altmarius

cultură şi spiritualitate

"Instructiunile de aliniere ale lui Patanjali reprezinta cartea cea mai importanta de pe Terra, unde este transmisa cunoasterea civilizatiilor care ne-au precedat cu privire la restabilirea statutului divin al fiintei umane" (Nikola Tesla, Henri Coanda)
(AFORISMELE LUI PATANJALI)

http://patanjali.spruz.com

http://patanjali.ning.com/

 

PATANJALI YOGA SUTRA [REGULI DE ALINIERE ALE LUI PATANJALI] DE MIRA...

 

PATANJALI SI MATRIX
PATANJALI AND THE MATRIX

SA FIM ATENTI !! BEWARE !!

O jumatate de adevar este inca o minciuna !
A Half Truth is still a Lie !

"It is twice as hard to crush a half-truth as a whole lie"

Biblia afirma ca sarpele (un simbol pentru "vibratie" si "vrittis" in limba sanskrita) a fost prezent in Gradina Edenului. El a fost acolo atunci, asa cum el este prezent si azi, impiedicand vederea directa si facand posibila acceptarea unor jumatati de adevaruri, asa cum a facut posibila inselarea chiar si a primilor oameni/

The Bible reports that the serpent(a symbol for "vibration" or "vrittis" in Sanskrit language) was present in the Garden of Eden. He was there then even as he is here now, using half-truths to deceive even the first humans.

O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY

http://www.scribd.com/doc/27464855/

 

Multe dintre filmele care au cucerit marele ecran in ultimii ani pun sub semnul intrebarii realitatea-sau lumea reala, asa cum o stim - indicand faptul ca am cazut prizonieri sau captivi intr-o lume iluzorie, creata in mod artificial prin programare si conditionare, in care ne identificam pe noi insine cu trupul si cu lumea exterioara/

Many of the movies that have hit the big screen over the last few years question reality, or the real world, as we know it, pointing out that we have fallen prisoners or captives in an artificially created dream world produced by programming and conditioning in which we identify ourseves with the body and the external world.

Filme si seriale de televiziune precum The Matrix, Matrix Reloaded, The Thirteenth Floor, Harsh Realm, Vanilla Sky, Total Recall, Truman Show, Strange Days, Dark City, Open Your Eyes, The Frequency, Existenz si The One, toate examineaza tema identificarii eronate a realitatii cu o reflectare a acesteia pe ecranul mental/Movies and TV series like The Matrix, The Matrix Reloaded, The Thirteenth Floor, Harsh Realm, Vanilla Sky, Total Recall, The Truman Show, Strange Days, Dark City, Open Your Eyes, The Frequency, Existenz, and The One all examine the theme of just how seriously wrong we might be when we consider reality only a reflection of it on the mind screen.

In "The Matrix", de exemplu, are loc urmatorul dialog: "Ce este real? Cum definiti "realul"? Daca vorbiti despre simturile dvs-ceea ce simtiti, gustati, mirositi, sau vedeti - atunci tot ceea ce vorbiti se refera la semnale electrice, care sunt interpretate de creierul dvs." Aceste teme din filme "au fost in centrul cercetarii filosofice in trecut, desi pana la sfarsitul secolului al XX-lea nu au primit atentia pe care o meritau. Dar acum, stiinta a dovedit ca subiectul despre care discuta Patanjali este un fapt stiintific, mai degraba decat o ipoteza filosofica

In "The Matrix", for instance, the following dialogue takes place: "What is real? How do you define "real"? If you're talking about your senses, what you feel, taste, smell, or see, then all you're talking about are electrical signals interpreted by your brain".

These movies' themes had been the focus of philosophical research in the past, though not until the end of the 20th century did they receive the attention they deserved. But now, science has proven the subject Patanjali discusses to be scientific fact, rather than a philosophical hypothesis.

Vedeti acest subiect in situl de mai jos:/See more on this subject on:

http://www.myspace.com/patanjaliyoga

La acelasi subiect se refera si traditia taoista, continuata in buddhismul zen, care spune ca reflectia mentala a realitatii (oglindirea Lunii in apa lacului) nu este insasi realitatea

Alegoria pesterii lui Platon

Alegoria pesterii (Republica 7. 514a) este o metafora, inteleasa azi deformat, prin care Socrate arata ca lumea pe care o privim, accesibila prin prin mijlocirea simturilor ("(h)oraton") ) nu este adevarata realitate ("noeton"), ci o lume a umbrelor sau a proiectiilor de pe peretele pesterii (realitatea secunda).

Fara trecerea de la "a privi" la "a vedea", de la cunoasterea mijlocita la cunoasterea nemijlocita se mentine orbirea( ignoranta; avidya; intunericul) si prizonieratul intr-o lume a conflictelor, crizelor, a identificarilor eronate si neputintei.

Pana in momentul trezirii sau celei de-a doua nasteri toate fiintele umane sunt prizoniere in uterul realitatii secunde a umbrelor, a proiectiilor, a dogmelor, a credintelor laice(teorii; modele) si religioase ?

Filmul de animatie prezentat mai jos, care a primit numeroase premii internationale, expune in imagini Alegoria pesterii lui Platon

Pestera: O adaptare in lut a alegoriei lui Platon/The Cave: An Adaptation of Plato's Allegory in Clay

http://www.youtube.com/watch?v=E4XXItJYFKA&feature=player_embedded

 

Stiinta actuala a ajuns la concluzia ca noi nu vedem realitatea, ci doar privim la o oglindire sau la o reflectare a ei in oglinda mentala, la o imagine proiectata pe ecranul mental, alcatuita din impulsurile venite de la simturi, o imagine alterata de programul de procesare analitica(emisfera stanga) si analogica(emisfera dreapta), care ne-a fost implantat in cursul conditionarii(instruirii; educatiei).

Traditia din taoism si din buddhismul zen se refera la inutilitatea slefuirii oglinzii mentale, fiindca oricat am slefui o caramida (aluzie si la imperfectiunile planului grosier in care este situala mintea) ea va reflecta in definitiv tot umbre, tot o realitate secunda.

Va recomand sa vedeti videoclipul de mai jos care ilustreaza acest lucru

Holographic Universe ( Part 1 of 2 ) its all illusion

 

Holographic Universe ( Part 2 of 2 ) its all illusion

 

Suntem prizonieri intr-o realitate secunda, fara contact cu adevarata realitate(exact ca in alegoria pesterii lui Platon); percepem doar impulsuri, pe care le transformam in imagini;

Suntem prizonieri ai unei conditionari, care ne face captivi ai unei realitati proiectate in interiorul creierului nostru, despre care credem ca este insasi realitatea.

Propria noastra interpretare a realitatii nu este realitatea insasi, ci o proiectie a ei pe ecranul mental, pe peretele pesterii, despre care vorbea Socrate.

Nu doar spatiul, ci si propriul nostru corp este o imagine proiectata pe ecranul mental. Vorbim despre o lume exterioara, cand in realitate nu cunoastem decat o lume interioara, a proiectiilor din interiorul pesterii intunecate.

Nu putem fi siguri ca o lume exterioara exista cu adevarat in afara acestei iluzii, pana cand nu ne trezim.

Singura realitate pe care o cunoastem si la care putem reactiona, in regimul de functionare mijlocita, este o lume a perceptiilor, o lume a impulsurilor numite de Patanjali: "vrittis"(lit.: "vartejuri; oscilatii; unde cerebrale").

O functionare nemijlocita in domeniul cognitiv si efector (al actiunii) se petrece la trecerea in regimul de functionare nondualista, holografica sau divina (cand dispare separarea subiect-obiect).

Fiinta umana trezita (iluminata) poate functiona stabil in acest regim. Celelalte fiinte umane simt gustul indumnezeirii doar in momentele de transa mistica(samadhi) sau in rarele clipe in care sunt rapiti sau abandonati in fluxul de iubirii autentice.

Reality is a holographic Illusion: defined by our five senses

 

The holographic universe proves that the physical world we believe is real is in fact an illusion, an inner projection. Energy fields are decoded by our brains into a 3D picture, to give the illusion of a physical world

Cartea "Puterea lui ACUM"("Power of NOW") a lui Eckhart Tolle nu a putut fi inteleasa la adevarata ei valoare fara intelegerea conceptului de realitate secunda(temporala; unde se manifesta succesiunea si timpul) in care suntem prizonieri pana la trecerea in realitatea atemporala a lui ACUM in care succesiunea si timpul se suspenda(realitatea sincronicitatii).

Cei ce au citit Aforismele lui Patanjali(Yoga Sutra), in care sunt descrise regulile de aliniere pt a obtine eliberarea(moksha) au vazut ca se cauta stingerea identificarii cu cele cinci categorii de proiectii, de umbre sau de impulsuri mentale(vrittis), care ne umplu si ecraneaza(invaluie) sau opresc perceptia nemijlocita a realitatii. Redam mai jos traducerea celui de-al doilea aforism unde este indicat obiectivul tactic, calea prin care se poate realiza scopul strategic: alinierea, conjunctia, restabilirea legaturii cu realitatea divina:

YS 1.2. eka/dvau/yoga? citta-v?tti-nirodha? /yogas chitta vritti nirodhah

Traducerea convergenta/ConvergentTranslation:

R: Yoga(starea de aliniere, de unificare sau centrare) [se realizeaza prin]stingerea (nirodha) [golirea, vidarea, oprirea constienta (a procesului de identificare cu)] vrittis (vartejurile; impulsurile; fluctuatiile; valurile; oscilatiile, gandurile; emotiile; umbrele proiectate) din chitta (minte)[pe ecranul mintii; peretele pesterii lui Platon]; Nota 1

E: Yoga(the state of alignment in which we are aligned, unified or centered) [is realised by ]extinction (nirodha)[stilling; cessation; restriction; suppression (in the sense of continual and vigilant watchfulness) of the identification with] the fluctuations (vrittis) [activities, modifications, impulses, the thought forms, workings; projected shadows] of the mind (chitta)[ the screen of the mind; the wall in Plato's Allegory of the Cave];

F: Le Yoga (l'etat centre, unifie ou aligne) [est realise par ] l'extinction (nirodha) [l'arret; interruption, restriction, suspension) [de l'identification avec les] vritti (agitation, modifications, perturbations, fluctuations, impulsions, mouvements, l'activite automatique; les projections des ombres sur le mur de la caverne de Platon) de chitta (mental; esprit, pensee; conscience peripherique; l'ecran mental; le mur sur lequel les ombres sont projetees dans l'allegorie de la Caverne de Platon);

S: Yoga (el estado de alineacion ; el estado unificado, centrado) [se logra mediante la] extincion (nirodha)[ restriccion, supresion; inhibicion; cesacion o quietud mental; estado de cesacion de la identificacion con todo el contenido mental y con] vrittis (fluctuaciones mentales, modificaciones mentales, agitacion, pensamientos, emociones y sensaciones fluctuantes; las sombras proyectadas sobre la pared de la caverna ; proyecciones del mundo de los hombres y de las cosas que son falsas) la de la chitta (mente; la pared del fondo de la caverna en la Alegoria de Platon);

 

MIRAHORIAN: AFORISMELE LUI PATANJALI DESPRE YOGA(ALINIERE, CONJUNCTIE)
YOGA SUTRA OF PATANJALI- THE INNER REVOLUTION
YOGA SUTRA OF PATANJALI/PATANJALI'S YOGA APHORISMS
MIRAHORIAN: AFORISMELE LUI PATANJALI

Vizualizări: 147

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor