altmarius

cultură şi spiritualitate

Cea de a VI-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB)

Evenimente

Eveniment literar

Marţi, 3 Decembrie 2013 , ora 16.03 
 
Cea de a VI-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB)
 „Daca ne-am propus ceva in legatura cu festivalul nostru «de buzunar», a fost sa construim un loc unde scriitorii sa se simta bine. Sa se simta cu adevarat bine, sa retina Bucurestiul ca pe acel oras unde vrei sa revii cu drag. FILB a fost locul si bucata de timp in care am reusit sa facem citeva sute de oameni sa vibreze in fata unui scriitor. Va invitam sa repetam aceasta experienta si in acest an”, a declarat Bogdan-Alexandru Stanescu, presedintele FILB
 FILB: cel mai important festival international de literatura, independent, din România
 Pentru prima data in istoria sa, FILB a facut posibil un schimb cultural, prin intermediul unui parteneriat semnat cu Uniunea Scriitorilor din Croatia:  prozatorii români Radu Pavel Gheo si Razvan Petrescu au fost invitati la Zagreb, iar scriitorii Robert Perišić si Marinko Koščec vin la FILB
  Programul, pe zile, al editiei din acest an, pe www.filb.ro
In mai putin de o saptamina, in capitala, va avea loc cea de a VI-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB), un proiect independent, initiat in 2008, de Oana Boca (manager cultural), alaturi de scriitorii Bogdan-Alexandru Stanescu si Vasile Ernu.
Editia din acest an prilejuieste iubitorilor de literatura din Bucuresti intilnirea cu nume importante ale literaturii contemporane, din Marea Britanie (Sarah Dunant), Israel (Zeruya Shalev, Eyal Megged), Croatia (Marinko Koščec, Robert Perišić), Ungaria (Andrea Tompa), Serbia (Srđan Srdić), Jamaica (Kei Miller) si România (Corina Sabau, Marin Malaicu-Hondrari, Andrei Dósa, Adrian Schiop), intr-o serie de evenimente care vor avea loc atit la Clubul Taranului din cadrul MTR (in serile de 4, 5 si 6 decembrie), cit si la librariile Carturesti si Humanitas Cismigiu (pe 3 decembrie), la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti (pe 5 decembrie) si la Muzeul National al Literaturii Române (pe 6 decembrie). 
„Daca ne-am propus ceva in legatura cu festivalul nostru «de buzunar», a fost sa construim un loc unde scriitorii sa se simta bine. Sa se simta cu adevarat bine, sa retina Bucurestiul ca pe acel oras unde vrei sa revii cu drag. FILB a fost locul si bucata de timp in care am reusit sa facem citeva sute de oameni sa vibreze in fata unui scriitor, ceva cu totul si cu totul diferit de o lansare clasica de carte. Am inceput ca niste amatori si cred ca am retinut din acel amatorism partea buna, adica entuziasmul, lipsa oricarei blazari. Pentru mine, FILB va ramine un spatiu sacru, o felie din decembrie cind vad aceleasi chipuri pe care se citeste asteptarea. O asteptare care ne obliga pe noi sa dam ce e mai bun. Citeodata ne-a iesit, iar cind nu s-a intimplat, am fost iertati cu generozitate”, a declarat Bogdan-Alexandru Stanescu, presedintele FILB.
Editia din acesta an a Festivalului a fost posibila cu sprijinul unor oameni si al unor institutii.
FILB a fost unul dintre proiectele care au strins bani pentru organizare la prima editie a Swimathon Bucuresti. In vara, Vasile Ernu (organizator), regizorul Thomas Ciulei si Andra Carbunaru (Libraria Bastilia) au inotat pentru FILB, reusind sa atraga zeci de sustinatori si banii necesari cumpararii unui bilet de avion.
Mai apoi, in lista sustinatorilor FILB, cel mai important festival international de literatura, independent, din România, s-au inscris o serie de institutii private si publice.
Pentru prima data in istoria sa, FILB a reusit sa atraga de partea sa doi sponsori. 
Casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii a fost prima institutie care a decis sa se implice  in sustinea acestei editii a FILB, devinind astfel primul sponsor oficial al Festivalului.
„Este laudabila incrincenarea cu care, an de an, organizatorii FILB işi propun sa ofere publicului din România creaţiile literare ale unor artişti contemporani, scriitori consacraţi de la noi şi din strainatate. Am fost impresionaţi de dedicarea acestor oameni şi ne-am regasit in demersul lor cultural. Vrem sa sprijinim talentul şi creativitatea, sa susţinem performanţa exprimata sub orice forma şi in orice domeniu iar FILB 6 este unul dintre proiectele care raspunde acestor obiective”, ne-a declarat Alina Pintica, Chief Marketing and Communication Officer al firmei de avocatura Ţuca Zbârcea şi Asociaţii.
Urmatorul gest de solidaritate cu FILB a venit din partea Fiterman Pharma.
„Ne-a placut proiectul inca de la inceput, de-acum 6 ani. Ne-a placut entuziasmul Oanei, motivatia lui BAS si mai ales tenisii rosii ai lui Marc. Asa ca, in acest an, ne-am luat inima-n dinti, lecturile la zi si  mergem la FILB. Si cu siguranta vom veni si la anul. Noua, celor de la Fiterman Pharma, ne plac la nebunie proiectele inedite si oamenii pasionati de ceea ce fac.” (Raluca Mâta, Brand Manager, Fiterman Pharma)
Si, tot pentru prima data in istoria sa, FILB a facut posibil un schimb cultural, prin intermediul unui parteneriat semnat cu Uniunea Scriitorilor din Croatia: prozatorii români Radu Pavel Gheo si Razvan Petrescu au fost invitati la Zagreb, iar scriitorii Robert Perišić si Marinko Koščec vin la FILB 6, cu sprijinul Centrului National al Cartii din cadrul ICR.
Festivalul Internaţional de Literatura de la Bucureşti (FILB), un proiect iniţiat de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stanescu şi Vasile Ernu si realizat, din 2012, intr-o echipa de 4 organizatori (alaturi de Ioana Gruenwald), este un proiect independent care a debutat in octombrie 2008. Un eveniment internaţional dedicat literaturii, ce poarta amprenta oraşului Bucureşti şi care işi propune sa aşeze Bucureştiul pe harta festivalurilor internationale de literatura europene. Incercam sa rescriem harta culturala a Europei, prin intilniri, ce includ lecturi publice, dezbateri şi dialog cu cititorii, intre scriitorii români şi invitaţii din strainatate. Diversitatea este conceptul ce sta la baza teoretica a intilnirilor, intenţia noastra fiind aceea de a deconstrui ideea preconceputa ca un trecut aşezat sub circumstanţe istorice asemanatoare va da naştere unor produse culturale identice.
FILB este, astazi, cel mai important festival internaţional de literatura, independent, din Romania.
Editia a VI-a – PARTENERI PRINCIPALI:
British Council, ArCub, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Centrul Natonal al Cartii, Institutul Maghiar, Ambasada Israelului in România, ICR, Clubul Taranului, Muzeul Literaturii Române, Carturesti, Traduki
SPONSORI:
Tuca Zbarcea si Asociatii, Propolis C
PARTENERI: 
Monitorul Oficial, Editura Tracus Arte, Editura Polirom, Editura Humanitas Fiction, Editura Cartea Româneasca, Ambasara Croatiei in Romania, Dacia, Shift
PARTENERI MEDIA PRINCIPALI: 
Digi 24, TVR2, Europa FM, Hotnews, Radio România Cultural, Hyperliteratura, Bookaholic
PARTENERI MEDIA: 
Observator cultural, stiriletvr.ro, Buna dimineata, Bucuresti!, BookMag, Dilema Veche, Semne bune, Literatura de azi, Sapte seri, 121.ro, Agentia de carte, infocarte, Societate si cultura, Accente, LiterNet

Vizualizări: 53

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor