 5 în re major „Ciocârlia” de Joseph Haydn, nr. 1 în mi minor de Bedřich Smetana și nr. 1 de Béla Bartók. 
 

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

197 state 

(ultimul: Anguilla)

Numar de steaguri: 260

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 45

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

28 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Evenimente

Martie 2019
SLMMMVS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor