altmarius

cultură şi spiritualitate

Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc 2018 și Universitatea de Vară de Muzică Veche, ediția a XI-a

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 7 Iulie 2018 , ora 16.14

Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita și Primăria Municipiului Miercurea Ciuc organizează între 8 și 15 iulie 2018 unul dintre cele mai remarcabile evenimente culturale din regiune, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, inițiat în anul 1980. Începând din 2008, Festivalul este membru al Reţelei Festivalurilor Europene de Muzică Veche (REMA), iar în 2015 a intrat în categoria marilor festivaluri continentale, prin afilierea la European Festival Association, organizație aflată sub egida Uniunii Europeană, care a acordat Festivalului onoranta etichetă „Europe for Festivals, Festivals for Europe” (EFFE), statut reînnoit și pentru perioada 2017–2018.

Directorul artistic al Festivalului este flautistul dr. IGNÁC CSABA FILIP, profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii Transilvania din Brașov, alături de care se vor afla colegii din echipa entuziastă și experientată a Centrului Cultural Judeţean Harghita, precum și un număr mare de colaboratori și voluntari.

Edițiile anterioare ale Festivalului au avut o durată de patru zile, însă anul acesta programul se întinde pe opt zile. Dacă, la edițiile precedente, Festivalul a avut drept teme muzica veche germană sau muzica barocă franceză, anul acesta tema centrală este muzica veche iberică, Spania fiind leagănul unor creații muzicale unice, caracterizate printr-un ritm aparte, o mixtură originală de elemente provenind din mai multe culturi și, nu în ultimul rând, o pasiune devenită proverbială. Așa încât nu este deloc surprinzător că motto-ul acestei ediții este „Música apasionada” / „Muzica pasională”.

Pe lângă numeroase prelegeri și concerte, vor face parte, de asemenea, din programul Festivalului și alte tipuri evenimente: prezentare de carte, proiecție de film, degustare de vinuri spaniole, prezentare de instrumente, expoziție, evenimente organizate cu prilejul anului jubiliar dedicat Regelui Matia Corvin (575 ani de la naștere și 560 de ani de la urcarea sa pe tron). Pe lângă acestea, vom marca a zecea aniversare a înființării Orchestrei Baroce a Festivalului, care va interpreta celebrul oratoriu „Patimile după Matei” de J. S. Bach. A trecut un deceniu, a crescut o generație, astfel încât printre membrii orchestrei vom regăsi și foști studenți ai Universității de Vară de Muzică Veche din Miercurea Ciuc. Producție proprie a Festivalului, oratoriul va putea fi ascultat și de publicul iubitor de muzică veche din București și Brașov.  Concertele Orchestrei Baroce a Festivalului sunt realizate în colaborare cu Musica Barcensis.

Anul acesta avem invitaţi din Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Spania, Suedia și Olanda, dar vor fi prezenți și tineri muzicieni talentați sau formații consacrate de muzică veche din țară.

Principala locaţie a Festivalului va fi Cetatea Mikó, la care se adaugă diferite biserici din Miercurea Ciuc, dar vor fi organizate evenimente și la Cinematograful Miercurea Ciuc, în sălile Colegiului Național „Márton Áron”, în clubul și holul Centrului Cultural Județean, cât și în pieţe publice. Vor avea loc concerte și în alte localități: Siculeni, Brașov și București.

Festivalul în cifre: 8 zile; 12 locaţii; artiști din 8 ţări; 14 formaţii; 24 de concerte; 1 concert de muzică stradală; 2 prelegeri; 1 prezentare de carte; 1 proiecție de film; 1 degustare de vinuri spaniole; 1 prezentare de instrumente; 1 expoziție.

Universitatea de Vară de Muzică Veche în cifre: 6 zile; 10 cursuri de măiestrie + 2 cursuri opționale pentru toți participanții; 2 prelegeri publice; 11 profesori; 7 colaboratori; aprox. 90 de participanți înscriși din 4 ţări (Austria, Slovacia, Ungaria și România).

Ca și în anii precedenți, Asociația Cultura Nostra și Departamentul pentru Relații Interetinice oferă burse pentru 10 tineri, care vor putea participa gratuit la Universitatea de Vară de Muzică Veche. Mulțumită generozității Ansamblului Il Cigno (Italia), încă doi studenți vor putea participa la cursuri ca bursieri.

Este o noutate că în acest an există concerte ale Festivalului cu taxă de intrare. Prețul biletelor este cuprins între 5 și 20 de lei, dar unele evenimente rămân gratuite. Biletele se pot achiziționa la fața locului sau la cinematograf.

Știrile și informaţiile despre Festival vor fi actualizate în permanenţă pe pagina web (www.regizene.ro) și pe pagina Facebook (FB/Csikszeredai.Regizene.Fesztival) a Festivalului.

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor