altmarius

cultură şi spiritualitate

Spânzuraţi-ne !!!

@Liviu Marian Pop

http://liviumarianpop.blogspot.com/2010/08/spanzurati-ne.html?utm_s...

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

l-aţi transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.

- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi- vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

Vizualizări: 127

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Vorbim,ne spunem păsurile,dar nu ne ascultă nimeni;fiecare îşi duce povara vieţii cum poate(unii ajung să nu o mai ducă) şi facem politica struţului;din când în când,câte un domn de pe reţea,ne mai ameniţă subtil şi viaţa merge mai departe,când grăbiş,cânt târâş;să facem ca albinele care zboară încoace şi încolo,căutându-şi hrana înflorile ce pot da miere şi care în urmă se aşează şi prânduiesc în facure tot ce au cules.
Domnule Dem,
Daca ati fi cit de cit atent, ati observa ca articolul este semnat - si nu de mine, altmarius - este si preluat de pe un blog, caruia i-am pus linkul, asa incit acest articol este evident ca NU imi apartine.
In schimb, cuvintele pe care le folositi (Scuipaci, de pilda) denota ca sunteti un sustinator fervent al unui anumit partid aflat la guvernare. Si eu exact asta incerc sa evit in acest NING; POLITIZAREA! Nu fiindca as fi multumit de cum a fost guvernata tara asta nu in ultimii 20 de ani, ci in ultimii 55 (pe care i-am trait eu!), fie ca societatea s-a numit socialista, socialista multilateral dezvoltata, socialista cu fata umana, capitalista, liberala sau cum naiba s-a mai numit.
Domnule Dem, in majoritatea comentariilor dvs., am detectat o oarecare violenta verbala. V-as ruga sa va revizuiti atitudinea, in caz contrar se poate strica inceputul unei prietenii virtuale. Sunt in aceasta retea oameni de toate culorile politice, de toate virstele (de la 20 la peste 80 de ani), de pe toate meridianele (comunitati romanesti de oriunde), si nu vreau sa ne facem de ris printr-un limbaj suburban.
Ascultati, domnule Dem, aceasta "otrava" mi-a fost oferita spre publicare, si de aceea am acceptat publicarea ei in "Cosul cu idei", deoarece stiam ca va incita la dezbateri. Daca puteam sa scriu eu, sau altii, ceva original, asta este o alta problema, care nu cred ca tine de competenta dumneavoastra.
Dar din nou faceti citeva observatii amendabile aici.
1) Politicienii sunt otova, chiar daca unii sunt autentici - se compromit prin asociere
2) Partidele sunt facaturi mafiote
As vrea sa va intreb: cunoasteti vreo forma a democratiei in afara partidelor? Credeti ca Frontul Unitatii Socialiste, pe vremea lui Ceausescu era mai putin o facatura mafiota? Ba chiar PCR?
Pe de alta parte, niciodata nu au avut acces la medii partide cum ar fi verzii (cu un candidat la presedintie absolut onorabil). Ar trebui o transformare fundamentala a societatii, la cdare noi ridicam prin acest NING o pietricica - astazi este mica, dar posibil ca peste citiva ani aceste pietricele sa inceapa sa trezeasca constiinta romanilor.
Ati observat ca in acest Ning chiar daca am facut politica, nu am dat niciodata nume? Nu am incriminat niciodata pe guvernanti sau opozitia. Daca Romania nu se afla in postura ei cea mai fericita, toti suntem egal vinovati - nu numai politicienii, care sunt emanatia noastra - ci si noi.
Eu cred ca in pofida deosebirilor de pareri care ne despart, putem ramine prieteni; si acceptati faptul ca are dreptul la cuvint si opozitia, fara sa o numiti "scuipaci"
Am o singura problema cu raspunsul dvstra anterior.... Nu am inteles asocierea pe care ati facut-o repetat cu Reteaua Literara. Nu suntem in concurenta, insa aceasta este reteaua Altmarius, tin la acest nume, si nu vreau sa fiu confundat. Am prieteni si in Reteaua Literara, si in Cititorul de Proza, si in alte retele Ning, cred ca prin aceste retele intr-adevar se pot pune bazele - in timp - unei constiinte sociale, de care romanii au cam fost lipsiti in ultimul secol.
Domnule Dem,
Revin intr-un mod cit se poate de explicit: sunt membru in Reteaua Literara, care este cu totul altceva decit reteaua Altmarius. Nu vreau sa fiu confundat, aceea este o retea a unui scriitor (Vlasin mi se pare) , asta este o retea pe care am construit-o din nimic impreuna cu o serie de foarte buni prieteni. Daca persistati in confuzie, imi pare rau dar va trebui sa ne despartim.
Inca o eroare: Nu ma consider decit ca parte a speciei umane si a speciei interlectuale. Ca parte a poporului roman, sunt ca un accident al istoriei, (puteam fi chinez sau din Togo-Togo, ca individ nu avea nici o importanta). Ca parte a speciei intelectuale, constat ca TOTI guvernantii care m-au condus au facut greseli impardonabile - iar dvstra acum ma tiriti intr-o discutie politica, de care sincer sa fiu, mi-e sila. Eu am preluat un material - bun sau prost, nu stiu - Ceea ce stiu este ca singurul care a reactionat ati fost dv., violent, de pe cealalta baricada;
Din păcate , domnule Dem, greşiti. La inceputul discuţiilor aţi dorit să profitaţi de acest spatiu pentru "ceva constructiv" ca într-un final, la numai 1 zi diferenţă de la prima postare, să devenţi chiar dvs "distructiv". Mi se pare că vă place să aveţi ultimul cuvânt în orice discuţie şi nu admiteţi că poate alţii ar fi de acord cu textul expus de moderator. Păcat, fiindca o polemică nu înseamnă neapărat combatere.Aţi monopolizat spaţiul crezând că vă aflaţi pe Reţeaua literară şi vă şi comportaţi ca onor prietenii dvs. de acolo: incisiv, onstentativ. Apăraţi cu atâta înverşunare clasa politică de conducere, încât răzbate intransigenţa dvs.faţă de temă sau faţă de realitatea expusă de autorul articolului. De aceea vă înverşunaţi împotriva contrapărerilor lui Credo sau altmarius.Reacţia dvs. poate fi blamatăfiindcă în momentul în care aţi expus-o a devenit oficială bun comun, cum s-ar zice, adică reprezintă punctul dvs. de vedere în faţa tuturor cititorilor acestor texte şi... nu cred că vă aduc vreun fel de laudă. Textele dvs. par a fi ca merele din poveste: frumoase, apetisante dar otrăvitoare, mai pe româneşte aveţi un limbaj elevat, dar... Îmi permit să citez ceva dintr-o afirmaţie a dvs."Greşesc, deci exist! iar greşelile sunt materia primă a progresului". Greşiţi repetat. Existenţa şi greşelile nu se condiţionează reciproc. Conform acestei teorii însăşi viaţa este o greşeală! Iar progresul nu se poate baza pe greşeli, fiindcă asta ar însemna REGRES! Eu din teoria dvs. înţeleg să apreciaţi sofismele şi că prin repetatele dvs." scăldări în propria dvs. lumină" v-aţi îndepărtat de mult de textul propus dezbaterii, şi vă cufundaţi în vedetism de tipul "eu ştiu cel mai bine, eu sunt cel mai cel..."
Mi-am permis să vă abordez ca să vă amintesc o singură "teorie", cu care şi închei( mult mai) scurta mea intervenţie(decât cele ale dvs.) că "cel ce vorbeşte mult, spune puţin".
Să auzim de bine!
Nu pot sa nu remarc: 1.Dl.Liviu Marian POP are dreptate.2.Polemici cordiale sau nu,ce mai conteaza...Se vede cu ochiul liber ca actualul dezastru se indreapta spre un deznodamant urat si inevitabil.Ca in decembrie 1989.Si pana la urma,cine este"tapul ispasitor"(sau lupul)? Evident "Nr.1".Oricum va trece si aceasta perioada nefasta.3.Ma bucur ca facem parte din acelasi club (dl.Marius si cu mine)-"Club 55".Cu aceeasi constanta prietenie,Alex AMOQ.
Domnule Constantin Grecu, răspunsul dvs. este mult prea poetic pentru realitatea expusă în articolul supus dezbaterii. Semnatarul articolului cere punctual să se facă dreptate pentru cei ce nu ajung în funcţii înalte şi bine plătite şi abordează primul ales al ţării, ca pe eroul său. Mi se pare naiv să crezi că prerogativele de preşedinte enumeră şi cea de justiţiar, dar la cine să-şi ridice voce omul poporului dacă nu la "Vodă"? Scrisoarea exprimă disperarea celor mulţi care se tem de ziua de mâine, fiindcă nu se mai simt în siguranţă nici la locul de muncă şi nici acasă.

Domnule Dem, -pe cât de scurt la nume, pe atât de lung la vorbă, - sunteţi cinic şi asta nu se poartă pe la noi, chiar dacă dvs. vă simţiţi în siguranţă faţă de necazurile celor mulţi. Fac parte din tagma celor mulţi, care ar subscrie scrisorii de mai sus, chiar dacă textul mi se pare nu doar disperat dar şi puţin romanţat, -ca la noi...- iar dvs. ne consideraţim lătrători. Hm...dacă vă spune cineva că şi dvs sunteţi unul dintre cei apostrofaţi, vă supăraţi? Din cauza "pasionaţilor politici" ca dvs. pe acest site nu se discuta despre politică, fiindcă aceia nu ştiu să se oprească la limita decenţei, fără să-şi elimine toate gloanţele oarbe peste cei de altă părere. Acest stil îmi aduce aminte mereu de acei "apostoli" al timpului nostru care pe stradă, acasă vor să te convertească la credinţa cea- considerată de ei- dreaptă... Pe de altă parte mă amuză faptul că nu aveţi habar pe ce site vă aflaţi...Păcat că nu aţi citit decât acest forum în locul expunerilor despre artă, religie etc. fiindcă NU acest forum ne reprezintă, ci restul. Astfel nu v-aţi mira de ce nu au intervenit mult mai mulţi în discuţie.Ceilalţi sunt preocupaţi să construiască acest "stup" al culturii, ca sa fiu în consens cu dl.Grecu.

Domnule Mircea Pop, îmi păreşti un polemist blând şi bănuiesc că faceţi parte şi dvs. din categoria celor mulţi, de aceea vă adresez rugămintea să nu vă lăsaţi amuţit de aroganţă. Ridicaţi-vă vocea, poate odată ni se va auzi doleanţa.

Altmarius, mulţumesc pentru postare, chiar dacă nu este tipică acestui NING
Nu mi-am închipuit ca se vor încinge spiritele pe o temă de notorietate. Înţeleg că dl.Dem este un susţinător al puteri şi că vrea să convingă lumea, cât de buni şi de blânzi sunt iubţii conducători. Am mai avut parte din astfel de "torturi"(accentuaţi cum doriţi) cu sau fără cireaşă. Dar ceilalţi, prietenii mei, de ce s-au încins, nu ştiu. Lăsaţi , visul portocaliu se destramă odată cu pierirea toamnei ce ne dă târcoale deja,odată cu frunzele colorate. Haideţi, încercaţi să vedeţi în culori nu ne şade bine monocolor.
Vă reamintesc in mod oficial că până acum v-am tolerat intransigenţa în conversaţie,în speranţa că vă veţi domoli. Dvs. însă continuaţi să jigniti în stânga şi-n dreapta, depăşind măsura bunului simţ. Nu ne interesează că vă irijaţi în salvatorul naţiunii ci vă poftim să purcedeţi la fapte, dar nu pe acest site." Polemica" dvs a devenit suficient de impertinentă încât să propun sancţionarea dvs.În cursul zilei de mâine veţi primi răspunsul Consiliului director.Până atunci vă sfătuiesc să vă cereţi scuze prietenilor noştri.
Domnule Dem, in urma discutiilor avute in Consiliul director, am hotariat - ca urmare a atitudinii dvs. - urmatoarele: vi se interzice sa mai posta vreun raspuns pe acest ning timp de o luna de zile. Va consideram in continuare membru al acestei retele, unul important, dar nu putem accepta o atitudine jignitoare la adresa altor membri. Daca veti continua sa postati ceva in perioada de interdictie, acestea vor fi sterse de administratorul ningului.
Specific ca dl. Dem a preferat sa se retraga din aceasta retea, asa incit toate raspunsurile domniei sale au fost sterse.

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor