altmarius

cultură şi spiritualitate

Cinema experimental multipremiat din Austria, la BIEFF 2012 !

Informaţii culturale

Cinema experimental multipremiat din Austria, la BIEFF 2012 !

Miercuri, 10 Octombrie 2012 
 
Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) 2012 prezintă publicului românesc câteva dintre scurtmetrajele austriece care s-au bucurat de cel mai mare succes de festival din ultimii ani, titluri de excepție, premiate în întreaga lume, din portofoliulSIXPACKFILM, cel mai important distribuitor de cinema experimental și artă vizuală din Austria.   
SIXPACKFILM este o instituție non-profit al cărei principal scop este promovarea activă pe plan internațional și național a cinema-ului contemporan austriac. Cu peste 20 de ani de experiență,SIXPACKFILM colaborează cu mai mult de 200 de festivaluri din întreaga lume, colaborare ce are ca efect peste 500 de selecții și premii pe an. SIXPACKFILM e de asemenea extrem de activă în domeniul distribuției și expunerii filmului experimental austriac și are o impresionantă arhivă în care se regăsesc majoritatea reprezentanților importanți ai avangardei austriece. 

SIXPACKFILM este prezent în București atât prin selecția sa unică de filme, cât și prin participarea doamnei Brigitta Burger-Utzer, directoarea instituției, profesionist de top din zona cinema-ului experimental și a artelor vizuale și membru al Juriului BIEFF 2012.Colaborarea BIEFF cu SIXPACKFILM este posibilă datorită sprijinului generos oferit deForumul Cultural Austriac. 
  
Din remarcabila selecție pe care SIXPACKFILM o prezintă publicului bucureștean, amintim: 
  
Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film EFA ale Festivalului Internațional de Film de la Veneția 2011 și câștigător al Premiului pentru Cinema Inovativ la Diagonale Film Festival Austria 2011HYPERCRISIS e o acidă și plină de umor critică socială, a cărei acțiune se petrece într-o fostă casă de vacanță pentru cineaștii sovietici, ce a fost redeschisă în prezent pentru a găzdui scriitori. Dar nici acum instituția nu pare să funcționeze cu mai mult succes decât în trecut. Singurul artist de pe lista invitaţilor e un poet din vremurile promiţătoare ale perestroikăi, care încearcă de multă vreme să depăşească o continuă criză creativă. „Ironia, aparenta lejeritate și melancolia filmului, modul în care acest spațiu auto-distructiv este adus din nou la viață - toate acestea au convins juriul să acorde Premiul pentru Cinema Inovativ filmului HYPERCRISIS” (motivația Juriului Diagonale 2011). 

Unul dintre cele mai savuroase titluri ale selecției și favorit al publicului la festivaluri importante precum 
Rotterdam, Upsalla, São Paolo, Hamburg, Semana de Cine Experimental de Madrid etc, APNOE descrie, la un prim nivel, o zi obișnuită din viața unei familii. Însă, confruntându-se cu un alt tip de gravitație (fiind scufundați în apă în sensul propriu), protagoniștii întâmpină o dificultate serioasă în a se raporta la viața de zi cu zi. Ansamblul familial devine instabil, iar structura ierarhică din interiorul familiei începe să se dezintegreze. O microdramă absurdă, cu influențe de slapstick comedy, care vorbește despre disfuncționalitățile și lipsa de comunicare din interiorul nucleului social care se presupune că este familia.    
  
Având premiera internațională la 
Berlinale 2011 și prezentat apoi în prestigioase festivaluri precum Sundance, Sarajevo, Namur, Hamburg și multe altele, STICK CLIMBING este o demonstrație de virtuozitate cinematografică ce invită publicul într-o călătorie periculoasă: o plimbare liniștită printr-un sat devine pe nesimțite o ascensiune imposibilă pe o stâncă verticală. Camera de filmat nu pare impresionată de traseul sinucigaș și continuă să filmeze chiar și în timpul urcării care sfidează gravitația. Evadarea pare a fi tema principală a acestui scurt-metraj, gândit ca un plan-secvență de 14 minute filmat din punctul de vedere al unui personaj invizibil. „Momentul în care ne aflăm față în față cu stânca este clenciul filmului, o formă de eliberare - neșteptată, provocatoare și imposibilă. În final, chiar dacă observăm tăieturile invizibile de montaj din cadrul-secvență, sentimentul pe care îl încercăm în timp ce privim satul rămas în depărtare este unul de mândrie și eliberare.” (A. Dobresc, BIEFF 2012) 
  
Proiectat până în prezent în 32 de festivaluri internaționale (printre care Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam IDFA, Tampere, Basel, Dresda etc.), BODY TRAILare la bază un performance realizat în Viena în care sculpturi din corpuri umane sunt plasate pe străzile orașului. Această intervenție urbană multi-stratificată, ce alternează între umor suprarealist și sumbre viziuni ale unor posibile atacuri teroriste, a fost transformată de cei doi regizori, Michael Palm și Willi Dorner, într-un experiment cinematografic cu totul special. „Privim corpul uman ca pe un instrument prin care explorăm dimensiunile spațiale. Sculpturi realizate din corpuri, care se schimbă și se adaptează în funcție de mediu, creează noi perspective și moduri de înțelegere ale arhitecturii și ale spatiului urban”,au declarat cei doi autori. 

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine şi susţinut de Centrul Național al Cinematografiei, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică București, Universitatea Națională de Artă, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporaines, Unifrance, JTI, Romania Film, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Kraftmark. 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemarx, Filmreporter, Cinefan, HBO, B365, Liternet, Artactmagazine, Metropotam.ro, Filmetari, VeiozaArte, 121, Urban.ro, Hotcity.ro, Studentie.ro, Port.ro, Hipmag.ro, iFestival.ro. 

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor