altmarius

cultură şi spiritualitate

Lino Ventura

Printre cele mai importante realizari:

  • Misérables, Les
  • Armée des ombres, L'
  • Deuxième souffle, Le
  • Les aventuriers
  • Clan des Siciliens, Le
  • Garde à vue
Poster: Lino Ventura

postere alternative

Nume:
Lino Ventura Lino Ventura
Data nasterii:
14 Iulie 1919 1919-07-14
Locul nasterii:
Parma, Italia
Data decesului:
22 Octombrie 1987
Zodia:
Rac

Biografie Lino Ventura

Actorul francez de origine italiana Lino Ventura (Angiolino Joseph Pascal Ventura pe numele intreg) s-a nascut in orasul Parma ca fiu al lui Giovanni Ventura si al Luisei Borrini. In urmatorii ani se muta cu familia la in Franta la Paris. Intrerupe scoala la varsta de opt ani. Se casatoreste la 23 de ani cu Odette Lecomte avand impreuna patru copii si care-i va fi alaturi pana la moarte. In tinerete practica meseria de mecanic si face sport. Este campion la lupte stilul greco-romane. Un accident ii intrerupe cariera sportiva.

Corpul sau atletic si chipul dur atrage atentia regizorului Jacques Becker care in ciuda lipsei evidente de experienta a lui Lino, il distribuie in filme avand rol de gangster. Jean Gabin, este placut impresionat de tanarul partener si-l incurajeaza sa persevereze. Avand talent nativ pentru rolurile de film, Lino Ventura primeste din partea producatorilor distributii din ce in ce mai importante.

Gangster sau politist, aventurier sau luptator in Rezistenta,...

biografia completa

Filmografie:

  1. La route des 'Grandes gueules' (2001) .... Laurent
  2. Lino: un portrait de Lino Ventura (1996) ....
  3. Rumba, La (1987) .... Un caïd
  4. Sword of Gideon (1986) .... Papa
  5. 7ème cible, La (1984) .... Bastien Grimaldi
  6. Cento giorni a Palermo (1984) .... General Carlo Dalla Chiesa
  7. Ruffian, Le (1983) .... Aldo
  8. Misérables, Les (1982) .... Jean Valjean
  9. Espion, lève-toi (1982) .... Sébastien Grenier
  10. Garde à vue (1981) .... Inspector Antoine Gallien
  11. Sunday Lovers (1980) .... François Quérole (segment "The French Method")
  12. Homme en colère, L' (1979) .... Romain Dupre
  13. The Medusa Touch - Atingerea meduzei (1978) .... Brunel
  14. Un papillon sur l'épaule (1978) .... Roland Fériaud
  15. Cadaveri eccellenti (1976) .... Inspector Amerigo Rogas
  16. Adieu, poulet - Adio, detectivule (1975) .... Verjeat
  17. Cage, La (1975) .... Julien
  18. Gifle, La (1974) .... Jean Doulean
  19. Tough Guys (1974) .... Father Charlie
  20. L'emmerdeur (1973) .... Ralf Milan
  21. Silencieux, Le (1973) .... Clément Tibère
  22. Raison du plus fou, La (1973) .... Le deuxième motard
  23. Bonne année, La (1973) .... Simon
  24. Le Far-West (1973) ....
  25. Aventure, c'est l'aventure, L' (1972) .... Lino Massaro
  26. The Valachi Papers (1972) .... Vito Genovese
  27. Boulevard du rhum (1971) .... Cornelius von Zeelinga
  28. Fantasia chez les ploucs (1971) .... Sagamore Noonan
  29. Dernier domicile connu (1970) .... L'inspecteur principal Marceau Leonetti
  30. Armée des ombres, L' (1969) .... Philippe Gerbier

Vizualizări: 89

Comentariu publicat de silvian dobre pe Iulie 14, 2010 la 6:49pm
Comentariu publicat de Alexandru AMOQ pe Iulie 14, 2010 la 7:00pm
Mi-a placut,mult cinematografia franceza si,desigur Lino VENTURA.Acum unicul erou e superpolitistul hollywood-ian.Nu ma intereseaza.Alex AMOQ.
Comentariu publicat de Nicoleta Cimpoae pe Iulie 14, 2010 la 9:54pm
Actorul și personajele sale ...

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor