altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2019-10-10

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ioana Cristina Goicea pe scena Sălii Radio
Bookmark and Share
Sub egida proiectului „Moștenitorii României Muzicale”, sâmbătă, 12 octombrie, Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții „Regina Elisabeta” de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Proiectul „Moștenitorii României Muzicale” este organizat de postul nostru, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil și de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg. Seria de recitaluri va continua în data de 14 noiembrie, cu un recital susținut de Sînziana Mircea.
 
'Nabucco' - Opera Nationala Bucuresti
Bookmark and Share
Pe scena Operei din București se montează în această seară spectacolul 'Nabucco' de Giuseppe Verdi, în regia regretatului Hero Lupescu. În distribuție îi regăsim pe baritonul Ștefan Ignat în rolul titular, soprana Dragana Radakovic în 'Abigaille', mezzosoprana Florentina Soare - 'Fenena' iar tenorul Paul Lungu este 'Ismaele'. Conducerea muzicală este asigurată de Mihnea Ignat, iar scenografia a fost gândită de George Doroșenco, în timp ce coregrafia a fost semnată de Doina Andronache. Următoarea reprezentație a spectacolului pe scena instituției bucureștene este programată în data de 8 noiembrie.
 
Mihai Ritivoiu și Christian Badea la Filarmonica din București
Bookmark and Share
În această seară, pe scena Sălii mari a Ateneului român, solistul Orchestrei Filarmonicii 'George Enescu' este pianistul Mihai Ritivoiu, acesta urmând să interpreteze Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Serghei Prokofiev. Programul serii va fi deschis de Preludiul operei 'Hovanșcina' de Modest Mussorgski, sub bagheta lui Christian Badea. Partea secundă a evenimentului este dedicată Simfoniei a VIII-a de Antonín Dvořák. Programul concertului va fi reluat mâine seară, de la aceeași oră, tot la Ateneul român.
 
Calendarul muzical al zilei - 10 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Au trecut 206 ani de când a văzut lumina zilei compozitorul italian Giuseppe Verdi (10 octombrie 1813 - 27 ianuarie 1901)
  • Se împlinesc 172 de ani de la naşterea compozitorului român Gheorghe Dima (10 octombrie 1847 - 4 iunie 1925) şi 104 ani de la cea a harpistei românce Liana Pasquali (10 octombrie 1915 - 10 iunie 2010)
  • La mulţi ani! compozitorului român Mircea Neagu - 91 ani (1928) şi clarinetistului român Aurelian-Octav Popa - 82 ani (1937)
  • Comemorarea pianistului rus Heinrich Neuhaus - 55 ani (12 aprilie 1888 - 10 octombrie 1964)
  • Aniversarea pianistului rus Evgeny Kissin - 48 ani (1971)
  • Comemorarea pianistei franceze Catherine Collard - 26 ani (11 august 1947 - 10 octombrie 1993)
  • Comemorăm de asemenea 22 ani de la moartea clavecinistului şi dirijorului englez George Malcolm (28 februarie 1917 - 10 octombrie 1997), 16 ani de la moartea pianistului american Eugene Istomin (26 noiembrie 1925 - 10 octombrie 2003) şi 9 ani de la cea a sopranei australiene Joan Sutherland (7 noiembrie 1926 - 10 octombrie 2010)


 

Ştiri muzicale din ţară

Începe turneul 'Doamnele muzicii românești'
Bookmark and Share
Astăzi, 10 octombrie, începe turneul național 'Doamnele muzicii românești', o serie de recitaluri propuse de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Cei doi muzicieni susțin acest turneu național de promovare al unui disc dedicat unor lucrări semnate de compozitoare precum Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu, Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache și Liana Alexandra. Turneul începe astăzi la Sala 'Bastion' a Centrului de Cultură 'Arcuș', de la ora 18:30. Cei doi interpreți vor ajunge în orașe precum Satu Mare, Zalău, Cluj, Brăila sau Focșani.
 
Musicalul 'Nota zero la purtare' la Opera din Brasov
Bookmark and Share
Continuă și astăzi, 10 octombrie, ediția a XVII-a a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet de la Opera din Brașov. Începând cu ora 17, pe scena instituției se montează musicalul 'Nota zero la purtare' de Marius Țeicu, pe un text de Ada Vertan. În distribuție sunt anunțați artiști ai Operei din Brașov: soprana Cristina Coatu - 'Maria Manole', tenorul Mugurel Oancea - 'Ștefan Ursu', tenorul Emil Dumbravă în 'Ion Corvin' sau soprana Andromeda Nemeș - 'Mia Luca'. Își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia îi aparține Silviei Papadopoulos, scenografia a fost gândită de Rodica Garștea, iar coregrafia poartă semnătura Ramonei Mezei.
 
Muzicieni italieni pe scena Filarmonicii din Brașov
Bookmark and Share
Începând cu ora 19, la Filarmonica din Brașov are loc astăzi, 10 octombrie, un concert ce aduce în fața publicului brașovean muzicieni italieni. Dirijoarea Antonella Bona va conduce orchestra simfonică a instituției, programul serii fiind deschis de Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 de Frédéric Chopin, cu Marcello Mazzoni solist. Seara continuă cu muzică italiană - Nocturna nr. 1 pentru orchestră de Giuseppe Martucci și poemul simfonic 'Pini di Roma' de Ottorino Respighi. Următorul concert din cadrul stagiunii instituției brașovene are loc marți, 15 octombrie.
 
Deschidere de Stagiune la Filarmonica de Stat Sibiu
Bookmark and Share
Stagiunea 2019-2020 a Filarmonicii din Sibiu începe astăzi, 10 octombrie, cu un concert la Sala Thalia. Sub bagheta lui Horia Andreescu, programul serii este deschis de Concertul pentru vioară, violoncel și orchestră de Johannes Brahms, ai cărui soliști vor fi violonista Ioana Cristina Goicea și violoncelistul Leonid Gorokhov. Seara se va încheia cu Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven, caracterizată drept 'cea mai cunoscută lucrare simfonică a tuturor timpurilor' de către organizatori.
 
Începe Festivalul International 'Iubiți Muzica Romaneasca!'
Bookmark and Share
Ediția a III-a a Festivalului Internațional 'Iubiți Muzica Românească!', organizat de Filarmonica din Arad, începe astăzi. La Sala Palatului Cultural din oraș, de la ora 19, vor concerta clarinetistul Emil Vișenescu, pianista Andreea Olariu alături de Gabriel Almași la theremin, formația 'Rapsozii Zarandului' - condusă de Petrică Pașca și Corul 'Voci de primăvară' al Colegiului de arte 'Sabin Drăgoi', pregătit de Corina Teuca. Conducerea muzicală a serii este asigurată de Barrie Webb, iar programul serii e alcătuit din lucrări semnate de compozitori precum Gabriel Almași, Adrian Iorgulescu, Livia Teodorescu-Ciocănea și Gabriel Mălăncioiu.
Seria de evenimente continuă și mâine, 11 octombrie.
 
Deschiderea stagiunii 2019-2020 la Filarmonica din Craiova
Bookmark and Share
La Filarmonica 'Oltenia' din Craiova are loc astăzi concertul de deschidere al stagiunii 2019-2020. În cadrul evenimentului, pe scena instituției vor urca membrii Orchestrei simfonice și ai Corului academic ale Filarmonicii 'Oltenia', conduși de Marius Hristescu. Seara este dedicată lucrării 'Symphonic Adiemus', semnată de Karl Jenkins, în primă audiție românească. Compozitorul galez, activ de la începutul anilor '70 până în prezent, este cunoscut pentru combinarea stilului clasic cu muzica de jazz sau cu muzica rock.
 

Actualitatea internaţională

Turneul 'Imagine Chopin' ajunge la Londra
Bookmark and Share
Pianista Sînziana Mircea, alături de soprana Amalia Lazarciuc și chitarista Raisa Mihai, continuă și astăzi turneul internațional 'Imagine Chopin'. Astăzi, 10 octombrie, cele trei artiste vor concerta pe scena de la Steinway Hall din Londra. Turneul, organizat de Asociația MuzeArt, se desfășoară în București, Londra, Bistrița și Târgu Mureș. Seria se încheie în data de 14 noiembrie, cu un recital la Sala Radio, în cadrul proiectului 'Moștenitorii României Muzicale'.
 

Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor