altmarius

cultură şi spiritualitate

Festivalul Operelor Independente, ediţia a 2-a (19 – 26 mai)

IAŞI

Dl. Mahieux a lucrat în producţia de operă pentru multe alte companii şi festivaluri din Europa şi Statele Unite, la Opéra de Paris, Riga National Opera, Dallas Opera, Opéra de Marseille, Juilliard School, Stuttgart Opera, Théâtre des Champs-Elysées, Opéra de Lille, Théâtre du Châtelet, Opéra de Bordeaux, Spoleto Festival, Wildbad Rossini Festival and Teatro Valli in Reggio Emilia. Astfel, dl. Mahieux a lucrat şi a pregătit artişti celebri ca Cecilia Bartoli, Natalie Dessay, Olga Borodina, Isabel Leonard, Patrizia Ciofi, Sandrine Piau, Ludovic Tezier, Lawrence Zazzo şi Michael Spyres. Ca pianist şi clavecinist, a lucrat sub bagheta unor dirijori ca Emmanuel Villaume, Marc Minkowski, Emmanuelle Haïm, Daniel Oren, Jean-Christophe Spinosi şi Thomas Hengelbrock. Ugo Mahieux a acompaniat cursuri de măiestrie ale unor artişti celebri: Raina Kabaivanska, Renato Bruson, Ann Murray şi Luciana Serra. Ugo Mahieux a apărut de asemenea în reclame ca La Gazzetta de Rossini, la Naxos, iar ca professor de dicţie şi vorbire, i-a pregătit pe mezzo-soprana Karine Deshayes şi tenorul Topi Lehtipu pentru „Vivaldi, Arie per tenore”(Naïve Label). Alte angajamente includ rezidenţe didactice la Artescenica şi SIVAM 2017/18, în Mexico, Williamsburg Opera, Savannah Festival, Dallas Opera şi Paris Opera, şi concerte la Hong Kong. Recent, a susţinut concerte în Franţa, Italia şi Letonia cu violonista italiană Olivia Steindler.

În perioada 19-26 mai se desfăşoară la Iaşi a doua ediţie a Festivalului Operelor Independente, organizat de Ateneul Iaşi, principal iniţiator fiind regizorul de teatru şi operă Alexandru-Radu Petrescu, de la Univeristatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi. Participă cu spectacole trupe independente şi formaţii studenţeşti de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar la Gala decernării premiilor din 26 mai, orchestra Facultăţii de Muzică a Universităţii George Enescu. Toate spectacolele încep de la ora 19.00, cu excepţia Nopţii Furtunoase de Paul Constantinescu, de miercuri, 23 mai, care începe de la ora 16.00.

Iată şi programul:

Primele 3 spectacole vin de la Cluj:

Sâmbătă, 19 mai, Extrinsec, spectacol de muzică veche românească, regia Adonis Tanţa, trupă independentă.

Duminică, 20 mai, Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, regia Tiberius Simu, de la Academia de Muzică din Cluj.

Luni, 21 mai, Îndrăgostiţii cu acelaşi nume de W.A. Mozart, regia Ina Hudea de la aceeaşi academie

Urmează două seri în care regia spectacolelor este semnată de Daniel Prallea Blaga. Marţi, 22 mai, au loc două spectacole, Motanul Încălţat de Cornel Trăilescu, şi Imagini de la ţară de Tiberiu Brediceanu. Ambele interpretate de  trupa Doppler Constantin din Bucureşti.

Miercuri, 23 mai de la ora 16.00 are loc O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, a aceluiaşi regizor Daniel Prallea Blaga, interpreţi – studenţii Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Joi, 24 mai urmează tot de la Universitatea din Bucureşti Don Giovanni de W.A. Mozart, regia Anda Tabacaru, iar Vineri, 25 mai, îl vom reîntâlni la Iaşi pe baritonul Ştefan Ignat, interpetul rolului Oedipe din opera enesciană, care va susţine spectacolul lecţie Oedipe pe înţelesul tuturor, un eveniment marca Muzeul Naţional George Enescu din capitală.

Joi, 26 mai are loc Gala decernării premiilor.

 

În perioada festivalului are loc şi evenimentul intitulat Work in Progress Rossinian Opera, susţinut de Vlad Iftinca şi Ugo Mahieux.

VLAD IFTINCA face parte în prezent din ansamblul muzical al Metropolitan Opera pentru stagiunea 2017-2018. În perioada 2007-2014, a fost maestru pianist în prestigiosul Lindemann Young Artists Development Program, sub egida Metropolitan Opera. Născut în Iaşi, a început studiile sub îndrumarea pianistei Adriana Bera, apoi a continuat la Școala Superioara de Muzică Reina Sofia din Madrid și la Juilliard School din New York. La Metropolitan Opera, a lucrat ca pianist în ultimii doisprezece ani sub bagheta unor  dirijori precum Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Marco Armiliato, Sir Andrew Davis, James Levine, James Conlon și Maurizio Benini.  Vlad Iftinca a colaborat în recital cu artişti distinşi precum Dame Kiri Te Kanawa, Deborah Voigt, Thomas Hampson, Luca Pisaroni, Joan Rodgers, Isabel Leonard, Erin Morley, Matthew Rose și Elza van der Heever. A cântat în săli de renume ca Auditorio Nacional din Madrid, Max Joseph Saal din Munchen, Palau des Arts din Valencia, Soirées Musicales d’Arles din Franța, Festivalul de muzică de la Beijing, Centrul Kennedy din Washington DC, Carnegie Hall, Seoul Arts Center, Hong Kong Arts Festival, seria „Virtuoso” din Salt Lake City și Ravinia Festival Recital Series. Ca dirijor, a condus spectacole la Frankfurt Opera, Deutsche Oper am Rhein, Opera din San Antonio, TriCities Opera, Opera on the Avalon, Juilliard School şi Opera Naţională Română din Iaşi. A lucrat la Spoleto Festival USA, Aspen Music Festival și Savannah Voice Festival. În 2017, Vlad Iftinca a lansat împreuna cu Lisette Oropesa înregistrarea live a recitalului lor intitulat ”Within/Without”, extrem de elogiat de critica internaţională. Angajamentele de viitor ca dirijor includ Cenerentola de Rossini la Frankfurt Oper și Opera Stuttgart, ca pianist profesor la Savannah Voice Festival şi la SIVAM din Mexico City, de asemenea va fi maestru corepetitior la Metropolitan Opera, Teatro dell’Opera din Roma şi la Dallas Opera.

Franco-italianul Ugo Mahieux s-a născut într-o familie de artişti din Napoli. A studiat pianul la  Conservatorul de Muzică San Pietro a Majella din Napoli şi istoria artei la ‘Federico II University’. A studiat clavecin şi muzică barocă în Italia, la ‘Centro di Musica Antica la Pietà dei Turchini’, cu Antonio Florio. Ca acompaniator s-a specializat cu Irene Kudela, Margaret Singer, Robert Kettelson şi Enza Ferrari. In 2008 a intrat la ‘Atelier Lyrique’ de la Opera din Paris, unde a început să lucreze în producţia unor opera de la Palais Garnier şi Opéra Bastille şi a avut recitaluri la Auditorium din Louvre şi Palais de l’Elysée, Institutul Cultural Francez din Londra şi Villa Medici din Roma sau Hospices de Beaune, printre altele.

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

197 state 

(ultimul: Anguilla)

Numar de steaguri: 260

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 45

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

28 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor