altmarius

cultură şi spiritualitate

Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti: Noutăţi editoriale despre papa Francisc

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul editurii, www.editura-arcb.ro sau al Librăriei "Sfântul Iosif", www.librariasfiosif.ro. Comenzile se fac prin Librăria "Sfântul Iosif" din Bucureşti, str. G-ral H.-M. Berthelot 19, 010164 Bucureşti, tel. 021/2014575; libraria@arcb.ro; www.librariasfiosif.ro

Alexandre Awi Mello în dialog cu Papa Francisc

"Maria - e Mama mea!" Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului 
EARCB, Bucureşti 2019 
Format 14,5x20,5cm; 288 pag. Preţ: 28 lei

Încă de la începutul pontificatului, papa Francisc (n. 1936, Buenos Aires) i-a surprins pe toţi cu personalitatea lui simplă şi cuceritoare. Deşi s-a scris mult despre el, lipsea analiza unei dimensiuni fundamentale a credinţei şi acţiunii sale pastorale: relaţia cu Sfânta Fecioară Maria.

Pornind de la un interviu personal acordat părintelui A. Mello, cartea de faţă descrie întâlnirile papei cu Maica Domnului, evlavia deprinsă de mic la şcoală şi în familie, rugăciunile preferate, valoarea sanctuarelor mariane şi a pietăţii populare. Prin toate acestea, volumul atinge teme de actualitate precum participarea creştinilor la viaţa socială şi rolul femeilor în Biserică.

"Cartea este scrisă cu inima. Sunt fericit că mărturia mea a slujit pentru a da laudă Maicii noastre." - Papa Francisc

Autorul: Părintele Alexandre Awi Mello (n. 1971, Rio de Janeiro) a fost hirotonit preot în 2001 în cadrul Institutului Secular din Schönstatt. Este licenţiat în teologie şi doctor în mariologie. În mai 2017, Papa Francisc l-a numit secretar al Dicasteriului pentru Laici, Familie şi Viaţă, din Vatican.

*

Feliciano Innocente, Papa Francisc - Papa Fericirilor 
EARCB, Bucureşti 2019 
Text: Feliciano Innocente. Ilustraţii: Osservatore Romano; Ed. Velar 
Format: 11,50 x 20,50 cm, 48 pagini color. Preţ 10 lei

Papa Francisc este primul pontif roman care vine din Americi, mai exact din Argentina, ţara în care s-a născut. Părinţii lui, însă, erau amândoi italieni. Aşadar, după cum s-a prezentat el însuşi de la balconul Bazilicii Vaticane, papa vine "aproape de la capătul lumii". Dar rădăcinile îi sunt italiene. Originea papei Francisc exprimă universalitatea Bisericii care, aşa cum spunea scriitorul Alessandro Manzoni, se întinde "de la o mare la alta".

(...) Primele gesturi făcute de el ca papă au trezit simpatie în lumea întreagă, printre credincioşi şi necredincioşi deopotrivă.

A uimit faptul că înainte de a da prima sa binecuvântare, papa i-a rugat pe cei prezenţi în Piaţa San Pietro să se roage în tăcere pentru el, ca Dumnezeu să-l binecuvânteze. Şi avem cu toţii şi azi în inimi imaginea papei care, în dimineaţa de după alegerea sa, merge să depună personal un buchet de flori la statuia Maicii Domnului cunoscută drept Salus Populi Romani, din Bazilica Sfânta Maria Mare din Roma, şi rămâne îndelung în rugăciune. Fericită a fost şi alegerea de a merge să celebreze Liturghia din Joia Sfântă într-o închisoare pentru minori, unde a spălat picioarele a 12 deţinuţi, între care se afla şi o tânără musulmană.

Există o mare pasiune în inima acestui papă: aceea de a-l vesti pe Cristos lumii noastre, unde Dumnezeu are prea puţin loc în gândurile şi inimile oamenilor de azi. Dar fără Dumnezeu nu este lumină, nu este bucurie, nu este viitor.

Urez o largă difuzare acestei publicaţii care ilustrează personalitatea şi primii paşi ai papei Francisc, un papă cu cap de iezuit, dar franciscan cu inima şi în modul său de a se comporta.

+ Cardinal Giovanni Battista Re

reeditări

Papa Francisc, Corupţie şi păcat 
Editura ARCB, Bucureşti 2013 
Format: 14,50 x 20,50 cm, 48 pagini 
Preţ: 6 lei

"Corupţia nu este un act, ci o stare personală şi socială în care omul se obişnuieşte să trăiască" (Papa Francisc)

"Descriind starea omului corupt şi mecanismele prin care se ajunge acolo, cartea Papei Francisc interpelează într-un mod cu totul aparte: te simiţi vizat ca persoană, îţi dai seama că nici tu nu eşti străin de această boală, şi totodată înţelegi că boala îi poate atinge pe toţi. Această carte ar trebui tipărită în câte un exemplar pentru fiecare român." (ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti)

Papa Francisc (Cardinal Jose Mario Bergoglio SJ) s-a născut în 1936 în Argentina din părinţi imigranţi italieni. La 22 de ani îşi începe noviciatul în Ordinul Iezuit. Preot, episcop şi mai apoi cardinal, este de mai multe ori ales preşedinte al Conferinţei Episcopale argentiniene şi Ordinariusal credincioşilor catolici de rit oriental. Se remarcă prin sobrietatea vieţii şi atitudinea în favoarea celor săraci. "Poporul meu - spunea papa pe când era episcop de Buenos Aires, o dieceză cu peste trei milioane de locuitori - este sărac, iar eu fac parte din el". În ziua de 13 martie 2013 este ales papă, primul suveran pontif de pe continentul american.

*

Papa Francisc, Educaţia - pasiune şi devotament. Provocări pentru educatorii creştini 
EARCB, Bucureşti 2019, ediţia a II-a revizuită 
Format 14,5x20,5cm; 152 pag. Preţ 14 lei

Sentimentul de neapartenenţă care predomină în cultura contemporană suscită nevoia de a-l reîntâlni pe Tatăl. Noi, cei care căutăm să trăim în fiecare zi în prezenţa lui, ne bucurăm şi de mângâierea altor prezenţe... Mame şi taţi - după trup sau în Duhul (Mt 16,17) - ne însoţesc, ne ghidează paşii, ne sprijină prin tăcerea sau cuvintele lor, ne ajută să ne ridicăm când ne împleticim şi ne învaţă tainele căii...

Coborând în profunzimea misiunii noastre de zi cu zi şi ridicând întrebări forte privind condiţia noastră de educatori creştini, însemnările papei din vremea când era cardinal şi primat al Argentinei ne deschid o poartă spre realitatea prezentului, cu greutăţile, oportunităţile şi provocările sale, şi ne arată o direcţie.

Această direcţie ne invită să ne revedem viaţa de credinţă şi condiţia de cetăţeni implicaţi activ în construirea Împărăţiei lui Dumnezeu între graniţele istorice ale naţiunii proprii, pornind de la vocaţia noastră.

*

Papa Francisc, Educaţia: în slujba vieţii. Propuneri pentru vremuri grele 
Editura ARCB, Bucureşti 2014 
Format: 14,50 x 20,50 cm, 128 pagini, Preţ 14 lei

Volumul este alcătuit din trei meditaţii adresate formatorilor catolici în trei ani consecutivi, pe temele:

1. Utopie şi creativitate ca formă a speranţei şi factor de progres;

2. Isus, Înţelepciunea întrupată a lui Dumnezeu, ca sursă de bucurie şi realizare în viaţă;

3. Finalitatea educaţiei - omul matur.

Obiectivul nostru nu este doar să formăm indivizi utili societăţii, ci să educăm persoane care să poată să o transforme! (...) Ori suntem capabili să formăm bărbaţi şi femei cu această mentalitate, ori vom fi dat greş în misiunea noastră. (Papa Francisc)

*

10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor 
Editura ARCB, Bucureşti 2018 
Format: 10,50 x 14,90 cm, 16 pagini 
Preţ 3 lei

Broşura, destinată lecturii particulare sau discuţiilor în grup, reuneşte zece teme de meditaţie propuse de Papa Francisc cu ocazia întâlnirilor sale cu tinerii.

Pune-l pe Cristos în viaţa ta. O spun anume pentru tine: «Pune-l pe Cristos în viaţa ta!» El te aşteaptă: ascultă-l cu atenţie şi prezenţa lui îţi va înflăcăra inima. Lasă-te căutat de Isus, lasă-te iubit de Isus: e un prieten care nu dezamăgeşte. Pentru a-l urma pe el, trebuie să te decizi să schimbi canapeaua cu o pereche de tenişi care să te ajute să mergi pe drumuri la care nici n-ai visat vreodată. (Papa Francisc)

*

Michelina Tenace (coord.), De la cui la cheie. Teologia fundamentală a Papei Francisc 
Editura ARCB, Bucureşti 2018 
Format: 14,50 x 20,50 cm, 144 pagini. Preţ 14 lei

Loc al întâlnirii şi al dialogului între credincioşi şi necredincioşi, teologia fundamentală are astăzi un martor şi un maestru care atrage şi intrigă: Francisc, un papă care cere Bisericii să iasă la periferiile existenţiale ale omului contemporan. Confruntat cu o teologie care în viaţa concretă prea adesea apare seacă, lipsită de sevă, ca şi cum ai roade un cui, papa Francisc propune şi îşi doreşte în schimb o teologie ca o cheie care deschide. O cheie către comoara Bisericii, pentru a o dărui omenirii: o teologie ca "loc" de întâlnire şi fraternitate. Profesorii Facultăţii de Teologie Fundamentală Universităţii Pontificale Gregoriana au acceptat provocarea de a face teologie împreună, în Biserică şi pentru lume, pornind de la Magisteriul papei Francisc.

Filosofia şi teologia ne îngăduie să dobândim convingerile care structurează şi fortifică inteligenţa, care luminează voinţa... Dar acestea nu vor aduce roade decât dacă le facem păstrând o minte deschisă şi stând în genunchi. Teologul care se complace în gândirea sa completă şi închisă este un mediocru. Un teolog bun, un filosof bun are o gândire deschisă, adică incompletă, mereu deschisă la acel maius ("mai mult") al lui Dumnezeu şi al adevărului, în continuă dezvoltare. (Papa Francisc)

Liana Gehl

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poştale aferente expedierii):

  • prin poştă: Librăria Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, 26; 700064-Iaşi;
  • prin fax: 0232/211527
  • prin telefon: 0232/212003, interior 41: de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria; www.catholica.ro

* * *

Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor